prooptiki@msn.com

Τατούλης: Ενοχλούν και δυσκολεύουν την Περιφερειακή Αρχή οι δια ζώσης συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου

Κατά τη διάρκεια της διάχυσης της επιδημίας covid19 στη Χώρα μας, ελήφθησαν από την Πολιτεία, μέτρα προφύλαξης στη λειτουργία των Συλλογικών Οργάνων.

Έτσι εκδόθηκαν εγκύκλιοι, όπου το Υπουργείο Εσωτερικών έδινε σαφείς οδηγίες για την ασφάλεια των συμμετεχόντων στα αιρετά Συλλογικά Όργανα.
Φέτος όμως, το όπλο εναντίον του covid 19 , δηλαδή το εμβόλιο, άλλαξε πολλά στη λειτουργία των Συλλογικών Οργάνων.
Το αρμόδιο Υπουργείο απέστειλε νέα εγκύκλιο, όπου έδινε νέες εντολές και επέτρεπε τις δια ζώσης συνεδριάσεις, με συγκεκριμένες προφυλάξεις και οδηγίες.
Κατά τη διάρκεια όμως του Περιφερειακού Συμβουλίου την 30/8/21 που έγινε παρά τις νέες εγκυκλίους η συνεδρίαση πάλι με τηλεδιάσκεψη και μετά από επίμονες ερωτήσεις Συμβούλων των μελών της παράταξης «Νέα Πελοπόννησος» σχετικά με τις δια ζώσης Συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου ,ακούστηκαν ανακρίβειες και ψέματα, τα οποία δημιουργούν καχυποψία για τις αληθινές προθέσεις της Περιφ.Αρχής και τους πιθανούς κρυφούς της σχεδιασμούς.
Προκειμένου ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Σκαντζός να δικαιολογήσει το λόγο της εμμονής της Περιφερειακής Αρχής στις συνεδριάσεις μέσω τηλεδιασκέψεων, ανέφερε ότι δεν γίνεται να ακολουθηθούν όσα αναφέρει η εγκύκλιος του Υπουργείου Εσωτερικών δηλ. η δυνατότητα συνεδριάσεων συγχρόνως δια ζώσης, αλλά και με τηλεδιάσκεψη, διότι δεν υπάρχει η απαραίτητη και αναγκαία υποδομή, δηλαδή η σύνδεση internet στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης, όπου συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου.
Μετά την ανακριβή αναφορά, τόσο του κ. Σκαντζού, όσο και του κ. Νίκα , δόθηκε στη δημοσιότητα , δήλωση του ΝΠΔΔ Τρίπολης, όπου διαψεύδονται οι ανακριβείς ισχυρισμοί και διαβεβαιώνεται πως οι χώροι του Αποστολοπούλειου Πνευματικού Κέντρου διαθέτουν υπηρεσίες internet, λέγοντας χαρακτηριστικά, ότι όποιος φορέας επιθυμεί μπορεί να απευθυνθεί στα γραφεία του Νομικού Προσώπου για να εξυπηρετηθεί.
Θεωρούμε ότι , η συνέχιση της θητείας αυτής της Περιφερειακής Αρχής , με λογικές εξαπάτησης και ανακριβειών που άμεσα γίνονται αντιληπτές, πρέπει να σταματήσει και ο κ. Πρόεδρος , σεβόμενος το ρόλο του και τους πολίτες της Πελοποννήσου, οφείλει να δώσει εξηγήσεις για όσα ανακριβή ισχυρίστηκε.
Είναι πλέον ολοφάνερο, πως η επιτόπια παρουσία των αιρετών εκπροσώπων των Πελοποννησίων στις συνεδριάσεις, ενοχλεί και δυσκολεύει την Περιφερειακή Αρχή, που μηχανεύεται τρόπους παρεμπόδισης της δημοκρατικής λειτουργίας του θεσμού που υπηρετούμε .
Νέα Πελοπόννησος
Πέτρος Τατούλης
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Πουλάς: «Σε κίνδυνο η καταβολή των φετινών επιδοτήσεων από τις παλινωδίες στον ΟΣΔΕ και τον ΟΠΕΚΕΠΕ»

Πουλάς: «Σε κίνδυνο η κανονικότητα καταβολής των φετινών επιδοτήσεων από τις συνεχιζόμενες για τρίτη χρονιά παλινωδίες στη λειτουργία του ΟΣΔΕ και του ΟΠΕΚΕΠΕ» Ερώτηση σχετικά

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Απίστευτες δηλώσεις Νίκα κατά Υπουργού Άδωνι Γεωργιάδη και Πολιτικών Παραγόντων της Αργολίδας –Πανίσχυρος ο Σχοινοχωρίτης μετά την κρίση

Ευθύνες στο πολιτικό προσωπικό της Αργολίδας για τα προβλήματα που υπάρχουν καταλόγισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, μετά τη σημερινή επίσκεψή του στην Αργολίδα, αφήνοντας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

«Η Ελληνική οικονομία στα βράχια- Χρειαζόμαστε εγρήγορση και αφύπνιση»-Άρθρο-«βόμβα» του Π. Τατούλη

Άρθρο του Πέτρου Τατούλη, πρ. Περιφερειάρχη Πελοποννήσου και επί σειρά ετών Βουλευτή Αρκαδίας, δημοσιεύτηκε χθες στην «Εφημερίδα των Συντακτών» με τίτλο: «Στο ίδιο έργο πάλι

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Απάντηση Θεοδωρικάκου σε Ανδριανό για την ανάγκη ενίσχυσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αργολίδας.

Στην 2189/19-4/2022 Αναφορά που είχε καταθέσει ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός με θέμα την ανάγκη ενίσχυσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αργολίδας προκειμένου

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »
No more posts to show