prooptiki@msn.com

Γκιόλας: «Δεν είναι πολυτέλεια η παραμονή του μοναδικού πνευμονολόγου στο Νοσοκομείο Ναυπλίου»

Από το Πολιτικό Γραφείο του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αργολίδας, Γιάννη Γκιόλα εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: 

Ένα απρόσμενο «Χριστουγεννιάτικο δώρο» περίμενε τους κατοίκους της Ναυπλίας αλλά και όλου του Νομού Αργολίδας το οποίο όμως δεν σκόρπισε χαρά και αισιοδοξία αλλά κυριολεκτικά πάγωσε και προκάλεσε τεράστια ανησυχία σε όσους το πληροφορήθηκαν.

Η 6η ΥΠΕ με απόφαση του Διοικητή κ. Καρβέλη, απομακρύνει τον μοναδικό πνευμονολόγο που υπάρχει στη Νοσηλευτική Μονάδα Ναυπλίου και τον μεταθέτει στην Κόρινθο!

Αυτή η απόφαση, κυριολεκτικά δημιουργεί έντονο προβληματισμό στους πολίτες, σε μια χρονική στιγμή που όλοι περιμένουν να ενισχυθούν τα Νοσοκομεία με ιατρικό προσωπικό και κυρίως στην ειδικότητα του πνευμονολόγου, αφού ο ιατρός αυτός είναι η αιχμή του δόρατος στην αντιμετώπιση της covid-19 και αυτός που μπορεί να διασωληνώνει ασθενείς.

Ο νομός Αργολίδας δυστυχώς βρίσκεται ψηλά –στο κόκκινο- στη λίστα των κρουσμάτων. Λογικό θα ήταν να έρθουν άλλοι δύο πνευμονολόγοι στη Ν.Μ. Ναυπλίου και όχι να μείνει ο νομός χωρίς κανέναν (!) πνευμονολόγο, αφού δεν υπάρχει η ειδικότητα αυτή ούτε στο Νοσοκομείο Άργους.

Η μετάλλαξη της πανδημίας στο επιθετικό και επεκτατικό στέλεχος της Ο (Όμικρον), που κατά τις προβλέψεις των ειδικών επιστημόνων θα ενσκήψει πολλαπλασιαστικά και επιθετικά τις προσεχείς ημέρες και οπωσδήποτε μετά τις γιορτές απαιτεί επαγρύπνηση και προφύλαξη από όλους μας, οπωσδήποτε όμως την επαρκή και απαραίτητη νοσοκομειακή κάλυψη.

Για την Αργολίδα η σχεδιαζόμενη μετακίνηση του πνευμονολόγου θα θέσει σε τεράστιο κίνδυνο την υγεία και τη ζωή πολλών συνανθρώπων μας.

Ευελπιστώντας ότι θα πρυτανεύσει η λογική, πιστεύουμε ότι, όχι μόνο θα ματαιωθεί η μετακίνηση αυτή αλλά θα υπάρξει και ενίσχυση των Ν. Μ. Άργους και Ναυπλίου και με άλλους πνευμονολόγους, έτσι ώστε οι πολίτες να αισθάνονται το ενδιαφέρον της Πολιτείας, τουλάχιστον στον ευαίσθητο χώρο της Υγείας, η οποία δοκιμάζεται τα τελευταία δύο χρόνια.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Σήμερα η ομιλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Άρτης κ.κ. Καλλίνικου στην Ευαγγελίστρια Ναυπλίου

Το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ιερού Ναού «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑΣ» Ναυπλίου, σε συνεργασία με τον Δήμο Ναυπλιέων, σας προσκαλούν στην εκδήλωση που διοργανώνουν την Τρίτη 5 Ιουλίου 2022

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Προβληματική η κατάσταση με τα κλιματιστικά στον Ιερό Ναό Γενεσίου της Θεοτόκου Ναυπλίου

Με επιστολή προς την Eφορεία Αρχαιοτήτων Αργολίδας αποφάσισε να πιέσει ο εφημέριος του Ιερού Ναού Γενεσίου της Θεοτόκου Ναυπλίου π.Διονύσιος Ταμπακης που έχει σαν στόχο

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Νοσοκομείο Ναυπλίου : Ζητάνε προστασία αλλα μέσω νέων προσλήψεων και όχι απο ιδιώτη

Τα συνεχιζόμενα επεισόδια που δημιουργούνται εις βάρος των εργαζομένων στο Νοσοκομείο Ναυπλίου αποτέλεσαν την αφορμή για την ανακοίνωση που έδωσε στην δημοσιότητα το Σωματείο Εργαζομένων

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Ψυχογυιός στην Έκθεση Αγροτουρισμού Επιδαύρου: «Ένας θεσμός που διασυνδέει στην πράξη τον πρωτογενή τομέα με τον τουρισμό»

Εγκαίνια της 25ης Έκθεσης ΑγροΤουρισμού Επιδαύρου : «Αργυρή 25ετια» για μια έκθεση-θεσμό πλέον για την αγροδιατροφή και τον γαστρονομικό τουρισμό της Αργολίδας, σε μια ιδιαίτερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

2015: Σε καθεστώς καθυστέρησης πληρωμής θέτει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο την Ελλάδα

552: Βυζαντινές δυνάμεις υπό τον Ναρσή νικούν τους Οστρογότθους στην Ιταλία. Κατά τη διάρκεια της μάχης ο βασιλιάς Τωτίλας τραυματίζεται θανάσιμα. 1097: Οι Σταυροφόροι με

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »