ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΤΑΞΙ Ο ΠΕΤΡΟΣ ΤΑΤΟΥΛΗΣ

“Η Περιφέρεια Πελοποννήσου δεν θα ενδώσει σε καμία πίεση που θα δημιουργήσει πρόβλημα στους ιδιοκτήτες ταξί” σημείωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης αναφερόμενος στους χειρισμούς του Υπουργού Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Γιάννη Ραγκούση. “Παρά τη συμφωνία που είχε επιτευχθεί
δυστυχώς ο Υπουργός λέει ότι το θέμα θα συζητηθεί εξαρχής, αγνοώντας τη διαβούλευση που είχε γίνει επί 20 περίπου μήνες με πολύ θετικά συμπεράσματα” σημείωσε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου που έφερε τη θέση του προς έγκριση στο ΠΣ Πελοποννήσου.
Ομόφωνα το ΠΣ ενέκρινε την θέση του Περιφερειάρχη που ζήτησε ακόμα επάνοδο στο προηγούμενο προεδρικό διάταγμα και στα συμπεράσματα της διαβούλευσης που είχε γίνει και με την οποία είχαν έρθει σε συνεννόηση οι ιδιόκτητες ταξί και το Υπουργείο.
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου πρόσθεσε ότι “δεν θα επιτραπεί σε κανένα να αποφασίζει για σημαντικές κοινωνικές ομάδες χωρίς τη συμμετοχή της Περιφέρειας, η οποία είναι η αρμόδια της έκδοσης αδειών”. Ο κ Τατούλης τόνισε ότι η κοινωνική αυτή ομάδα δοκιμάζεται αυτή την περίοδο και ότι σύμφωνα με μελέτες το 60% αυτών είναι υπερχρεωμένοι. Σύμφωνα με αυτή τη μελέτη, όπως ανέφερε ο κ. Τατούλης, αλλά και τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης ο αριθμός των αδειών ταξί θα πρέπει να είναι ανάλογος προς τον πληθυσμό.
Το μήνυμα της Περιφέρειας είναι ξεκάθαρο σύμφωνα με τον κ. Τατούλη: γρήγορη ενεργοποίηση του προηγούμενου προεδρικού διατάγματος με το οποίο είχε επιτευχθεί σύμπτωση απόψεων και καμία συναίνεση σε ανατροπή της αλληλεγγύης του κοινωνικού ιστού. Προειδοποίησε ακόμη ότι δεν θα γίνουν ανεκτές ιδεοληψίες οι οποίες έχουν καταστρέψει τον τόπο.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Η Σ.Ε.Τ.Α.Α. Αργολίδας καταδικάζει την επίθεση σε διασώστη του ΕΚΑΒ στο Άργος

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Εργαζομένων Τοπικής Αυτοδιοίκησης Αργολίδας (Σ.Ε.Τ.Α.Α.) εκφράζει τον αποτροπιασμό του και καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Ναύπλιο: Βαριές αιχμές Δεδεμπίλη και ιστορική «συγγνώμη»-Πότε θα απαντήσει ο Δήμαρχος για τις προσλήψεις στο Γηροκομείο; (βίντεο)

Σε γνώριμα επικοινωνιακά μονοπάτια επιλέγει να βαδίσει η δημοτική αρχή Ορφανού, επιστρατεύοντας τη θεωρία της «συνωμοσίας των πληκτρολογίων» κάθε φορά που έρχεται αντιμέτωπη με την κριτική

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Δήμος Άργους – Μυκηνών: Με μεγάλη επιτυχία η συναυλία της Μιρέλας Πάχου στους Μύλους

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής, στον Σιδηροδρομικό Σταθμό Μύλων, η συναυλία της αγαπημένης ερμηνεύτριας και μουσικού Μιρέλας Πάχου, στο πλαίσιο των

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »