prooptiki@msn.com

«Το Χαμόγελο του Παιδιού»: Καμία γυναίκα δεν είναι μόνη της και δεν πρέπει να ζει μέσα στη σιωπή

25η Νοεμβρίου: Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της βίας σε βάρος των γυναικών

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών που τιμάται κάθε χρόνο στις 25 Νοεμβρίου ενώνει τη φωνή του με την παγκόσμια κοινότητα με σκοπό την ευαισθητοποίηση του κόσμου γύρω από το κρίσιμο αυτό κοινωνικό φαινόμενο, τονίζοντας ότι κάθε παιδί που βλέπει τη μητέρα του να κακοποιείται αποτελεί και αυτό θύμα βίας.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» αναγνωρίζοντας την κρισιμότητα του φαινομένου, τη χρόνια κακοποίηση και τον εγκλωβισμό των γυναικών εντός του οικογενειακού κακοποιητικού πλαισίου, τις επιζήμιες, άμεσες αλλά και μακροπρόθεσμες συνέπειες στις ζωές των παιδιών, αλλά και τα εμπόδια που ορθώνονται σε βάρος της αποκατάστασης και της προστασίας των θυμάτων γυναικών και παιδιών, έχει αναλάβει μια σειρά από πρωτοβουλίες και δράσεις, ενώνοντας δυνάμεις με αρμόδιους θεσμικούς φορείς.

Συγκεκριμένα, ο Οργανισμός με στόχο, επίσης, την παροχή ολιστικής υποστήριξης και τη δημιουργία ενός στέρεου και χωρίς κενά πλαισίου προστασίας των γυναικών και παιδιών που υφίστανται ενδοοικογενειακή βία:

●  Έχει υπογράψει Σύμφωνο Συνεργασίας με τη Γενική Γραμματεία Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων (Γ.Γ.Ο.Π.Ι.Φ.), και το Ευρωπαϊκό Δίκτυο κατά της Βίας, προσφέροντας στέγη, διατροφή και υλική και ψυχολογική υποστήριξη σε κάθε γυναίκα που κακοποιείται μαζί με τα παιδιά της. Για τους σκοπούς αυτούς συνεργάζεται στενά,  τόσο με τη Γραμμή 15900, όσο και με τα Συμβουλευτικά Κέντρα Γυναικών.

●  Παράλληλα συνεργάζεται στενά με την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και την Ελληνική Αστυνομία για την προστασία των παιδιών.

●  Ανήκει στην Ομάδα Εργασίας και είναι μέλος του κινήματος #meetoo του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, συμμετέχοντας με τη Γραμμή SOS 1056.

Επίσης, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» παρέχει υποστηρικτές υπηρεσίες φροντίδας σε γυναίκες και τα παιδιά τους, θύματα ενδοοικογενειακής Βίας, διαθέτοντας τις παρακάτω υπηρεσίες, 365 ημέρες τον χρόνο – όλο το 24ωρο – Πανελλαδικά – Δωρεάν.

 Συγκεκριμένα:

● Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056, η οποία λειτουργεί 24 ώρες την ημέρα, 365 μέρες τον χρόνο και είναι διασυνδεδεμένη με την Τηλεφωνική γραμμή Ψυχοκοινωνικής υποστήριξης για τον κορωνoιό 10306, που δημιούργησε το Υπουργείο Υγείας.

● Εφαρμογή CHAT1056, έναν νέο τρόπο άμεσης επικοινωνίας στη διάθεση κάθε γυναίκας που υφίσταται κακοποίηση, ώστε να νιώθει μεγαλύτερη ασφάλεια να συνομιλήσει μέσω γραπτού κειμένου.

● Λήψη επώνυμων ή ανώνυμων αναφορών

● Επιτόπια παρέμβαση για άμεση απομάκρυνση των θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας και την μεταφορά τους σε ασφαλές περιβάλλον με την ταυτόχρονη ενημέρωση των αρμόδιων Αστυνομικών και Εισαγγελικών Αρχών

● Διάθεση Διαμερισμάτων για τη φιλοξενία γυναικών και των παιδιών τους

● Κάλυψη υλικών αναγκών

● Ιατρική παρακολούθηση παιδιών και κάλυψη ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης για ανασφάλιστα παιδιά

● Διευκόλυνση της κάλυψης εκπαιδευτικών αναγκών των παιδιών

● Διευκόλυνση της μητέρας για εύρεση εργασίας

● Συμβουλευτική υποστήριξη

● Διακομιδές με τις εξειδικευμένες Κινητές Ιατρικές Μονάδες Εντατικής Θεραπείας για Νεογνά και Παιδιά του Οργανισμού

● Εξατομικευμένες Υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας σε Παιδιά και Εφήβους, θύματα Ενδοοικογενειακής Βίας

Καμία γυναίκα, κανένας συνάνθρωπός μας δε χρειάζεται να ζει μέσα σε ένα καθεστώς βίας. Καμία γυναίκα δεν είναι μόνη της και δεν πρέπει να ζει μέσα στη σιωπή.

Όλοι οι άνθρωποι, όλες οι γυναίκες έχουν δικαιώματα, τα οποία οφείλουμε να μην αγνοούμε. Είναι υποχρέωση όλων μας να υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα των συνανθρώπων μας, όταν αυτοί για κάποιον λόγο δεν μπορούν να υπερασπιστούν τον εαυτό τους.

Περισσότερες πληροφορίες:

«Το Χαμόγελο του Παιδιού»

Γραφείο Τύπου

Τηλ. 11040

press@hamogelo.gr

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Δήμος Επιδαύρου: Ο Μίλτος Πασχαλίδης σε «Μία φανταστική βραδιά στην Βαγιωνιά»

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η συναυλία με τον Μίλτο Πασχαλίδη το βράδυ της Τρίτης 9 Αυγούστου στην Αρχαία Επίδαυρο στην παραλία «Βαγιωνιά» ξεπερνώντας κάθε προσδοκία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Γκιόλας: «Βράβευση των πολεμικών ανταποκριτών της Ουκρανίας στα Μαντράκια της Ερμιόνης»

Σε μια πρωτοποριακή και αξιέπαινη πρωτοβουλία προχώρησε προχτές βράδυ Παρασκευή 5 Αυγούστου, στα «Μαντράκια» της Ερμιόνης ο Δήμος Ερμιονίδας. Συγκεκριμένα απέδωσε τιμητικές πλακέτες και επαίνους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Ολοκληρώθηκε από το Δ.Λ.Τ.Ε. η επισκευή – ανακατασκευή της παλαιάς γλίστρας στην παραλία του Αγίου Ιωάννη στην Ερμιόνη

Ολοκληρώθηκε σήμερα Παρασκευή 12 Αυγούστου 2022, η αποκατάσταση της παλαιάς γλίστρας στην παραλία του Αγίου Ιωάννη στην Ερμιόνη. Από σήμερα και έπειτα από δύο μέρες

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »