ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΟ ΡΙΣΚΟ Ωρα για αλήθειες και απλή λογική με τον Τατούλη να βάζει θέμα ανάληψης ευθύνης των τραπεζών για τα εκατομμύρια που μοίραζαν

«Είναι αδιανόητο οι τράπεζες να μην αναλαμβάνουν μέρος του ρίσκου και να το επωμίζονται μόνο οι επιχειρηματίες δανειολήπτες» τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης στην τοποθέτησή του στην πρωτοβουλία «Όλη η
Ελλάδα σε ένα τραπέζι» την οποία διοργάνωσε η Εθνική Τράπεζα στην Καλαμάτα την Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2017.
«Όλοι μαζί στο ρίσκο, στην προώθηση των προϊόντων, στην ανεύρεση καινούργιων αγορών και στην οργανωμένη υψηλής ποιότητας συμβουλευτική παροχή υπηρεσιών που πρέπει να έχουν σήμερα οι τράπεζες» ήταν το κάλεσμα του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου προς την Εθνική Τράπεζα και τους επιχειρηματίες, σημειώνοντας παράλληλα ότι δυστυχώς μέχρι τώρα το ρίσκο μεταφέρεται κυρίως στο δανειολήπτη.
Είναι σημαντικό πρόβλημα στο χρηματοπιστωτικό σύστημα, σύμφωνα με τον κ. Τατούλη, όταν ζητά για την οποιαδήποτε έκδοση ενός μικροδανείου εξαιρετικά δύσκολες εγγυήσεις. Όταν ο κάθε παραγωγός, μεταποιητής ή εξαγωγέας θέλει να επενδύσει στη σχέση του με την Εθνική Τράπεζα θα πρέπει να νιώθει ασφαλής ότι το ρίσκο δεν το παίρνει μόνος του. Ότι το ρίσκο θα πρέπει να μεταφέρεται και στο ίδιο το χρηματοπιστωτικό ίδρυμα.

Μέχρι τώρα τα διάφορα χρηματοπιστωτικά προϊόντα, συνέχισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, ήταν περισσότερο για να συντηρούν τα προγράμματα των στελεχών των τραπεζών, εις βάρος πάντοτε της βιωσιμότητας του επενδυτικού σχεδίου που ενέτασσε.
«Γι’ αυτό θεωρώ ότι αυτή η αρμονική σχέση συνεργασίας θα πρέπει να στηριχθεί στα αντικειμενικά κριτήρια της συμβουλευτικής που θα πρέπει να παρέχονται από τα στελέχη της τράπεζας στους αιτούντες τη χρηματοδότηση» δήλωσε σχετικά ο κ. Τατούλης.
Αναφερόμενος στην ικανότητα και τη δυνατότητα της αυτοδιοίκησης να οργανώσει το δικό της χρηματοπιστωτικό σύστημα, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου ζήτησε τη συνεργασία με την Εθνική Τράπεζα.
«Εμείς αυτή τη στιγμή είμαστε έτοιμοι και φαίνεται ότι έχουμε την έγκριση της Κεντρικής Τράπεζας και των υπολοίπων κυβερνητικών παραγόντων στο να προχωρήσουμε στη λειτουργία της δικής μας αυτοδιοικητικής τράπεζας μαζί με μετόχους και από το χρηματοπιστωτικό σύστημα και ελεύθερους επαγγελματίες. Αν αυτό το επιλέξουμε ως τακτική θα βρούμε από ίδιους πόρους τη δυνατότητα να αυτοχρηματοδοτήσουμε κυρίως όλες τις πτυχές του αγροδιατροφικού τομέα» σημείωσε ο κ. Τατούλης.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Αναβάλλεται λόγω καύσωνα το καλοκαιρινό καφεδάκι του ΣΥ.ΚΑ.ΦΙ.ΑΡ. στο Ναύπλιο

Στην αναβολή της προγραμματισμένης καλοκαιρινής του συνάντησης προχωρά ο Σύλλογος Καρκινοπαθών και Φίλων Ν. Αργολίδας «Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ» (ΣΥ.ΚΑ.ΦΙ.ΑΡ.), βάζοντας σε προτεραιότητα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Εντυπωσίασε στην 9η χορωδιακή συνάντηση Αρκίτσας η Δημοτική Χορωδία Επιδαύρου

Στην όμορφη και φιλόξενη Αρκίτσα του νομού Φθιώτιδας, βρέθηκε την Κυριακή 13 Ιουλίου 2026, η Δημοτική Χορωδία Επιδαύρου, προσκεκλημένη του Δήμου Λοκρών και της Χορωδίας Αρκίτσας που

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Δήμος Άργους – Μυκηνών: Διαθέσιμη για το κοινό η κλιματιζόμενη αίθουσα του Κ.Α.Π.Η. Άργους-Οδηγίες για τον καύσωνα

Ο Δήμος Άργους – Μυκηνών, στο πλαίσιο της προστασίας της δημόσιας υγείας και λόγω των ιδιαίτερα υψηλών θερμοκρασιών που επικρατούν, ενημερώνει τους πολίτες ότι αύριο Τετάρτη 22 Ιουλίου

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

«Τρίτωσε το κακό» στο Ναύπλιο: Παραίτηση-καρμπόν «αλά καρτ» και από την Άντζη Παναγιωτακοπούλου

Το πολιτικό οικοδόμημα της παράταξης του Δημήτρη Ορφανού καταρρέει σαν χάρτινος πύργος, όμως το μοντέλο των παραιτήσεων που επιλέγουν τα στελέχη του συνεχίζει να προκαλεί την κοινή λογική.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Δήμος Άργους–Μυκηνών: Εκπαιδευτική Συνάντηση “Πιλοτική εφαρμογή εκπαιδευτικής εργαλειοθήκης για επαγγελματίες που εργάζονται με νέους”

Ο Δήμος Άργους–Μυκηνών σε συνεργασία με τον εκπαιδευτικό οργανισμό Learning Seed, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου SOULS, διοργανώνει εκπαιδευτική συνάντηση αφιερωμένη σε youth workers,

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Ναύπλιο: Εγκαίνια της ατομικής  έκθεσης « Διαδρομές στην Αργολική γη» της εικαστικού Βασιλικής Τσούτσουβα

Το Σάββατο  25 Ιουλίου  2026 και ώρα 20:00 θα γίνουν τα εγκαίνια της ατομικής  έκθεσης « Διαδρομές στην Αργολική γη» της εικαστικού Βασιλικής Τσούτσουβα,  με επιμέλεια της Βασιλικής Ξυλινά,

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »