Συνεχίζονται οι συντονισμένοι έλεγχοι της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας για την εφαρμογή της φορολογικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας και του τελωνειακού κώδικα

Στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων, η Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος σε συνεργασία με το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε.) και την Υπηρεσία Μετρολογίας της Περιφέρειας Θεσσαλονίκης, πραγματοποίησαν εντατικούς ελέγχους με στόχο την εφαρμογή της φορολογικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας και την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου υγρών καυσίμων.

Ειδικότερα, κατά το χρονικό διάστημα από 24-11-2015 έως 30-11-2015, διενεργήθηκαν προληπτικοί έλεγχοι σε δεκαπέντε (15) επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος και πέντε (5) εμπορίας καυσίμων, στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης.
Πιο αναλυτικά, ως προς τα αποτελέσματα των ελέγχων διαπιστώθηκαν οι ακόλουθες παραβάσεις της ασφαλιστικής νομοθεσίας:
Σε επιχείρηση εμπορίας κοσμημάτων διαπιστώθηκε να απασχολούνται δύο (2) ανασφάλιστοι εργαζόμενοι.
Σε επιχείρηση εμπορίας ξηρών καρπών, ποτών κ.λπ., δύο (2) εκ των απασχολούμενων βρέθηκαν καταχωρημένοι σε πίνακα προσωπικού διαφορετικού υποκαταστήματος.
Σε εστιατόριο διαπιστώθηκε να απασχολούνται τέσσερις (4) εργαζόμενοι εκτός ωραρίου εργασίας.
Σε εστιατόριο διαπιστώθηκε να απασχολείται ένας (1) εργαζόμενος εκτός ωραρίου εργασίας.
Σε εστιατόριο-καφέ διαπιστώθηκε να εργάζεται ένα (1) άτομο χωρίς να είναι καταχωρημένο στους πίνακες προσωπικού και να απασχολούνται δεκατρείς (13) εργαζόμενοι εκτός ωραρίου εργασίας.
Σε καφέ-μπαρ διαπιστώθηκε να απασχολούνται τέσσερις (4) εργαζόμενοι εκτός ωραρίου εργασίας.
Σε ό,τι αφορά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις επιχειρήσεις εμπορίας υγρών καυσίμων, σημειώνεται ότι οι έλεγχοι επικεντρώθηκαν στην λήψη φορολογικών στοιχείων και στην ποσοτική καταμέτρηση των κατεχομένων υγρών καυσίμων, προκειμένου να διακριβωθεί η νόμιμη διακίνησή τους.
Για όλες τις παραπάνω περιπτώσεις, ενημερώθηκαν οι αρμόδιες Υπηρεσίες για την επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.
Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, στον τηλεφωνικό αριθμό 11012 ή στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις 11012@hellenicpolice.gr & financialpolice@hellenicpolice.gr της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες και επίμεμπτες ενέργειες ή δραστηριότητες κατά του τομέα της οικονομίας, της δημόσιας περιουσίας, καθώς και της κοινωνικής και ασφαλιστικής πρόνοιας και των δικαιωμάτων.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για την Περιφέρεια Πελοποννήσου την Πέμπτη 23 Ιουλίου 2026

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, τον οποίο εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας για την Πέμπτη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Επίσκεψη των Υφυπουργών Δ. Μαρκόπουλου και Γ. Ανδριανού στον Ι. Ν.Ευαγγελιστρίας Ναυπλίου (φωτο)

Με ιδιαίτερη χαρά και τιμή υποδεχθήκαμε στον Ιερό Ευαγγελίστριας Ναυπλίου, τον Υφυπουργό Οικονομικών, κ. Δημήτριο Μαρκόπουλο, καθώς και τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γιάννη Ανδριανό

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Κωστούρος: «Η πιο διχαστική δημοτική αρχή των τελευταίων 30 ετών στο Ναύπλιο – Θα είμαι ξανά υποψήφιος» (βίντεο)

Σχολιάζοντας το πρωτοφανές κύμα ανεξαρτητοποιήσεων και διαγραφών δημοτικών συμβούλων της πλειοψηφίας μέσα σε μόλις έναν χρόνο, ο κ. Κωστούρος έκανε λόγο για μια κατάσταση που

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Το θεατρικό έργο του Γιώργου Διαλεγμένου «Μάνα, Μητέρα, Μαμά» απόψε στο Άργος

Απόψε Τετάρτη 22/7, στον αύλειο χώρο των Στρατώνων Καποδίστρια (ώρα 21:00), η Κεντρική Σκηνή του ΘΕΑΤΡΟσεΦΟΡΜΑ “Στέφανος Πα’ί’ζης” θα παρουσιάσει το έργο του Γιώργου Διαλεγμένου,

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Μαλτέζος: «Μεγάλη νίκη για τον Δήμο Άργους – Μυκηνών η χρηματοδότηση των 950.000 ευρώ» (βίντεο)

Χρηματοδότηση ύψους 950.000 ευρώ εξασφάλισε ο Δήμος Άργους – Μυκηνών από το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης για τον ψηφιακό μετασχηματισμό, στοχεύοντας στον εκσυγχρονισμό

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »