prooptiki@msn.com

Το πολιτικό παρασκήνιο της εβδομάδας που πέρασε

Η μόνη έκπληξη αρνητική σε αυτές τις εσωκομματικές εκλογές στο ΚΙΝΑΛ ήταν το ποσοστό του Παύλου Χρηστίδη στο Ναύπλιο Επιεικώς απαράδεκτη η λογική που επικράτησε και η οποία έχει σαν αποτέλεσμα την αποδυνάμωση του μοναδικού ντόπιου υποψηφίου 

Θαρρείς και κάθε τόσο έχεις έναν δικό σου για υποψήφιο σε κάποιο κόμμα Αντίθετα οι Αργείοι έδειξαν να στηρίζουν την προσπάθεια του Παύλου Χρηστίδη . 

Ονόματα 

Αυτή η εκλογική μάχη στο ΚΙΝΑΛ ανέδειξε νέα ονόματα και ένα από αυτά ήταν του Ανδρέα Χρονόπουλου που έδειξε ότι είναι ικανός παίκτης στο παρασκήνιο Αυτοί που πήραν την στήριξή του σίγουρα θα τον θυμούνται για πολύ καιρό Νέο αίμα λοιπόν στο χώρο του ΚΙΝΑΛ με καλή προοπτική . 

Ομάδα 

Η ομάδα Ανδρουλάκη έχει κάθε λόγο να είναι υπερήφανη για το αποτέλεσμα που έφερε την πρώτη Κυριακή Αν και νικητές όμως δεν πανηγύρισαν αλλά μετά από ένα μικρό διάστημα ξεκούρασης την Δευτέρα ξαναμπήκαν στην μάχη με διαφορετικό στόχο αυτή την φορά : Την μεγάλη συμμετοχή ώστε να βγεί το ΚΙΝΑΛ δυναμωμένο. Οι Τάσος Χρόνης ,Φάνης Στεφανόπουλος, Χρήστος Ουλής και φυσικά Παναγιώτης Ψυχογιός θα κάνουν αυτό που μπορούν μέχρι το τέλος 

Χαμένοι 

Κάποιοι λένε πάντως ότι σε αυτή τη μάχη φάνηκαν και τρανταχτές αδυναμίες κάποιων στην περιοχή του Αργους από την πλευρά των Παπανδρεικών Δεν ήταν ότι δεν ήθελαν Απλά δεν μπρορούν και όσο περνάνε τα χρόνια τόσο ξεφτίζουν Και όσο δεν έχουν εξουσία τόσο αποδυναμώνονται Φυσιολογικές εξελίξεις που οι ίδιοι δεν θέλουν να αποδεχθούν 

Επίδαυρος

Ο Δήμος Επιδαύρου συζητήθηκε ιδιαίτερα μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων αφού προσφερόταν για αναλύσεις λόγω έντονου παρασκηνίου και της ανοικτής στήριξης που έδωσε ο Τάσος Χρόνης στον Νίκο Ανδρουλάκη. Αποκωδικοποιώντας τα αποτελέσματα των εκλογών στο Δήμο Επιδαύρου έχουμε αρκετά “ευρήματα”. Η προσέλευση αυξήθηκε κατά 90%!!! Σε σχέση με το 2017.

Σε αυτό μετράνε πολλά.  Η μεγάλη προσέλευση πανελλαδικά,  η διαχρονική φιλία του Δημάρχου Επιδαύρου με το Νίκο Ανδρουλάκη,  η καταγωγή του Παύλου Χρηστίδη (Αρκαδικό), η μεγάλη κινητοποίηση υποστηρικτών του ΓΑΠ.

Η κάλπη έφερε πολύ μπροστά 54% (πρώτο ποσοστό στο νομό) το Νίκο Ανδρουλάκη και μάλιστα με μεγάλη διαφορά από τον 2ο ΓΑΠ.

Ο δήμαρχος αν και φανερά , άλλωστε ποτέ δεν έχει κρυφτεί,  υποστήριξε την υποψηφιότητα Ανδρουλάκη έκανε προσεκτική κινητοποίηση χωρίς να εκθέσει τον ανεξάρτητο συνδυασμό του και τη θέση του. Άλλωστε είναι γνωστό ότι οι διαχρονικά καθαρές θέσεις στην πολιτική κερδίζουν. Όταν δεν  εμπλέκονται οι κομματικές θέσεις με τις θεσμικές παράγεται έργο για την κοινωνία και αυτό έχει σημασία τελικά. 

Αξιοσημείωτες πληροφορίες λένε ότι στην προσπάθεια του Παύλου Χρηστίδη τόσο ο Δήμαρχος,  όσο και άνθρωποι που είναι κοντά του,  έδιναν σιωπηρή βοήθεια και ειδικά στην ευρύτερη περιοχή του Λυγουριού,  εκτιμώντας την καταγωγή και την φιλία που έχουν αλλά και το μεγάλο αγώνα που έδωσε.

Προβλήματα 

Αν η οργάνωση στο ΚΙΝΑΛ ήταν διαφορετική ο αριθμός των ψηφοφόρων θα ήταν αυξημένος Οι ουρές που σχηματίσθηκαν ανάγκασαν πολύ κόσμο τρίτης ηλικίας να αποσυρθεί αφού δεν άντεξε στην αναμονή Ετσι χάθηκαν ψήφοι από διαφορετικές πλευρές 

Νικητής 

Για να μην χάνουμε ποτέ την άκρη του νήματος ο Γιώργος Παπανδρέου βγήκε νικητής σε αυτά τα τμήματα 

Εκλογικά τμήματα Ναυπλίου (ψήφισαν 581)

Παπανδρέου 182 ΅, Εκλογικό τμήμα Αγίας Τριάδας (ψήφισαν 477)

Παπανδρέου 160 , Εκλογικό τμήμα Δρεπάνου (ψήφισαν 251) Παπανδρέου 139

Απόφαση 

Με την απόφαση του Ανδρέα Λοβέρδου να ψηφίσει Νίκο Ανδρουλάκη συντάσσονται οι στενοί του συνεργάτες Νάντια Γιαννακοπούλου και Σπύρος Καρανικόλας. Την στήριξή του στον Νίκο Ανδρουλάκη εξέφρασε και ο Γιάννης Μεϊμάρογλου

Με αναρτήσεις τους στο Facebook τοποθετήθηκαν υπέρ του ευρωβουλευτή, 

Λοβέρδος

Μαθαίνουμε απ την ιστοσελίδα parapolitika.gr :Με τον Ανδρέα Λοβέρδο επικοινώνησε ο Νίκος Ανδρουλάκης, λίγη ώρα μετά τη δήλωση στήριξης της υποψηφιότητάς του από τον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ, ενόψει του δεύτερου γύρου των εσωκομματικών εκλογών του Κινήματος Αλλαγής. 

Σύμφωνα με πληροφορίες από το επιτελείο του κ. Ανδρουλάκη, ο υποψήφιος αρχηγός και πρώτος του πρώτου γύρου των εκλογών συζήτησε σε καλό κλίμα με τον κ. Λοβέρδο και τον συνεχάρη για τον αγώνα του. 

«Αναγνώρισαν ως κοινή προτεραιότητα την ενότητα και το μεγάλωμα της παράταξης. Ο κ. Ανδρουλάκης καλεί ολους τους πολίτες να προσέλθουν στις κάλπες του Β’ γύρου για να ενισχυθεί περαιτέρω η δυναμική που ήδη δημιουργείται υπέρ της παράταξης», αναφέρουν συνεργάτες του Νίκου Ανδρουλάκη.

Η αντίδραση της πλευράς Παπανδρέου

Αναμενόμενη χαρακτηρίζουν τη στήριξη Λοβέρδου σε Ανδρουλάκη οι συνεργάτες του Γιώργου Παπανδρέου.

«Η επιλογή του Ανδρέα Λοβέρδου ήταν πολιτικά αναμενόμενη, γι’ αυτό και δεν προκαλεί καμία έκπληξη. Όμως, οι προοδευτικοί πολίτες που στήριξαν τον Ανδρέα Λοβέρδο, έχουν τώρα επιλογή, την προοδευτική πρόταση του Γιώργου Α. Παπανδρέου» ανέφεραν κύκλοι από το περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού.


Θετικά 

Επίσης από την ιστοσελίδα parapolitika.gr : Θετικά ανταποκρίνεται ο Γιώργος Παπανδρέου για ντιμπέιτ με τον Νίκο Ανδρουλάκη στην ΕΡΤ και το MEGA.

Επίσης, θετικά έχει απαντήσει και στο αίτημα για κοινή συμμετοχή των δύο υποψηφίων, στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, στον ANT1, το βράδυ της Πέμπτης.

Συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού, σημειώνουν ότι, στις απαντήσεις τονίζεται πως, από την πρώτη στιγμή ο Γιώργος Παπανδρέου, έχει ξεκαθαρίσει ότι ο διάλογος που είναι αναγκαίος, πρέπει να είναι και ουσιαστικός, με επάρκεια χρόνου και δυνατότητα διατύπωσης ολοκληρωμένων απόψεων και προτάσεων και όχι με απαντήσεις εντυπωσιασμού.

Ως εκ τούτου, είναι προφανές ότι, ο Γιώργος Παπανδρέου αναμένει την πραγματοποίηση αυτών των συζητήσεων, καταλήγουν οι συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Ναύπλιο: Mια μαγική μουσική βραδιά, την παραμονή του Δεκαπενταύγουστου, στην αυλή του ΦΟΥΓΑΡΟΥ

Ήταν μια μαγική μουσική βραδιά, την παραμονή του Δεκαπενταύγουστου, στη μεγάλη αυλή του ΦΟΥΓΑΡΟΥ, στο Ναύπλιο. Το Ρεμπέτικο τρίο «Κάτι παίζει», αποτελούμενο από τον

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »