Π. Τατούλης: «Η Περιφέρεια Πελοποννήσου χάνει μια μοναδική ευκαιρία από το πρόγραμμα κατασκευής μικροδορυφόρων»

Άλλη μια ευκαιρία χάθηκε για την Πελοπόννησο εξαιτίας των εμμονών και της ανικανότητας του κ.Νίκα.

Πριν λίγες μέρες το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης ανακοίνωσε το Εθνικό πρόγραμμα κατασκευής μικρών δορυφόρων (ΕΠΜΔ), συνολικού προϋπολογισμού 200 εκατομμύρια ευρώ.
Το συγκεκριμένο πρόγραμμα για τους μικροδορυφόρους, θα δώσει τη δυνατότητα στην Ελλάδα να ενταχθεί στην πρωτοπορία των Χωρών της Ευρώπης που ασχολούνται με το διάστημα, αξιοποιώντας τη διαστημική βιομηχανία και εξασφαλίζοντας τις αναγκαίες χρηματοδοτήσεις.
Ο κ.Νίκας κινείται και δρα αποκλειστικά στο μικρόκοσμο του, χωρίς όραμα, χωρίς σχεδιασμό, χωρίς να επενδύει στο μέλλον. Στο μικρόκοσμο του κυριαρχούν οπισθοδρομικές και παρακμιακές απόψεις. Απέχει από κάθε ενέργεια και δράση που θα μπορούσε να καταστήσει την Πελοπόννησο πρωταγωνίστρια αναφορικά με τις νέες τεχνολογίες και την έρευνα.
Ο κ.Νίκας από την πρώτη στιγμή λοιδορούσε και χλεύαζε την Περιφερειακή Αρχή του Πέτρου Τατούλη για τη μεγάλη προσπάθεια που έκανε με συντεταγμένο τρόπο και ενημέρωση από ειδικούς επιστήμονες προκειμένου να δημιουργήσει συνθήκες προοπτικής και ανάπτυξης σε θέματα προηγμένης αεροδιαστημικής επιστήμης και τεχνολογίας.
Αντί να συνεχίσει την ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Πελοποννήσου σε ό,τι αφορά τις δυνατότητες ανάπτυξης μέσω της αεροδιαστημικής επιστήμης, ο κ. Περιφερειάρχης διέκοψε όλες τις διεθνείς συμμαχίες που είχε επιτύχει η προηγουμένη Περιφερειακή Αρχή και σταμάτησε κάθε καινοτόμα και πρωτοποριακή δράση.
Στη συγκεκριμένη περίπτωση η Περιφέρεια Πελοποννήσου χάνει μια μοναδική ευκαιρία για την εξασφάλιση πόρων από το πρόγραμμα κατασκευής μικροδορυφόρων.
Η άγνοια και η ανικανότητα του κ.Νίκα στερεί από την Πελοπόννησο νέες ευκαιρίες και ισχυρές διεθνείς συνεργασίες.
Ο κ.Περιφερειάρχης δεν μπορεί δυστυχώς να αντιληφθεί τα πολλαπλά οφέλη του τομέα της αεροδιαστημικής για τη Χώρα και ιδίως για την Πελοπόννησο λόγω της πλεονεκτικής στρατηγικής θέσης που βρίσκεται.
Νέα Πελοπόννησος-Πέτρος Τατούλης
Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Πολύπλευρη υποστήριξη του Επιμελητηρίου Αργολίδας στην Έκθεση του Αγροτουρισμού «Επίδαυρος Βίωμα»

Στην τελετή των εγκαινίων της 29ης Έκθεσης Αγροτουρισμού «Επίδαυρος Βίωμα», που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 28 Ιουνίου 2026 στο λιμάνι της Αρχαίας Επιδαύρου, παρέστη ο Πρόεδρος

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 19ο Προπονητικό Camp Choy Lee Fut στη Λακόπετρα Αχαΐας

Μία ακόμη ξεχωριστή εβδομάδα έφτασε στο τέλος της, με την ολοκλήρωση του 19ου Προπονητικού Camp του συλλόγου μας, που πραγματοποιήθηκε από τις 20 έως τις 26 Ιουνίου 2026 στο ξενοδοχείο

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Διάλεξη της Μαρίας Δ. Ευθυμίου «Η Ναυτιλία, ένας άθλος του ανθρώπου – και του Έλληνα» στο Ναύπλιο

Η Εθνική Πινακοθήκη – Μουσείο Αλέξανδρου Σούτσου (Παράρτημα Ναυπλίου) και ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Αργολίδας διοργανώνουν διάλεξη της Ομότιμης Καθηγήτριας Ιστορίας του Εθνικού

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Βασίλης Σιδέρης: «Το Αρχαιολογικό Μουσείου Άργους ένας από τους σημαντικότερους πολιτιστικούς χώρους της πόλης του Άργους»

Στρατηγικό πυλώνα για την πολιτιστική και τουριστική αναβάθμιση της περιοχής αποτελεί το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Άργους, η ολοκλήρωση του οποίου σφραγίστηκε από την καθοριστική συμβολή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Αναστασία Αργυροπούλου: «Η πρόληψη απέναντι στον καρκίνο σώζει ζωές και η ενημέρωση δίνει δύναμη»

«Η πρόληψη σώζει ζωές και η ενημέρωση δίνει δύναμη», ήταν το κεντρικό μήνυμα της ιατρού και Αντιδημάρχου Διοίκησης του Δήμου Άργους – Μυκηνών, Αναστασίας Αργυροπούλου, κατά τον

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »