prooptiki@msn.com

Πολιτικό παρασκήνιο στην Αργολίδα και στην Αθήνα

Απίστευτες καταστάσεις καταγράφηκαν στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Άργους-Μυκηνών όπου η αντιπολίτευση φαίνεται ότι παραπαίει. Η παρουσία του Τάσου Χειβιδόπουλου δεν ήταν αρκετή φαίνεται για να μη ακουσθούν τα όσα ακούστηκαν. Μέχρι και η φάτσα του Γκαβούνου δεν άρεσε σε κάποιον σύμβουλο της αντιπολίτευσης. Τι άλλο μπορεί να σκεφτούν για να έχουν να λένε.

Μητσοτάκης 
Η κάθοδος του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Πελοπόννησο έχει βάλει σε κινητοποίηση όλο τον κομματικό μηχανισμό. Όταν λέμε κομματικό μηχανισμό μιλάμε και για αυτούς που βλέπουν το κόμμα σαν εργαλείο στις αυτοδιοικητικές τους βλέψεις. Όλοι θα προσπαθήσουν να κερδίσουν μία φωτογραφία κοντά του για να έχουν να λένε και το θέατρο του παραλόγου να συνεχισθεί μέχρι το τέλος. Ο ομφάλιος ρόλος μεταξύ κόμματος και αυτοδιοίκησης δεν έχει κοπεί ακόμα. Άντε να δούμε πότε!
Πληροφορία
Η πληροφορία είναι έγκυρη και προέρχεται από σοβαρό άτομο. Οι μετοχές του Νίκα στο Πρωθυπουργικό περιβάλλον είναι ανεβασμένες. Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου διατηρεί άριστες σχέσεις με τον Πρωθυπουργό με ότι συνεπάγεται αυτό. Δεν είναι τυχαίο ότι γίνεται και αυτό θα φανεί στην πορεία όταν η Πελοπόννησος θα χρειασθεί κάτι παραπάνω. 
Εκλογές
Οι εκλογές στη Νέα Δημοκρατία θα έχουν ενδιαφέρον για όλους. Βουλευτές και αυτοδιοικητικούς. Ο καθένας έχει το δικό του λόγο να έχει πρόσβαση στον κομματικό μηχανισμό του Κυβερνώντος κόμματος. Δεδομένη πρέπει να θεωρείται η αλλαγή τόσο στο Ναύπλιο όσο και στο Άργος. Ο Γαλάνης πάει για Επίδαυρο και στην Ερμιονίδα δεν θα έχουμε τίποτε σπουδαίο. Ετσι και αλλιώς, το ενδιαφέρον είναι μειωμένο.
Αποχώρηση
Πλησιάζει η ώρα της αποχώρησης  του Τάσου Χειβιδόπουλου από τον Δήμο Άργους-Μυκηνών και από ότι φαίνεται ο Κώστας Γκαργκάσουλας ετοιμάζεται για την διαδοχή και φροντίζει να ανεβάσει τους τόνους όπως με το καταφύγιο σκυλιών όπου δήλωσε μεταξύ άλλων: « Δεν μπορώ να πω ότι ένιωσα έκπληξη, ούτε ότι «έπεσα από τα σύννεφα» όταν διάβασα πως η Περιφέρεια Πελοποννήσου ζητά μέσα στους επόμενους 4 μήνες να εκκενωθεί το καταφύγιο ζώων συντροφιάς του Δήμου Άργους- Μυκηνών, στις εγκαταστάσεις των παλιών σφαγείων στην Κόκλα, καθώς δεν διαθέτει τη σχετική άδεια λειτουργίας. Άλλωστε μας έχει συνηθίσει αυτή η Δημοτική Αρχή σε αστοχίες.» Το “αστοχίες” μας άρεσε!

Ακατανόητο 
“Yπάρχουν καταγγελίες γονέων και εκπαιδευτικών της Αργολίδας, ιδίως της επαρχίας Άργους, ότι φαίνεται να υπάρχει σημαντική απόκλιση στην βαθμολόγηση των υποψηφίων από την Αργολίδα σε σχέση με τα πανελλαδικά στατιστικά στοιχεία που ανακοίνωσε το Υπουργείο”.
Την παραπάνω διαπίστωση κάνει σε Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής Αργολίδας του Κινήματος Αλλαγής, Ανδρέας Πουλάς.
Στην Ερώτηση ο κ. Πουλάς αναφέρεται ακόμα στον αποκλεισμό πολλών υποψηφίων από τα ΑΕΙ που έχει προκαλέσει το μέτρο της Ελάχιστης Εισαγωγής Βάσης.  Εμείς πάντως αδυνατούμε να κατανοήσουμε τι σημαίνουν όλα αυτά.
ΚΙΝΑΛ
Η δημοσιοποίηση της έρευνας που εμφάνιζε την Φώφη Γεννηματά να προηγείται στην μάχη για την αρχηγία έγινε μέσω Νομαρχιακής ΚΙΝΑΛ και αυτό προκάλεσε αντιδράσεις .
Αμέσως, στόχος έγινε ο Λεωνίδας Κουτσογιάννης και ο τέως Βουλευτής Γιάννης Θωμόπουλος έγραψε στο facebook : «Σύντροφε Leonidas Koutsogiannis ως γραμματέας της νομαρχιακής Αργολίδας του ΚΙΝΑΛ θα πρέπει να γνωρίζεις ότι ενόψει των εσωκομματικών εκλογών τέτοιου είδους δημοσιεύματα, υπό τη σφραγίδα του κομματικού οργάνου, δημιουργούν διχόνοια, διαλυτικές τάσεις και κυρίως δεν συνάδουν με τη ΘΕΣΜΙΚΗ ΘΕΣΗ την οποία κατέχεις. Στη θέση την οποία βρίσκεσαι θα πρέπει να βλέπεις το ΔΑΣΟΣ και όχι το ΔΕΝΤΡΟ.» Και να φανταστείτε ήμαστε στην αρχή ακόμα .
Σημίτης
Η πληροφορία είναι από την ιστοσελίδα parapolitika.gr : “Δεν θέλει να επηρεάσει προς καμία κατεύθυνση. Μαθαίνουμε πως δεν έχει εμπλοκή στην μάχη για την ηγεσία του  Κινήματος Αλλαγής ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης.
Ο ίδιος έχει επιλέξει τη σιωπή, ενώ δεν έχει προχωρήσει σε επαφές με τους υποψήφιους αρχηγούς. Τελευταία του επαφή με οποιονδήποτε ήταν πριν από περίπου ενάμιση χρόνο με τον Ανδρέα Λοβέρδο κι ενώ η μάχη για την ηγεσία δεν είχε καν ξεκινήσει.
Πάντως, ο ίδιος δεν θέλει να επηρεάσει προς καμία κατεύθυνση, αφήνοντας τον πολιτικό χώρο της «εκσυγχρονιστικής Κεντροαριστεράς» στις δικές του δυναμικές και ζυμώσεις”
Ανασχηματισμός 
Από τα Parapolitika.gr και αυτό το σχόλιο: Έχουν φθάσει τα μαντάτα ότι αυτό το τέλος του 2021, στο οποίο προσδιόρισε ο πρωθυπουργός τον επόμενο ανασχηματισμό, είναι μια αφηρημένη έννοια.
Στο Μαξίμου έχουν πάρει για τα καλά χαμπάρι  ότι αυτή η λογική της δημιουργικής ασάφειας που χαρακτηρίζει τη ρητορική Τσίπρα περί εκλογών έχει ως στόχο να μπει η παράμετρος αυτή στο πλαίσιο της πολιτικής αντιπαράθεσης εν είδει απονενοημένου διαβήματος, για να ξεκολλήσει ο ΣΥΡΙΖΑ από τα χαμηλά ποσοστά, αλλά και να προκαλέσει τον Μητσοτάκη να σηκώσει το γάντι και να χρεωθεί αυτός το άνοιγμα της σχετικής συζήτησης.
Προφανώς, ψάχνει για χαζούς, για να μην πούμε τίποτε άλλο, αλλά μέχρι νεωτέρας δεν του κάθεται… Στο μεταξύ τουλάχιστον πέντε υπουργοί και υφυπουργοί αναζητούν αυτή την περίοδο συνεργάτες στον τομέα της επικοινωνίας, προκειμένου να βελτιώσουν την εικόνα τους προς τα έξω.
Βλέπετε, έχουν φθάσει τα μαντάτα ότι αυτό το τέλος του 2021, στο οποίο προσδιόρισε ο πρωθυπουργός τον επόμενο ανασχηματισμό, είναι μια αφηρημένη έννοια…
Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Ευχαριστήριο των υγειονομικών υπαλλήλων σε αναστολή στον Δήμο Αργους Μυκηνών

Οι υγειονομικοί υπάλληλοι που βρίσκονται σε αναστολή του Γ.Ν.Αργολίδας ευχαριστούν το Δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Άργους – Μυκηνών που στάθηκε αρωγός στο δίκαιο αίτημά μας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Ερώτηση Πουλά στη Βουλή για την άμεση ανάγκη αύξησης του προϋπολογισμού για το Πρόγραμμα Νέων Γεωργών

Ερώτηση σχετικά με την άμεση ανάγκη αύξησης του προϋπολογισμού για το Πρόγραμμα Νέων Γεωργών κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής Αργολίδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής,

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Συνάντηση Νίκα με ξένους επενδυτές που ενδιαφέρονται για την περιοχή της Μεγαλόπολης

Συνάντηση είχε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, την Τρίτη 2 Αυγούστου, στην Τρίπολη, με εκπρόσωπο ξένων επενδυτών που δραστηριοποιούνται στον χώρο της κυκλικής οικονομίας. Η

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Γκιόλας: «Δειλός, αμήχανος και ανεύθυνος ο Κ. Μητσοτάκης άφησε αναπάντητα όλα τα ερωτήματα για τις υποκλοπές»

Ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αργολίδας, Γιάννης Γκιόλας, σχολιάζοντας το διάγγελμα του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, αναφορικά με την παρακολούθηση του κινητού τηλεφώνου του Νίκου Ανδρουλάκη ανέφερε τα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Μια μαγική βραδιά πρόσφερε η δημοτική χορωδία Επιδαύρου στο λιμάνι της Νέας Επιδαύρου

Η δημοτική χορωδία Επιδαύρου συμμετείχε στις εορταστικές εκδηλώσεις που συνδιοργάνωσαν ο Προοδευτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Νέας Επιδαύρου “Η Πιάδα” και ο Δήμος Επιδαύρου, με την ευκαιρία

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Γιάννης Γκιόλας: «Υψηλού επιπέδου το Διεθνές Φεστιβάλ Πορτοχελίου για την Τέχνη και τον Πολιτισμό»

Περίτεχνες μουσικές εκτελέσεις σε μια μαγική βραδιά στο «Κτήμα Μάνεση» στο Πορτοχέλι, είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε την Τετάρτη το βράδυ στο πλαίσιο του Διεθνούς

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »