Κινητοποίηση στο Ναύπλιο για πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας

Νέος κύκλος εντάσεων και αντιπαραθέσεων ξεκινά από αύριο και στο Ναύπλο με αφορμή τον πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας από την Εθνική τράπεζα Η Ενωτική Πρωτοβουλία κατά των Πλειστηριασμών έδωσε στην δημοσιότητα την ακόλουθη ανακοίνωση:
“Η “Εθνική μας» τράπεζα, η τράπεζα που
εμπιστεύονται εκατομμύρια συμπολίτες μας, βγάζει σε πλειστηριασμό την 10ή Σεπτέμβρη τη μοναδική κατοικία και μοναδικό ακίνητο συμπολίτη μας. Εν μέσω πανδημίας και ενόψει της θέσπισης του νέου νόμου για τον διακανονισμό των οφειλών (νέος πτωχευτικός κώδικας) παραβιάζοντας κάθε κανόνα καλής πίστης και δικαίου και επιδεικνύοντας πρωτοφανή αναλγησία, βιάζεται να αρπάξει το μοναδικό περιουσιακό στοιχείο που ο οφειλέτης διαθέτει και αυτό από κληρονομιά. Να σημειωθεί ότι το ακίνητο δεν βρίσκεται σε περιοχή “φιλέτο” ώστε να “δικαιολογείται” η όποια βιασύνη της τράπεζας.
Η Εθνική τράπεζα απορρίπτει κάθε αίτημα αναβολής του πλειστηριασμού και υποβάλλει προτάσεις διακανονισμού που γνωρίζει καλά ότι αδυνατεί να ικανοποιήσει ο οφειλέτης την παρούσα στιγμή. Την στιγμή που δεκάδες χιλιάδες δάνεια τα εκποιεί σε ξένα funds έναντι πινακίου φακής, την ίδια στιγμή χιλιάδες καταθέτες της εισπράττουν τόκους ψίχουλα, οφειλέτες χρεώνονται με υπέρογκα πανωτόκια και έξοδα συναλλαγών (προμήθειες). Το ΜΕΤΑ-ΟΤΑ δηλώνει αλληλέγγυο και στηρίζει την κινητοποίηση, καθώς η υφαρπαγή α’ κατοικίας από την Εθνική Τράπεζα αφορά σε δημοτικό υπάλληλο, και καλεί την ΠΟΕ-ΟΤΑ και το Σωματείο Εργαζομένων Τοπικής Αυτοδιοίκησης Νομού Αργολίδας να στηρίξουν την κινητοποίηση.
Συμπαραστεκόμαστε στον συμπολίτη μας αλλά και σε κάθε άλλον οφειλέτη που υφίσταται τις πολιτικές της λεηλασίας της ζωής του τόσο από τις τράπεζες όσο και από το κράτος που η πολιτική του τις αποθρασσύνει.
Να ανασταλεί ο πλειστηριασμός εις βάρος του συμπολίτη μας Δ.Χ. Να του δοθεί επαρκής χρόνος για να μπορέσει να ανταποκριθεί σε έναν οικονομικά αποδεκτό διακανονισμό και με δεδομένο ότι εκκρεμεί η ψήφιση νέου πτωχευτικού πλαισίου.
Όλες και όλοι στη συγκέντρωση, Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου και ώρα 13.00, στο κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας Ναυπλίου, Δερβενακίων & Μπουμπουλίνας 37, Ναύπλιο.”
Ενωτική Πρωτοβουλία κατά των Πλειστηριασμών

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

«Τραγούδια της Ξενιτιάς» – Ένα μουσικό ταξίδι μνήμης και συγκίνησης στο Λυγουριό

Ο Προοδευτικός Σύλλογος Λυγουριού «Ο Καββαδίας», σε συνέχεια των πολιτιστικών δράσεων του φετινού καλοκαιριού, προσκαλεί το κοινό σε μια ξεχωριστή μουσική βραδιά – αφιέρωμα με τίτλο

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

«Πλημμύρισε» από κόσμο το Ναύπλιο στο τριήμερο Φεστιβάλ του Εργατικού Κέντρου – Μεγάλος απών ο Δήμος

Ιστορικό ρεκόρ συμμετοχής σημείωσε το τριήμερο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ναυπλίας – Ερμιονίδας, με τη μαζική προσέλευση κατοίκων και παραθεριστών

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Σωματείο Εργαζομένων ΟΤΑ Αργολίδας: Κάλεσμα στους Δήμους για μόνιμες θέσεις στις κοινωνικές δομές

Σε άμεση κινητοποίηση καλεί το Σωματείο Εργαζομένων Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ) Αργολίδας τους Δημάρχους και τα Δημοτικά Συμβούλια της περιοχής, ζητώντας την έναρξη των διαδικασιών

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »