Τέσσερις νεκροί στα σύνορα Σκοπίων Κοσσόβου από ανταλλαγή πυρών

Νέο αιματηρό επεισόδιο μεταξύ των δυνάμεων ασφαλείας των Σκοπίων και αναρτών που προσπαθούν να εισέλθουν στα Σκόπια από το Κόσσοβο είχαμε σήμερα τις πρώτες πρωινές ώρες. Πιο συγκεκριμένα τέσσερα άτομα σκοτώθηκαν από την ανταλλαγή πυρών μεταξύ ομάδας οπλισμένων ατόμων και αστυνομικών στην περιοχή του χωριού Radusa μόλις 19 χλμ από την πρωτεύουσα της χώρας.
Τρία από τα άτομα που σκοτώθηκαν έχουν ήδη αναγνωριστεί και προέρχονται από τα χωριά Grcec, Merovo και την πόλη της Pristina από το Κόσσοβο. Ο τέταρτος νεκρός δεν έχει ακόμα αναγνωριστεί. Και οι τέσσερεις εισβολείς εντοπίστηκαν από την αστυνομία των Σκοπίων να μεταφέρουν παρανόμως όπλα από το Κόσσοβο στα Σκόπια. Τα οπλισμένα άτομα ταξίδευαν με φορτηγό μέσα στο οποίο οι αρχές βρήκαν μεγάλη ποσότητα όπλων και εκρηκτικών.
Είναι το δεύτερο ανάλογο περαστικό μέσα σε μερικές μέρες στα Σκόπια και προφανώς σχετίζεται με την ανακοίνωση του Αλβανικός Εθνικός Στρατός πριν από ένα μήνα σύμφωνα με την οποία επρόκειτο να ξεκινήσει επιχειρήσεις αυτή την Άνοιξη για την απελευθέρωση των Αλβανών στα Σκόπια και στο Πρέσεβο.
Οι πρόσφατε διαδηλώσεις των αλβανοφώνων στα Σκόπια είναι μία ακόμα διάσταση του διεθνοτικού εσωτερικού προβλήματος που αντιμετωπίζει η χώρα. Και όλα αυτά όταν η αμερικανική εξωτερική πολιτική πιέζει την κυβέρνηση της χώρας για συμβιβασμό με την Ελλάδα όσον αφορά το όνομα με την προτεινόμενη ονομασία Βόρεια Μακεδονία.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

H Ένωση Ξενοδόχων Ερμιονίδας – Πόρτο Χελίου αποχαιρετά τη Δόμνα Τορτοπίδου

To Δ.Σ της Ένωσης Ξενοδόχων Ερμιονίδας – Πόρτο Χελίου (ΕΞΕΠ), αποχαιρετά σήμερα, με θλίψη και οδύνη τη Δόμνα, την άξια συνάδελφο ξενοδόχο, φίλη και συνεπή συνεργάτη στα θεσμικά όργανα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

«Τραγούδια της Ξενιτιάς» – Ένα μουσικό ταξίδι μνήμης και συγκίνησης σήμερα στο Λυγουριό

Ο Προοδευτικός Σύλλογος Λυγουριού «Ο Καββαδίας», σε συνέχεια των πολιτιστικών δράσεων του φετινού καλοκαιριού, προσκαλεί το κοινό σε μια ξεχωριστή μουσική βραδιά – αφιέρωμα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Ο Γιάννης Ανδριανός στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για τον Κωνσταντίνο Δ. Μπροδήμα στα Δίδυμα

Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Ανδριανός παρέστη στα Δίδυμα στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για τον έφεδρο

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »