prooptiki@msn.com

Τα Θυρανοίξια του Αγ. Αιμιλιανού Ερμιονίδας

Σε κλίμα μεγαλοπρέπειας και λαμπρότητας τελέστηκαν από τον Μητροπολίτη Ύδρας κ.κ. Εφραίμ τα Θυρανοίξια και ο Μέγας πανηγυρικός Αρχιερατικός εσπερινός του αγ. Αιμιλιανού στον ανακαινισμένο εν βάθρων ιερό Ναού του Αγ. Αιμιλιανού Πόρτο Χελίου.

Ο ναός για πάρα πολλά χρόνια είχε υποστεί τις συνέπειες του χρόνου και ως εκ τούτου με πρωτοβουλία του προέδρου του εκκλησιαστικού συμβουλίου του ενοριακού ιερού ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, π. Πολυχρονίου  Γασπαρινάτου, βρήκε δωρητές και ευεργέτες οι οποίοι συνέβαλαν τα μέγιστα για την σχεδόν εκ θεμελίων ανοικοδόμηση του γερασμένου πλέον ναού. Το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό …πλέον ο Άγ. Αιμιλιανός αποτελεί σημείο αναφοράς. Εστιάζουμε στο καινούργιο μαρμάρινο θωράκιο που αντικατέστησε το παλιό τέμπλο, το καινούργιο μαρμάρινο καμπαναριό , την καινούργια ξύλινη στέγη , το καινούργιο μαρμάρινο δάπεδο, τα καινούργια κάγκελα με τα μαρμάρινα πεζούλια που μπορούν να κάθονται πλέον όλοι οι προσκυνητές και τον μόνιμο φωτισμό πρωί και βράδυ που επιτυγχάνεται χρησιμοποιώντας την  ηλιακή ενέργεια σεβόμενοι το περιβάλλον. Το εντυπωσιακότερο από όλα είναι η καινούργια εξωτερική μόνιμη μαρμάρινη κολυμβήθρα με υπόγεια αποχέτευση η οποία μετατρέπεται πολύ εύκολα σε τραπέζι γάμου.

Ο Άγ. Αιμιλιανός κερδίζει τη συμπάθεια των νέων κυρίως ανθρώπων που κάνοντας ένα μικρό τάμα στον άγιο και λόγω της θέσης του ναού αλλά και του φυσικού κάλλους της περιοχής τελούν τα μυστήρια των γάμων και των βαπτίσεων εκεί με θέα το απέραντο γαλάζιο αντικριστά από  τα δυο κοσμοπολίτικα και ιστορικά μας νησιά τις Σπέτσες και την Ύδρα.

Μέγας ευεργέτης σε αυτή την προσπάθεια είναι η γνωστή οικογένεια του επιχειρηματία Κυριακού αλλά και πολλών άλλων επωνύμων αλλά και ανωνύμων οικογενειών.

Το απόγευμα της  17ης Ιουλίου 2021 τελέστηκε ο αγιασμός, η λιτάνευση της εικόνας του Αγίου, η αρτοκλασία και τέλος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ύδρας τέλεσε την χειροθεσία εις Αναγνώστη του ιεροψάλτου κ. Γεωργίου Μαχαίρα ο οποίος διακονεί στο αναλόγιο της Ευαγγελίστριας Πορτο Χελίου. Ακολούθησε ο λόγος του ιερέως π.Πολυχρονίου  Γασπαρινάτου που περιέγραψε στους πιστούς το πως πραγματοποιήθηκε αυτό το μικρό θαύμα σε μια περιοχή που σχεδόν είναι ενοριακή μιας και το καλοκαίρι διαμένει πλήθος παραθεριστών αλλά και μόνιμων κατοίκων και εν συνεχεία ευχαρίστησε τους δωρητές. Ο Σεβασμιώτατος διένειμε αναμνηστική εικόνα του Αγ. Αιμιλιανού και ακολούθησαν κεράσματα. Παρόντες ήταν οι δημοτικές αρχές του Δήμου Ερμιονίδας ενώ στο τέλος η χορωδία του συλλόγου Φάρος Πορτοχελίου τραγούδησε πανέμορφα άσματα στον φωτισμένο από τα βεγγαλικά ουρανό. 
Κώστας Βενέκας

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

ΑΑΔΕ: «Μπλόκο» στις μεταβιβάσεις αυτοκινήτων-Διασταυρώσεις για απλήρωτα τέλη

«Μπλόκο» στις μεταβιβάσεις αυτοκινήτων των οποίων οι ιδιοκτήτες δεν έχουν καταβάλει τα τέλη κυκλοφορίας πραγματοποιεί η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ). Με βάση την ισχύουσα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Ευχαριστήριο στη Χαρά Μαρή – Γρύλου για την προσφορά της στο Γηροκομείο Ναυπλίου

Η τέχνη αποτελεί την προσπάθεια αποτύπωσης και δημιουργίας του ωραίου, του εκφραστικού και του αισθητικού κριτηρίου ενός καλλιτέχνη. Αποτελεί αναπαράσταση προσωπική, βγαλμένη από την ψυχή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »