prooptiki@msn.com

Τατούλης: Ενοχλούν και δυσκολεύουν την Περιφερειακή Αρχή οι δια ζώσης συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου

Κατά τη διάρκεια της διάχυσης της επιδημίας covid19 στη Χώρα μας, ελήφθησαν από την Πολιτεία, μέτρα προφύλαξης στη λειτουργία των Συλλογικών Οργάνων.

Έτσι εκδόθηκαν εγκύκλιοι, όπου το Υπουργείο Εσωτερικών έδινε σαφείς οδηγίες για την ασφάλεια των συμμετεχόντων στα αιρετά Συλλογικά Όργανα.
Φέτος όμως, το όπλο εναντίον του covid 19 , δηλαδή το εμβόλιο, άλλαξε πολλά στη λειτουργία των Συλλογικών Οργάνων.
Το αρμόδιο Υπουργείο απέστειλε νέα εγκύκλιο, όπου έδινε νέες εντολές και επέτρεπε τις δια ζώσης συνεδριάσεις, με συγκεκριμένες προφυλάξεις και οδηγίες.
Κατά τη διάρκεια όμως του Περιφερειακού Συμβουλίου την 30/8/21 που έγινε παρά τις νέες εγκυκλίους η συνεδρίαση πάλι με τηλεδιάσκεψη και μετά από επίμονες ερωτήσεις Συμβούλων των μελών της παράταξης «Νέα Πελοπόννησος» σχετικά με τις δια ζώσης Συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου ,ακούστηκαν ανακρίβειες και ψέματα, τα οποία δημιουργούν καχυποψία για τις αληθινές προθέσεις της Περιφ.Αρχής και τους πιθανούς κρυφούς της σχεδιασμούς.
Προκειμένου ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Σκαντζός να δικαιολογήσει το λόγο της εμμονής της Περιφερειακής Αρχής στις συνεδριάσεις μέσω τηλεδιασκέψεων, ανέφερε ότι δεν γίνεται να ακολουθηθούν όσα αναφέρει η εγκύκλιος του Υπουργείου Εσωτερικών δηλ. η δυνατότητα συνεδριάσεων συγχρόνως δια ζώσης, αλλά και με τηλεδιάσκεψη, διότι δεν υπάρχει η απαραίτητη και αναγκαία υποδομή, δηλαδή η σύνδεση internet στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης, όπου συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου.
Μετά την ανακριβή αναφορά, τόσο του κ. Σκαντζού, όσο και του κ. Νίκα , δόθηκε στη δημοσιότητα , δήλωση του ΝΠΔΔ Τρίπολης, όπου διαψεύδονται οι ανακριβείς ισχυρισμοί και διαβεβαιώνεται πως οι χώροι του Αποστολοπούλειου Πνευματικού Κέντρου διαθέτουν υπηρεσίες internet, λέγοντας χαρακτηριστικά, ότι όποιος φορέας επιθυμεί μπορεί να απευθυνθεί στα γραφεία του Νομικού Προσώπου για να εξυπηρετηθεί.
Θεωρούμε ότι , η συνέχιση της θητείας αυτής της Περιφερειακής Αρχής , με λογικές εξαπάτησης και ανακριβειών που άμεσα γίνονται αντιληπτές, πρέπει να σταματήσει και ο κ. Πρόεδρος , σεβόμενος το ρόλο του και τους πολίτες της Πελοποννήσου, οφείλει να δώσει εξηγήσεις για όσα ανακριβή ισχυρίστηκε.
Είναι πλέον ολοφάνερο, πως η επιτόπια παρουσία των αιρετών εκπροσώπων των Πελοποννησίων στις συνεδριάσεις, ενοχλεί και δυσκολεύει την Περιφερειακή Αρχή, που μηχανεύεται τρόπους παρεμπόδισης της δημοκρατικής λειτουργίας του θεσμού που υπηρετούμε .
Νέα Πελοπόννησος
Πέτρος Τατούλης
Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Επικοινωνία Ανδριανού με Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Διοικητή Νοσοκομείου Ναυπλίου και Αστυνομικό Διευθυντή μετά τα επεισόδια σε Νέα Κίο και Ναύπλιο

Μετά τα επεισόδια με πυροβολισμούς που σημειώθηκαν αρχικά σε καταυλισμό Ρομά στη Νέα Κίο και στη συνέχεια στο Νοσοκομείο του Ναυπλίου, ο Βουλευτής Αργολίδας της

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Κωνσταντίνος Μάκαρης: «Σήμερα οι δικηγόροι και οι ντελιβεράδες, αύριο ποιοι;»

Ο Κωνσταντίνος Μάκαρης, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Νέα Εποχή”, στο Δήμο Ναυπλιέων, τοποθετείται μετά τις δηλώσεις του υφυπουργού εργασίας Π. Τσακλόγλου αναφορικά με τους δικηγόρους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Το πρόγραμμα για την 201η επέτειο της Άλωσης του Παλαμηδίου και της απελευθέρωσης του Ναυπλίου

Η Άλωση της πόλης του Ναυπλίου είχε κορυφαία σημασία για την εδραίωση και έκβαση της Ελληνικής Επανάστασης. Από το Παλαμήδι, ξεκίνησε η απελευθέρωση της πόλης

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »