Συνάντηση Νίκα με Γεωργόπουλο και Μαλτέζο για θέματα της Ερμιονίδας

Σειρά θεμάτων που απασχολούν τον Δήμο Ερμιονίδας εξετάστηκαν στη συνάντηση που είχε τη Δευτέρα 12 Απριλίου, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, με τον Δήμαρχο Ερμιονίδας Γιάννη Γεωργόπουλο και τον Αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας Γιάννη Μαλτέζο.

Στο πλαίσιο της συνάντησης συζητήθηκε το έργο αποκατάστασης του κρηπιδώματος στο λιμάνι της Κόστας, μέσω του οποίου -ιδιαίτερα κατά τους θερινές μήνες- εξυπηρετείται πλήθος κόσμου που κατευθύνεται στις Σπέτσες. Μέχρι τον Απρίλιο θα έχουν ολοκληρωθεί οι γραφειοκρατικές διαδικασίες για να προχωρήσει η ανακατασκευή του λιμανιού.
Συζητήθηκε, επίσης, η κατασκευή του αθλητικού κέντρου Ερμιονίδας, το οποίο θα χρηματοδοτηθεί από την Περιφέρεια. Όσον αφορά το έργο αυτό, αναμένεται ο φάκελος με τη μελέτη για να προχωρήσει η διαδικασία.
Αναφορά έγινε και στην Αναστήλωση – στερέωση και διαμόρφωση χώρου τοποθέτησης Ταφικού Μνημείου Ερμιόνης Δήμου Ερμιονίδας, έργο με προϋπολογισμό 120.000€, για το οποίο υπάρχει εγκεκριμένη μελέτη. Αποφασίστηκε να γίνουν οι απαραίτητες συνεννοήσεις με το ΥΠΠΟΑ, ώστε να καταρτιθεί προγραμματική σύμβαση μεταξύ ΥΠΠΟΑ & Περιφέρειας για την προώθηση του έργου.
Τέλος, συζητήθηκε, η ολοκλήρωση της γραφειοκρατικής διαδικασίας, ώστε να ξεκινήσουν εκτεταμένες εργασίες συντήρησης του οδικού δικτύου της Ερμιονίδας, προϋπολογισμού 550.000 ευρώ, καθώς και η διεκπεραίωση της γραφειοκρατικής διαδικασίας όσον αφορά στον Κόμβο από Κρανίδι προς Πόρτο Χέλι.
Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Η Σ.Ε.Τ.Α.Α. Αργολίδας καταδικάζει την επίθεση σε διασώστη του ΕΚΑΒ στο Άργος

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Εργαζομένων Τοπικής Αυτοδιοίκησης Αργολίδας (Σ.Ε.Τ.Α.Α.) εκφράζει τον αποτροπιασμό του και καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

«Τραγούδια της Ξενιτιάς» – Ένα μουσικό ταξίδι μνήμης και συγκίνησης σήμερα στο Λυγουριό

Ο Προοδευτικός Σύλλογος Λυγουριού «Ο Καββαδίας», σε συνέχεια των πολιτιστικών δράσεων του φετινού καλοκαιριού, προσκαλεί το κοινό σε μια ξεχωριστή μουσική βραδιά – αφιέρωμα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

“Ναύπλιο. Επόμενη Μέρα”: Δημοτική Αρχή Ορφανού σε ελεύθερη πτώση-Ο πανικός τους δεν κρύβεται…

Η κατηφόρα της δημοτικής αρχής Ορφανού δεν έχει τέλος. Τα εσωτερικά της προβλήματα είναι πλέον ανεξέλεγκτα, η διαχειριστική της ανεπάρκεια αποδεικνύεται καθημερινά και η εικόνα της

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Μανώλης Μάκαρης: Ποιος ελέγχει τα ιδιωτικά δίκτυα ρεύματος των ΑΠΕ στην Πελοπόννησο;

Η μεγάλη πυρκαγιά στην Αττικοβοιωτία, που συνδέθηκε με εναέριο δίκτυο αιολικού πάρκου, ανέδειξε ένα σοβαρό ζήτημα ασφάλειας. Η υπόθεση οδήγησε σε πανελλαδική προκαταρκτική εξέταση

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Yψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για τις ΠΕ Αργολίδας και Κορινθίας την Τρίτη 18 Αυγούστου 2026

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, τον οποίο εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας για την Τρίτη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »