prooptiki@msn.com

Στήριξη Λαμπρόπουλου σε Γιάννη Γκιόλα για το δικαστικό Μεγαρο

Ενοχλημένος εμφανίσθηκε με σημερινές δηλώσεις του ο Βαγγέλης Λαμπρόπουλος για την έλλειψη αναφοράς στο όνομα του Γιάννη Γκιόλα από τον Δήμαρχο Ναυπλίου Δημήτρη Κωστούρο για την υπόθεση του δικαστικού μεγάρου

Αναλυτικά ο Βαγγέλης Λαμπρόπουλος δήλωσε :Άναυδοι και έκπληκτοι έμειναν οι δημότες του Δήμου Ναυπλιέων αλλά και η ευρύτερη κοινωνία από τη στάση και δήλωση του Δημάρχου κ. Κωστούρου, σχετικά με την απάντηση του Υπουργού Δικαιοσύνης κ. Τσιάρα αλλά και του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για την έναρξη έργων επισκευής του Δικαστικού Μεγάρου Ναυπλίου.

 Ούτε λίγο ούτε πολύ, ο κ. Δήμαρχος προσπάθησε να οικειοποιηθεί την έναρξη επισκευών στο Δικαστικό Μέγαρο, αποφεύγοντας προκλητικά να αναφέρει το όνομα του βουλευτή και συναδέλφου δικηγόρου κ.Ιωάννη Γκιόλα, ο οποίος ενεργεί σε πλήρη σύμπνοια και αγαστή συνεργασία με ανθρώπους που είναι σε καίριες θέσεις, όπως ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου κ. Ορφανός και το Διοικητικό Συμβούλιο και ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών κ. Ηλίας Κωνσταντακόπουλος ως Πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Δικαστικού Μεγάρου Ναυπλίου.

Πάλι καλά, που δεν έζησε στην εποχή του «Χρυσού αιώνος» του Περικλέους. Θα είχε οικειοποιηθεί και την κατασκευή του Παρθενώνα…

 Αξίζει να υπενθυμίσω την τροπολογία του βουλευτή Γιάννη Γκιόλα για την παραχώρηση χρήσης των χώρων που διαχειρίζεται το ΤΑΧΔΙΚ στους οικείους Δήμους της χώρας προς αξιοποίησή τους που έχει δύο φορές υποβάλλει (Οκτώβριο του ’20 και Νοέμβριο του ’21) και επί της ουσίας έγινε αποδεκτή από τον κ. Τσιάρα ο οποίος μάλιστα υποσχέθηκε να την ενσωματώσει σε προσεχές Νομοσχέδιο που θα αφορά τοΤΑΧΔΙΚ και θα ρυθμίζει το πλήρες πλαίσιο λειτουργίας του. 

Προσωπικά, θα ήθελα να αναφέρω και την προσωπική, καθοριστική παρέμβαση του κ. Γκιόλα στο θέμα της μη απόσπασης του Πρωτοδικείου Σπάρτης από το Εφετείο Ναυπλίου και την υπαγωγή του στην Καλαμάτα, κάτι το οποίο ο ίδιος ποτέ δεν δημοσιοποίησε.

 Τέλος θα ήθελα να αναφερθώ στην αναγκαιότητα παραχώρησης από την πλευρά του Υπουργείου Δικαιοσύνης του προαύλιου χώρου (της γνωστής πλατείας του δικαστικού μεγάρου) στους πολίτες του Ναυπλίου. 

 Προσωπικά δεσμεύομαι ότι ως παράταξη θα εργασθούμε προς την κατεύθυνση αυτή και θα το θέσουμε ως θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο με σκοπό να προχωρήσει άμεσα η ανάπλαση του χώρου της Πλατείας του Δικαστικού Μεγάρου, να αναδειχθεί η ιστορικότητα της και να αλλάξει η όψη της Πόλης μας!

Ευάγγελος Αθ. Λαμπρόπουλος

Δικηγόρος Παρ’ Αρείω Πάγω

Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ναυπλιέων

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Γκιόλας: «Δειλός, αμήχανος και ανεύθυνος ο Κ. Μητσοτάκης άφησε αναπάντητα όλα τα ερωτήματα για τις υποκλοπές»

Ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αργολίδας, Γιάννης Γκιόλας, σχολιάζοντας το διάγγελμα του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, αναφορικά με την παρακολούθηση του κινητού τηλεφώνου του Νίκου Ανδρουλάκη ανέφερε τα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Νέες ευκαιρίες χρηματοδότησης έργων άθλησης για όλους και προώθησης βιώσιμων συμπεριφορών μέσω του αθλητισμού

Την Τρίτη 2 Αυγούστου, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προκήρυξε δύο νέες προσκλήσεις υποβολής προτάσεων στον τομέα του αθλητισμού: την προπαρασκευαστική δράση της ΕΕ «Προγράμματα άθλησης για

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »