Μια ακόμα παράταση που δεν δίνει όμως καμία λύση στο πρόβλημα με την δομή του Κρανιδίου αποφασίστηκε με χρονικό ορίζοντα μίας εβδομάδας Όλα δείχνουν ότι δεν υπάρχει πολιτική λύση για διάλυση της δομής και με τις παρατάσεις προσπαθούν οι αρμόδιοι να κερδίσουν χρόνο .Ουσιαστικά η παραμονή των προσφύγων και μεταναστών την καλοκαιρινή περίοδο φαίνεται ότι είναι αναπόφευκτη. Στο σχετικό ρεπορτάζ του ΑΝΤ1 αναφέρονται τα ακόλουθα:
Με ανακούφιση αλλά χωρίς να σταματούν τον αγώνα τους για απομάκρυνση της δομής προσφύγων και μεταναστών υποδέχθηκαν την ανακοίνωση για παράταση της καραντίνας οι κάτοικοι στο Κρανίδι.
Ο αυστηρός περιορισμός κυκλοφορίας των φιλοξενουμένων παρατείνεται έως και τις 14 Ιουνίου, όπως αποφάσισαν τα τρία συναρμόδια υπουργεία.
Οι κάτοικοι αγωνιούν για τις επιπτώσεις της παραμονής της δομής στην περιοχή, καθώς περιμένουν πως και πως την επανεκκίνηση στον κρίσιμο τομέα του τουρισμού που δίνει ανάσα στην περιοχή.
Οι εργαζόμενοι στην περιοχή ετοιμάζονται να υποδεχθούν με όλα τα απαραίτητα μέτρα τους επισκέπτες που έκαναν παγκοσμίως γνωστή την Ερμιονίδα.
Η αυξανόμενη ανησυχία για την απομάκρυνση της δομής έχει να κάνει και με τον φόβο αποτροπής τουριστών από την περιοχή.
Κάθε χρόνο πολλοί επισκέπτες απολαμβάνουν τα ιδιαίτερα τοπία , τη θάλασσα αλλά και τη στεριά.Τώρα όλοι αναμένουν την αποσυμφόρηση της περιοχής και την επιστροφή των επισκεπτών από ολόκληρο τον κόσμο.

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς στην Αργολίδα την Τρίτη 11 Αυγούστου 2026
Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, τον οποίο εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας για την Τρίτη





