prooptiki@msn.com

Αίτημα ενημέρωσης για την οδοποιία από τον Τάσο Τόκα

Αίτημα ενημέρωσης σχετικά με ενέργειές της δημοτικής αρχής για το έργο της οδοποιίας με  χρηματοδότηση απο ΑΠΕ.κ. κατέθεσε ο Τάσος Τόκας με σχετική επιστολή στην οποία αναφέρει τα ακόλουθα :

Η παράταξή μας, αλλά πιστεύω και οι άλλες παρατάξεις της αντιπολίτευσης στον Δήμο Ερμιονίδας έχουμε κάνει αρκετές  προσπάθειες,  μέσω του θεσμικού ρόλου που μας επιφύλαξαν οι εκλογές του 2019, ώστε να προασπίσουμε τα συμφέροντα του δήμου μας και των δημοτών, δείχνοντας τον απαραίτητο σεβασμό και την συνεργασία που απαιτείται. 

Αντί αυτού όμως, πολλές φορές στις απαντήσεις σας, δείχνετε πως δεν θέλετε μια πραγματική συνεργασία με την αντιπολίτευση, αλλά αμυνόμενος στις θέσεις και προτάσεις μας χρησιμοποιείτε ειρωνείες και υπονοούμενα!!

Οφείλουμε, λοιπόν, να σας ενημερώσουμε,  ώστε να πάρει τέλος η μικροπολιτική στην δημόσια αντιπαράθεση, ότι εμείς στοχεύουμε στο συμφέρον και την ανάπτυξη  του Δήμου Ερμιονίδας και τίποτε περισσότερο.

Σε συνέχεια, λοιπόν,  της συζήτησης στο δημοτικό συμβούλιο της 11ης- 10- 2021 του θέματος της οδοποιίας στις Κοινότητες Διδύμων, Ηλιοκάστρου και Θερμησίας, έργο με προϋπολογισμό 293.000,00 €,  που θα χρηματοδοτηθεί από τα  τέλη των σταθμών Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας που είναι εγκατεστημένοι εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου μας, αλλά και της δημόσιας τοποθέτησης τόσο της δικής μου όσο και της δικής σας, η εφημερίδα Ενημέρωση Πελοποννήσου φιλοξένησε άρθρο του κ. Παύλου Δαγρέ την Παρασκευή 22 -10-2021 με τίτλο “Αυτή είναι η αλήθεια για την έντονη δημόσια αντιπαράθεση στο Δήμο Ερμιονίδας όσον αφορά τον τρόπο διάθεσης των τελών από τις ΑΠΕ”.

Μέσω του άρθρου δημοσιεύεται επιστολή της παράταξής σας προς τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου στις 27-06-2017 , δηλαδή όταν είσαστε αντιπολίτευση στον Δήμο Ερμιονίδας με την οποία καταγγέλατε την τότε δημοτική αρχή για μη εφαρμογή των νόμων, σχετικά με τα ανταποδοτικά τέλη από ανανεώσιμες πηγές.

 Ως γνωστό τα ποσά που αντιστοιχούν στο ειδικό τέλος εγγράφονται σε χωριστό κωδικό του προϋπολογισμού εσόδων του οικείου Ο.Τ.Α. πρώτου βαθμού («Έσοδα από σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας») και διατίθενται υποχρεωτικά και αποκλειστικά, σε ποσοστό 80%, για την εκτέλεση έργων τοπικής ανάπτυξης, σε περιοχές εντός των ορίων του δημοτικού ή κοινοτικού διαμερίσματος όπου είναι εγκατεστημένοι οι σταθμοί.

Μάλιστα στη τότε επιστολή σας αναφέρατε κατά λέξη ότι: ” τα χρήματα των ΑΠΕ αναλώνονται μόνο για εκεί όπου έχουν αποφασίσει τα Τοπικά Συμβούλια”.

Μετά τα παραπάνω ζητούμε και προς ενημέρωση των δημοτών να μας αποστείλετε:

1) Την επιστολή σας προς τις Κοινότητες, ώστε να αποφασίσουν για τα προτεινόμενα έργα μετά από συνεδρίαση του συλλογικού τους οργάνου.

2) Τις αποφάσεις των Κοινοτικών Συμβουλίων Διδύμων, Ηλιοκάστρου και Θερμησίας σχετικά με τα έργα που προτείνουν για να ενταχθούν στον προγραμματισμό του έργου της οδοποιίας, προϋπολογισμού 293.000,00€.

Τόκας Αναστάσιος

Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ερμιονίδος

Επικεφαλής της ΝΕΔΥΠΕΡ

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Ανοίγει η αυλαία των εκδηλώσεων της «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO» 2024 με μία άκρως ενδιαφέρουσα ημερίδα

Την Πέμπτη 11 Απριλίου στις 18:00, στο συνεδριακό κέντρο της έκθεσης* θα πραγματοποιηθεί ημερίδα με θέμα «Τεχνητή Νοημοσύνη και Επιχειρήσεις». Το Εργαστήριο Συστημάτων Λογισμικού και

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Η θεματική εκδήλωση-ημερίδα της ΠΟΕΕ στην έκθεση “Πελοπόννησος EXPO” 2024, το Σάββατο 13/4

Η Έκθεση ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΕΧΡΟ 2024 για άλλη μια χρονιά σηματοδοτεί την σημαντικότερη γιορτή της επιχειρηματικότητας στην Πελοπόννησο. Και φέτος η ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Συνάντηση εργασίας Γιάννη Μαλτέζου με τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων Άργους-Μυκηνών

Συνάντηση εργασίας πραγματοποίησε εχθές ο Δήμαρχος Άργους – Μυκηνών, Γιάννης Μαλτέζος με τα μέλη των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των εκπαιδευτικών δομών του δήμου. Ο

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Ξεκινά πρόγραμμα ανακύκλωσης ενδυμάτων και υποδημάτων ο Δήμος Άργους – Μυκηνών

Ο Δήμαρχος Άργους – Μυκηνών, Γιάννης Μαλτέζος, υπέγραψε σήμερα Δευτέρα 15 Απριλίου, σύμβαση συνεργασίας με την εταιρία  Recycom για τη λειτουργία κάδων ανακύκλωσης ενδυμάτων και

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

«Χαρίλαος Τρικούπης» στα «Πορτρέτα Πολιτικών» από το Σύνδεσμο Φιλολόγων Αργολίδας

Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Αργολίδας διοργανώνει το 2024, έτος κατά το οποίο συμπληρώνει 40 χρόνια παρουσίας, σειρά 11 διαδικτυακών διαλέξεων και 1 καταληκτικής διά ζώσης ημερίδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »