Κινεζική πρεσβεία υπαινίσσεται πως η πανδημία ξεκίνησε από τις ΗΠΑ

Η πρεσβεία της Κίνας στη Γαλλία υπαινίχθηκε σήμερα σε μία σειρά από tweets πως η πανδημία της covid-19 ξεκίνησε από τις ΗΠΑ, ανταποδίδοντας τις κατηγορίες των Αμερικανών για την εστία του κορονοϊού.

“Πόσα κρούσματα της covid-19 υπήρχαν μεταξύ
των 20.000 νεκρών από τη γρίπη που είχε ξεκινήσει τον περασμένο Σεπτέμβριο;”, διερωτάται η κινεζική πρεσβεία, με τη μορφή υπαινιγμών χωρίς να παραθέτει όμως επισημονικά στοιχεία ως έρεισμά τους. Οι ΗΠΑ άραγε “δεν προσπάθησαν να κρύψουν την πνευμονία που προκαλεί ο νέος κορονοϊός πίσω από τη γρίππη;”, προσθέτει η πρεσβεία στον λογαριασμό της στο Twitter, μέσο κοινωνικής δικτύωσης που είναι απαγορευμένο στην Κίνα και στο οποίο κυκλοφορούν πολλές ψευδείς πληροφορίες και φήμες για την covid-19.

Η κινεζική πρεσβεία στο Παρίσι συνδέει πλέον ανοικτά την επιδημία με “το αιφνίδιο κλείσιμο τον περασμένο Ιούλιο του πιο μεγάλου αμερικανικού κέντρου βιοχημικών όπλων, στη βάση Φορτ Ντέτρικ στο Μέριλαντ”. “Μετά το κλείσιμο μία σειρά από κρούσματα πνευμονίας ή παρόμοια κρούσματα εμφανίσθηκαν στις ΗΠΑ”, υποστηρίζει. Επισης αφήνει να εννοηθεί πως ο κορονοϊός ήταν παρών στην Ιταλία ήδη από τα τέλη του 2019 και πως τα πρώτα κρούσματα στην Ιταλία προέρχονταν από τις ΗΠΑ.

Τόσο το Πεκίνο, όσο κι η Ουάσιγκτον έχουν επιδοθεί σε έναν ρηματικό πόλεμο για τον υπαίτιο της πανδημίας, με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ να αναφέρεται διαρκώς στον “κινεζικό ιό”και τον εκπρόσωπο του κινεζικού ΥΠΕΞ Ζάο Λιζιάν να αφήνει να εννοηθεί στις 13 Μαρτίου πως ο αμερικανικός στρατός εισήγαγε τον ιό στο Ουχάν (την κινεζική πόλη απ’ όπου άρχισε να διασπείρεται σύμφωνα με την πλειονότητα των επιστημόνων ιός) κατά τη διάρκεια των Στρατιωτικών Ολυμπιακών Αγώνων τον Οκτώβριο.

Από την πλευρά τους οι ΗΠΑ κατηγορούν την Κίνα πως διασπείρει “ακαταλαβίστικες φήμες” για την έξαρση του κορονοϊού, “προωθώντας θεωρίες συνομωσίας” στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Πουλάς: «Η κοινωνία της Αργολίδας έχει ανάγκη από ενότητα, νηφαλιότητα και υπεύθυνο δημόσιο λόγο»

Η υπόθεση του θανάτου του 20χρονου συμπολίτη μας έχει συγκλονίσει την τοπική κοινωνία του Άργους και ολόκληρη τη χώρα. Σε τέτοιες στιγμές απαιτείται από όλους μας ψυχραιμία, υπευθυνότητα και

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Εκτός ΣΥΡΙΖΑ ο Γιώργος Γαβρήλος: «Συνεχίζω ως ανεξάρτητος για την Αργολίδα»

Συνεχίζεται το κύμα φυγής από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία μετρά πλέον μία ακόμη απώλεια. Αυτή τη φορά, ο βουλευτής Αργολίδας Γιώργος Γαβρήλος επέλεξε να τραβήξει χωριστούς

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Άργος: Ανακοίνωση – ευχαριστήριο Καραντζούλη Αναστασίου για υπόθεση εξαπάτησης ηλικιωμένης

Θα ήθελα να εκφράσω τις θερμές και ειλικρινείς μου ευχαριστίες προς το Τμήμα Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Άργους – Μυκηνών για την άμεση, αποτελεσματική και άρτια διαχείριση της υπόθεσηςΑΡΓΟΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »