«Η καρδιά του Περιφερειακού & Περιοδικού Τύπου χτυπά στο Ναύπλιο»

Πάνω από εκατόν πενήντα εκδότες εφημερίδων και περιοδικών όλης της χώρας έδωσαν το παρόν στην έναρξη του 2ου Συνεδρίου με τίτλο «Οι προκλήσεις και το μέλλον του Περιφερειακού και Κλαδικού Τύπου», που ξεκίνησε την Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2018, στο ξενοδοχείο «Αμαλία», στο Ναύπλιο.
Το Συνέδριο διοργάνωσαν για δεύτερη χρονιά από κοινού η Ένωση Δημοσιογράφων
Ιδιοκτητών Περιοδικού Τύπου (ΕΔΙΠΤ), ο Σύνδεσμος Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων (ΣΗΠΕ) και η Ένωση Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου (ΕΙΕΤ), με τη στήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Τους παρευρισκομένους καλωσόρισε η Γεν. Γραμματέας της ΕΔΙΠΤ Πέννυ Καλύβα, η οποία ευχαρίστησε όσους ανταποκρίθηκαν σε μια ακόμα πρόσκληση, η οποία είναι απόρροια της στενής συνεργασίας που έχουν αναπτύξει τα τελευταία χρόνια οι τρεις Ενώσεις, οι οποίες έχουν στο δυναμικό τους 400 περίπου έντυπα σε όλη τη χώρα.
Αμέσως μετά το λόγο πήραν οι Πρόεδροι των Ενώσεων, Μιχάλης Σαββάκης (ΕΔΙΠΤ), Ευάγγελος Αθανασίου (ΣΗΠΕ) και Αντώνης Μουντάκης (ΕΙΕΤ), οι οποίοι αναφέρθηκαν στις προσπάθειες που καταβάλλουν από κοινού οι Ενώσεις για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του κλάδου. Εστίασαν δε στα απανωτά πλήγματα που δέχεται τα δύο τελευταία χρόνια ο Περιφερειακός και Κλαδικός Τύπος της χώρας, με κυριότερο όλων την επιβολή της υποχρεωτικής εισφοράς 2% επί του τζίρου των εκδοτικών επιχειρήσεων υπέρ του ΕΔΟΕΑΠ.
Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής,

Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης Γεώργιος Φλωρεντής, ο οποίος αναφέρθηκε στο νόμο 4487 ως απαρχή της στήριξης της Κυβέρνησης στον επαρχιακό τύπο. Επίσης, σημείωσε ότι πρόθεση της Κυβέρνησης είναι να εξασφαλίσει τον υγιή ανταγωνισμό, μέσω του νέου Μητρώου για τον Περιφερειακό Τύπο.
Την κήρυξη του Συνεδρίου έκανε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, ο οποίος σημείωσε ότι Περιφερειακός τύπος και Περιφερειακή διακυβέρνηση μπορούν να δημιουργήσουν τη γέφυρα ανάμεσα στους δύο κόσμους. Υπογράμμισε δε απευθυνόμενος στον εκπρόσωπο της Κυβέρνησης ότι οι τράπεζες χάρισαν διακόσια εκατομμύρια δάνεια σε εφημερίδες της Αθήνας, την ίδια ώρα που η μη εφαρμογή της νομοθεσίας για τα εκδοτικά συγκροτήματα οδηγεί τον περιφερειακό τύπο στον απόλυτο μαρασμό.
Χαιρετισμό απεύθυναν ακόμα ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων κ. Βασίλειος Λεβέντης και εκ μέρους των κομμάτων οι Γιάννης Ανδριανός Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Μανιάτης, Βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής και Γεώργιος Πινάτσης από το ΚΚΕ.
Το παρόν στην έναρξη του Συνεδρίου έδωσαν ακόμα εκπρόσωποι του α’ και β’ βαθμού τοπικής αυτοδιοίκησης, Πανεπιστημιακοί, Πρόεδροι Ενώσεων Συντακτών καθώς και άλλων αδελφών δημοσιογραφικών Ενώσεων.

Οι εργασίες του Συνεδρίου συνεχίζουν με σημαντικά θέματα γύρω από τον έντυπο τύπο στη σύγχρονη εποχή, τις νέες εξελίξεις στο χώρο των Μ.Μ.Ε. και τα προβλήματα που έχουν ανακύψει, τις νέες νομοθετικές πρωτοβουλίες, τις νέες προκλήσεις στο χώρο της επικοινωνίας, τα fake news, τα πνευματικά δικαιώματα, αλλά και τις ευρωπαϊκές πρακτικές για την ενίσχυση του τύπου.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Πρόγραμμα ολοκληρωμένης καταπολέμησης κουνουπιών από τον Δήμο Άργους-Μυκηνών

Ο Δήμος Άργους – Μυκηνών, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών του για την προστασία της δημόσιας υγείας και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής, έχει σχεδιάσει και υλοποιεί τοπικό πρόγραμμα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Τάσος Λάμπρου: Οι θέσεις της ΕΝ.ΔΗ. ΕΡ. για ισόρροπη οικονομική ανάπτυξη στο Δήμο Ερμιονίδας

Με αφορμή τις γνωμοδοτήσεις του Δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Ερμιονίδας σε θέματα που σχετίζονται με μελέτες Περιβαλλοντικών επιπτώσεων, σε ειδικά πολεοδομικά σχέδια Νέων Τουριστικών

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αργολίδας: Ούτε «Λευκή Νύχτα», ούτε «Μαύρη Παρασκευή», ούτε δουλειά την Κυριακή

Διαμαρτυρόμαστε για τις «Λευκές Νύχτες» που διοργανώνουν οι Εμπορικοί Σύλλογοι Άργους και Ναυπλίου, σε συνεργασία με τους δύο Δήμους και το Επιμελητήριο για την Παρασκευή 28/8 και

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Νέο επίπεδο οδικής ασφάλειας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου –Έργο 45 εκατ. ευρώ για την Αργολίδα

Το μεγαλύτερο έργο οδικής ασφάλειας που έχει υλοποιηθεί στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, συνολικού προϋπολογισμού 45 εκατ. ευρώ, βρίσκεται πλέον στην τελική ευθεία, με το αποτέλεσμα των

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »