prooptiki@msn.com

Εστίαση: Προβληματισμός και ανακούφιση-Διχασμένοι οι επιχειρηματίες

Προβληματισμός από τη μία, ανακούφιση από την άλλη. Ο επιχειρηματικός κόσμος της εστίασης έχει υποδεχθεί με μικτά συναισθήματα την ανακοίνωση των νέων κανόνων που θα αρχίσουν να ισχύουν σταδιακά στην αγορά από μεθαύριο, σε μία προσπάθεια να δοθεί μία ώθηση στο εμβολιαστικό κίνημα.

«Ανακουφισμένοι» οι 15.000 που πλέον ανοίγουν
Αυτοί που δηλώνουν ανακουφισμένοι είναι όλοι οι επαγγελματίες που εδώ και περίπου οκτώ μήνες παρέμεναν κλειστοί. Πρόκειται για περίπου 15.000 καταστήματα τα οποία είχαν αποκλειστικά εσωτερικούς χώρους είτε βρίσκονταν σε τέτοιους, όπως σε εμπορικά κέντρα, στοές κτλ.
Σε ένα μεγάλο ποσοστό ήταν και καταστήματα μεγάλων αλυσίδων.
«Έπειτα από πάρα πολλές ημέρες αναμονής, επιτέλους έχουμε ένα πλαίσιο για να μπορούν να ανοίξουν και τα καταστήματα με κλειστούς χώρους, τα οποία είναι πάρα πολλά», σημειώνει στο newmoney.gr,  ο κ. Γιάννης Λιάρος, Γενικός Διευθυντής της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρήσεων Οργανωμένης Εστίασης (ΕΠΟΕΣ) που εκπροσωπεί μεγάλες αλυσίδες (Everest, Goody’s, Γρηγόρης κτλ).
«Αναγνωρίζουμε ότι το κοινό μας με τον όρο του εμβολιασμού πλέον περιορίζεται, αλλά εμείς αυτό που θέλαμε πάνω απ’ όλα ήταν να ανοίξουν αυτά τα περίπου 15.000 καταστήματα εστίασης που επί 8 μήνες παρέμεναν κλειστά», τονίζει ο κ. Λιάρος.
Σύμφωνα με τον ίδιο το σύστημα ελέγχου των πιστοποιητικών εμβολιασμού που παρουσίασε το υπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης είναι σχετικά απλό και  εύκολα υλοποιήσιμο απ’ τις επιχειρήσεις. «Ανησυχούσαμε κυρίως για τη διασταύρωση του φέροντος τα πιστοποιητικό. Τόσο για τη ροή ενός μαγαζιού όσο και για τις καλές σχέσεις που πρέπει να έχουμε με τους πελάτες δεν θα ήταν δυνατό να ζητάμε να βλέπουμε μαζί με το πιστοποιητικό και ταυτότητες. Δεν είμαστε αστυνομικοί. Οπότε νομίζω τώρα το πράγμα φαίνεται πως ξεκαθάρισε», συμπληρώνει.
Προβληματισμός στην υπόλοιπη αγορά
Για την υπόλοιπη αγορά ο προβληματισμός  είναι έκδηλος, κάτι που φάνηκε και απ’ τα όσα μετέφεραν χθες οι εκπρόσωποι της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ) στον υπ. Ανάπτυξης κ. Αδ. Γεωργιάδη όταν τους επισκέφθηκε προκειμένου να τους ενημερώσει για τις λεπτομέρειες των νέων μέτρων αλλά και να ζητήσει την πλήρη στήριξη τους.
Ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ κ. Γιώργος Καββαθάς, ο ΓΓ κ. Αθανάσιος Νικολόπουλος και τα λοιπά μέλη του ΔΣ που παραβρέθηκαν στη συνάντηση επεσήμαναν τον προβληματισμό τους για τα νέα μέτρα και τις δυσκολίες που δημιουργούν ιδιαίτερα για τις επιχειρήσεις του κλάδου της εστίασης και επανέλαβαν το αίτημα τους για περαιτέρω στήριξη με μέτρα ενίσχυσης που θα κάνουν τις επιχειρήσεις ικανές να ανταπεξέλθουν στις δύσκολες συνθήκες που βιώνουν.
Τόνισαν επίσης ότι δεν θα πρέπει η κυβέρνηση να εργαλειοποιεί κλάδους της οικονομίας ως μοχλούς άσκησης πίεσης στην κοινωνία για το αυτονόητο που είναι ο εμβολιασμός.
Πηγή: newnoney.gr, του Στέλιου Μορφίδη
Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Επίσκεψη στην έκθεση της Καλλιτεχνικής Ομάδας Ερμιονίδας από την Επιτροπή Αντιπολίτευσης Ερμιονίδας

Με ιδιαίτερη χαρά επισκεφτήκαμε χθες την υπαίθρια Έκθεση της Καλλιτεχνικής Ομάδας Ερμιονίδας στο Πορτοχέλι, δίπλα στην παιδική χαρά, σε έναν χώρο όπου η ερασιτεχνική δημιουργία

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Ολοκληρώθηκε από το Δ.Λ.Τ.Ε. η επισκευή – ανακατασκευή της παλαιάς γλίστρας στην παραλία του Αγίου Ιωάννη στην Ερμιόνη

Ολοκληρώθηκε σήμερα Παρασκευή 12 Αυγούστου 2022, η αποκατάσταση της παλαιάς γλίστρας στην παραλία του Αγίου Ιωάννη στην Ερμιόνη. Από σήμερα και έπειτα από δύο μέρες

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Έλεγχοι του ΣΔΟΕ σε Ναύπλιο, Βραχάτι, Λουτράκι και Χαλκιδική

Από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας και την Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, πραγματοποιήθηκαν το διάστημα 11 έως 13 Αυγούστου 2022 έλεγχοι σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Γκιόλας-Ξανθός: «Ακόμη μια υποβάθμιση υπηρεσίας Υγείας στην Αργολίδα»

Από το πολιτικό γραφείο του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αργολίδας, Γιάννη Γκιόλα, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση, αναφορικά με την κατάργηση Περιφερειακών Διευθύνσεων και τμημάτων του ΕΟΠΥΥ: Παρά

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »