Το χρονικό για το πρώτο κρούσμα που βεβαιώθηκε στο Άργος-Ανακοίνωση Δήμου Νότιας Κυνουρίας

Και η Νότια Κυνουρία μπήκε στον κατάλογο των περιοχών με τα επιβεβαιωμένα κρούσματα από το κορωναϊό.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Leonidion.gr πρόκειται για έναν 70χρονο από τον Τυρό, ο οποίος επέστρεψε από το εξωτερικό πριν από 13 ημέρες. Στις 23 Μαρτίου ένιωσε αδιαθεσία και
πήγε με το αυτοκίνητό του στο Νοσοκομείο Άργους.
Ο 70χρονος άνδρας παρουσίασε πυρετό και οι εξετάσεις έδειξαν λοίμωξη του αναπνευστικού, ενώ σε δείγμα που του ελήφθη βρέθηκε θετικός στον κορωναϊό.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι από την πρώτη ημέρα της έλευσής του στον Τυρό και πριν από την επιβολή της χώρας μας σε υποχρεωτική καραντίνα στους προερχόμενους από το εξωτερικό, ο 70χρονος μπήκε οικειοθελώς σε καραντίνα για προληπτικούς λόγους, με ελάχιστη επαφή και από απόσταση με τους οικείους του, καθώς διέμενε μόνος και σε ξεχωριστό σπίτι απ’ αυτούς.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η γενική του κατάστασή του είναι καλή, ενώ όλες του οι επαφές, από την ημέρα που επέστρεψε στην Ελλάδα, θα ανιχνευθούν με λήψη δειγμάτων για τον COVID-19 από τις αρμόδιες υπηρεσίες σε συνεργασία με τον Δήμο Νότιας Κυνουρίας.

Διαβάστε την επίσημη ανακοίνωση του Δήμου Νότιας Κυνουρίας:
«Αγαπητοί συμπολίτες
Με αίσθημα ευθύνης και ειλικρίνειας, σας ενημερώνουμε πως στο Δήμο μας είχαμε το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα COVID-19.
Πρόκειται για συμπολίτη μας από τον Τυρό, ο οποίος το τελευταίο διάστημα είχε επιστρέψει από ταξίδι στο εξωτερικό.
Η κατάσταση της υγείας του, σύμφωνα με την οικογένεια του η οποία επικοινώνησε μαζί μας, είναι καλή και φυσικά βρίσκεται σε πλήρη απομόνωση στον χώρο του.
Άμεσα επικοινωνήσαμε με τον ΟΕΔΥ και την Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την λήψη σαφέστατων οδηγιών.
Η ιχνηλάτηση των στενών επαφών του συμπολίτη μας γίνεται από την ειδική υπηρεσία της Πολιτικής Προστασίας, υπό τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, ενώ το στενό του περιβάλλον τίθεται άμεσα σε καραντίνα 14 ημερών.
Σύμφωνα με το κέντρο υγείας Λεωνιδίου και το περιφερειακό ιατρείο Τυρού, ο συμπολίτης μας δεν είχε έρθει σε επαφή με το υγειονομικό προσωπικό της περιοχής μας, (παρά μόνον τηλεφωνικά), ενώ η μετάβαση του στο νοσοκομείο του Άργους για την εξέταση έγινε με δικό του μέσο μεταφοράς.
Επισημαίνουμε πως για τις «ευκαιριακές επαφές»  (π.χ. αν πέρασε από ένα κατάστημα) δεν απαιτείται λήψη δραστικών μέτρων – καραντίνα, αλλά σε κάθε περίπτωση απαιτείται παρακολούθηση της υγείας μας για συμπτώματα και λήψη οδηγιών από τους γιατρούς μας και τον ΟΕΔΥ.
Ο Δήμος Νότιας Κυνουρίας είναι δίπλα σας με υπευθυνότητα και σοβαρότητα, για την στήριξη και προστασία όλων μας!!!
Τώρα περισσότερο από ποτέ… Μένουμε σπίτι»!

Ο Δήμαρχος Νότιας Κυνουρίας
Χαράλαμπος Ν. Λυσίκατος

Πηγή: leonidion.gr

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Νέα εποχή για το Αρχαιολογικό Μουσείο Άργους-Πτωχός: «Η Πελοπόννησος αποκτά τις πολιτιστικές υποδομές που της αξίζουν»

Το πλήρως ανακαινισμένο Αρχαιολογικό Μουσείο Άργους εγκαινιάστηκε τη Δευτέρα 29 Ιουνίου, παρουσία της Υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη, σηματοδοτώντας την επιστροφή ενός από τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Ναύπλιο| Αντιδράσεις για την επιστροφή Δωρή από Φραγκιουδάκη: «Η αξιοπρέπεια δεν διαπραγματεύεται»

Σε δήλωση προστασίας της προσωπικής του αξιοπρέπειας προχώρησε ο Γιώργος Φραγκιουδάκης μετά την δήλωση επιστροφής του Σωκράτη Δωρή που την υποδέχθηκαν όλοι με σκυμμένο κεφάλι και χωρίς

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Στην κορυφή του Πανελλήνιου Διαγωνισμού «ΕΡΜΗΣ» ο Δημήτρης Σπηλιόπουλος του 1ου ΓΕΛ Άργους

Μια σπουδαία πανελλήνια διάκριση στον απαιτητικό χώρο των Οικονομικών Επιστημών κατέκτησε το 1ο ΓΕΛ Άργους. Ο απόφοιτος του σχολείου, Δημήτρης Σπηλιόπουλος, πέτυχε μια εντυπωσιακή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

«Επίδαυρος Βίωμα 2026»: Εγκαίνια της 29ης Έκθεση Αγροτουρισμού στην Αρχαία Επίδαυρο (πρόγραμμα)

Ένας από τους πιο εμβληματικούς θεσμούς της Αργολίδας, που ενώνει την παράδοση, τη γαστρονομία και τον τουρισμό, ανοίγει και επίσημα τις πύλες του. Τα εγκαίνια της 29ης Έκθεσης Αγροτουρισμού

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »