Συνάντηση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα με τον ΥΕΘΑ Ν. Παναγιωτόπουλο

 

Μακρά συνάντηση είχε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, σήμερα Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου, στην Αθήνα, με τον υπουργό Εθνικής Αμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο.

Την συνάντηση απασχόλησε, μεταξύ άλλων, η λειτουργία του αεροδρομίου Καλαμάτας -στο πλαίσιο της δημιουργίας σε αυτό του Διεθνούς Εκπαιδευτικού Κέντρου Πτήσεων-, σε συνδυασμό με τη λειτουργία του στρατοπέδου της μεσσηνιακής πρωτεύουσας, αλλά και του παλιού αεροδρομίου της Τριόδου.
Από την λειτουργία του εν λόγω διεθνούς κέντρου, συμφώνησαν και οι δύο πλευρές, είναι βέβαιο ότι θα προσπορίσει σημαντικά οφέλη η ευρύτερη περιοχή της Καλαμάτας -τόσο από οικονομοτεχνολογικής άποψης, όσο και από πλευράς δημιουργίας θέσεων εργασίας.
Ο υπουργός σημείωσε ότι σύντομα ο υπουργός θα βρεθεί στην Καλαμάτα, προκειμένου να συνομιλήσει με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς σχετικά με το εξαιρετικά σημαντικό αυτό ζήτημα.
Ακόμα, στην ίδια συνάντηση έγινε αναφορά στην πολύ καλή συνεργασία της Περιφέρειας Πελοποννήσου με τις τοπικές στρατιωτικές αρχές, με τον περιφερειάρχη Π. Νίκα να ενημερώνει τον υπουργό σχετικά με την ένταξη αιτημάτων στρατιωτικών μονάδων στο ΕΣΠΑ -αναφερόμενος ειδικότερα στην πίστωση των 5 εκ. ευρώ που αφορά την προμήθεια από την Περιφέρεια βαρέων μηχανημάτων τα οποία θα διατεθούν στο Ειδικό Τάγμα Μηχανικού (747 ΕΤΜΧ) στο Λουτράκι.
Παράλληλα, ο Π. Νίκας αναφέρθηκε και στις προγραμματικές συμβάσεις της Περιφέρειας με το υπουργείο Εθνικής Αμυνας με αντικείμενα, αφ’ ενός το κτήριο της Λέσχης Αξιωματικών Φρουράς Σπάρτης (αρχοντικό Ματάλα) και αφ’ ετέρου την συντήρηση των αναθηματικών μνημείων.
Καταλήγοντας ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου μετέφερε στον υπουργό ευχαριστίες για την συνεισφορά και τη συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων σε διάφορες έκτακτες καταστάσεις που έχουν προκύψει στην Περιφέρεια, ενώ παράλληλα συνεχάρη την πολιτική ηγεσία του υπουργείου για το έργο που έχει παράξει μέχρι τώρα σε όλα τα επίπεδα, τόσο αναφορικά σε θέματα εξοπλισμών, όσο γενικότερα στην άμυνα της χώρας μας.
Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Επιμελητήριο Αργολίδας: Έμπρακτη στήριξη στη μεγάλη αθλητική διοργάνωση, Danaon Cup – Λένα Πετράκη 2026

Στην τελετή λήξης της μεγάλης αθλητικής διοργάνωσης, Danaon Cup – Λένα Πετράκη 2026, που διεξήχθη στο Κλειστό Γυμναστήριο της Ν. Κίου στις 26 Ιουνίου 2026 παραβρέθηκε ο Πρόεδρος του

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Ιστορικά εγκαίνια με σημαντικές ανακοινώσεις Μενδώνη στο ανακαινισμένο Αρχαιολογικό Μουσείο Άργους

Μετά από 12 ολόκληρα χρόνια αναμονής, η αρχαιότερη συνεχώς κατοικούμενη πόλη της Ευρώπης απέκτησε ξανά τη δική της «κιβωτό του χρόνου». Σε μια λαμπρή τελετή που πραγματοποιήθηκε

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Αντικαταστάθηκε ο ηλεκτρονικός πίνακας σκορ στο Κλειστό Γυμναστήριο του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου Άργους

Ο Δήμος Άργους – Μυκηνών προχώρησε στην αντικατάσταση του ηλεκτρονικού πίνακα σκορ στο Κλειστό Γυμναστήριο του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου Άργους, ο οποίος δεν λειτουργούσε εδώ και 17 χρόνια

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »