Να ανακληθεί η Υπουργική Απόφαση που τροποποιεί την ώρα αποχώρησης του Νηπιαγωγείου ζητούν οι εκπαιδευτικοί

 

Να ανακληθεί η Υπουργική Απόφαση που τροποποιεί την ώρα αποχώρησης του Νηπιαγωγείου ζητά με ανακοίνωσή του ο σύλλογος εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας υποστηρίζοντας τα ακόλουθα :

Συνάδελφοι/-ισσες,
Με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας τροποποιείται η ώρα αποχώρησης των μαθητών που φοιτούν στο βασικό υποχρεωτικό πρόγραμμα του Νηπιαγωγείου από τις 13:00 στις 13:10, αγνοώντας τις συνθήκες λειτουργίας του Νηπιαγωγείου. Η απόφαση αυτή δημιουργεί προβλήματα τόσο στους εκπαιδευτικούς όσο και στις οικογένειες των μαθητών. Πάρθηκε δε αιφνιδιαστικά χωρίς καμία συζήτηση ή συνεννόηση με τους εκπαιδευτικούς και τους φορείς τους αγνοώντας τις ιδιαίτερες συνθήκες λειτουργίας των σχολικών μονάδων, όπως αυτές έχουν επηρεαστεί από την πανδημία.
Επίσης, η κυβέρνηση αγνοεί ότι οι νηπιαγωγοί εργάζονται χωρίς καμία δυνατότητα διαλείμματος και ασκούν πέρα από τα διδακτικά τους καθήκοντα, διοικητικά και καθήκοντα επιτήρησης. Δεν μπορεί η κυβέρνηση με πρόσχημα την πανδημία να προωθεί αλλαγές στο ωρολόγιο πρόγραμμα των Νηπιαγωγείων στα μέσα του σχολικού έτους δημιουργώντας μεγάλη αναστάτωση σε οικογένειες που έχουν παιδιά που φοιτούν σε διαφορετικές σχολικές μονάδες, οι οποίες έχουν ρυθμίσει το ζήτημα της παραλαβής των μαθητών κατά τη λήξη του ημερήσιου προγράμματος.
Ζητάμε άμεσα από το Υπουργείο Παιδείας να ανακαλέσει την παραπάνω απόφαση.
Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Ναύπλιο: Βαριές αιχμές Δεδεμπίλη και ιστορική «συγγνώμη»-Πότε θα απαντήσει ο Δήμαρχος για τις προσλήψεις στο Γηροκομείο; (βίντεο)

Σε γνώριμα επικοινωνιακά μονοπάτια επιλέγει να βαδίσει η δημοτική αρχή Ορφανού, επιστρατεύοντας τη θεωρία της «συνωμοσίας των πληκτρολογίων» κάθε φορά που έρχεται αντιμέτωπη με την κριτική

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Επιμελητήριο Αργολίδας: Πρεμιέρα την Τετάρτη για το 13ο Φεστιβάλ “Γεύσεις και Όψεις” στο Πορτοχέλι – Το πρόγραμμα

Το Επιμελητήριο Αργολίδας σας προσκαλεί στα εγκαίνια του 13ου Φεστιβάλ Καλοκαιρινών Εκδηλώσεων «Γεύσεις και Όψεις» που θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 19 Αυγούστου 2026 και

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Δήμος Ερμιονίδας: Τελετή Τιμής και Μνήμης για τον Διδυμιώτη Ήρωα της ΕΛ.ΔΥ.Κ. Κωνσταντίνο Μπροδήμα

Τελετή Τιμής & Μνήμης για τον Διδυμιώτη Ήρωα της ΕΛ.ΔΥ.Κ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ Δ. ΜΠΡΟΔΗΜΑ – Αποκαλυπτήρια Μνημείου πεσόντων Αξιωματικών και Οπλιτών της ΕΛ.ΔΥ.Κ. το 1974

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »