Συνάντηση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου με τον Δήμαρχο Ερμιονίδας

Στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, στην Τρίπολη, πραγματοποιήθηκε, την Δευτέρα 19 Αυγούστου, συνάντηση μεταξύ του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχού και του Δημάρχου Ερμιονίδας, Γιάννη Γεωργόπουλου, παρουσία του Προέδρου της ΔΕΥΑ Ερμιονίδας, Αριστείδη Μπίμπα. Στη συνάντηση εξετάστηκαν κρίσιμα ζητήματα που αφορούν την ανάπτυξη και τις υποδομές του Δήμου Ερμιονίδας.
Στο επίκεντρο των συζητήσεων βρέθηκαν τα έργα ύδρευσης και αφαλάτωσης που προγραμματίζονται για τις περιοχές Κρανίδι, Πόρτο Χέλι, Κοιλάδα και Ερμιόνη. Οι παρεμβάσεις αυτές κρίνονται ως απαραίτητες για την αντιμετώπιση των αυξανόμενων αναγκών σε πόσιμο νερό, ιδιαίτερα στις τουριστικά ανεπτυγμένες περιοχές. Ο Περιφερειάρχης τόνισε τη σημασία της διασφάλισης επαρκούς και ποιοτικού νερού για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της περιοχής, διαβεβαιώνοντας ότι η Περιφέρεια θα υποστηρίξει ενεργά τις απαραίτητες ενέργειες για την ολοκλήρωση των έργων αυτών.
Επιπλέον, στη συζήτηση συμπεριλήφθηκε το κλειστό γυμναστήριο στο Κρανίδι, ένα έργο που αναβαθμίζει τις αθλητικές υποδομές της περιοχής και προσφέρει σημαντικές ευκαιρίες για την προώθηση του αθλητισμού σε τοπικό επίπεδο.
Σημαντική συζήτηση έγινε και για τα έργα προστασίας από τη διάβρωση των ακτών στην περιοχή του Αγίου Αιμιλιανού. Ο Περιφερειάρχης, επεσήμανε την αναγκαιότητα αυτών των παρεμβάσεων, δεδομένων των κλιματικών προκλήσεων και της ανάγκης προστασίας των παραθαλάσσιων περιοχών που αποτελούν πόλο έλξης.
Τέλος, στο πλαίσιο των Ολοκληρωμένων Χωρικών Επενδύσεων (ΟΧΕ), συζητήθηκαν σημαντικά έργα ανάπλασης στην Ερμιόνη και το Πόρτο Χέλι, καθώς και οδικές παρεμβάσεις που θα βελτιώσουν τη σύνδεση και την προσβασιμότητα στην περιοχή. Οι ΟΧΕ αποτελούν ένα σημαντικό εργαλείο για την ολοκληρωμένη ανάπτυξη της περιοχής και την ενίσχυση των τοπικών υποδομών.
Η συνάντηση έκλεισε με τη δέσμευση και των δύο πλευρών να συνεχίσουν τη στενή συνεργασία τους για την υλοποίηση αυτών των σημαντικών έργων, τα οποία θα δώσουν νέα πνοή στην περιοχή της Ερμιονίδας και θα συμβάλουν στην περαιτέρω ανάπτυξή της.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Υποβολή voucher για την εγγραφή βρεφών και νηπίων στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς Ναυπλιέων

Ο Δήμος Ναυπλιέων ενημερώνει, τους νόμιμους κηδεμόνες βρεφών και νηπίων που έλαβαν voucher ότι μπορούν να το καταθέσουν στα γραφεία της Διεύθυνσης, επί της οδού Ηρακλέους 6, προκειμένου

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Δήμος Άργους – Μυκηνών: Με μεγάλη επιτυχία η συναυλία της Μιρέλας Πάχου στους Μύλους

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής, στον Σιδηροδρομικό Σταθμό Μύλων, η συναυλία της αγαπημένης ερμηνεύτριας και μουσικού Μιρέλας Πάχου, στο πλαίσιο των

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Ναύπλιο: Περίεργη απάντηση – παρέμβαση στήριξης της δημοτικής αρχής από τους εκδότες βιβλίων και μαθήματα δημοσιογραφίας !!!

Είναι αυτό που λένε: «Εσένα τώρα ποιος σου μίλησε και πήρες θέση;». Αυτό το ερώτημα μάλλον ταιριάζει απόλυτα στους διοργανωτές της Έκθεσης Βιβλίου στο Ναύπλιο, οι οποίοι, εκτός από βιβλία,

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Απαγόρευση μετακίνησης των φιλάθλων του Άρη στην Τρίπολη για το ματς με την Καλαμάτα

Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με Απόφαση που εκδόθηκε από το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, απαγορεύεται

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Δήμος Ερμιονίδας: Τελετή Τιμής και Μνήμης για τον Διδυμιώτη Ήρωα της ΕΛ.ΔΥ.Κ. Κωνσταντίνο Μπροδήμα

Τελετή Τιμής & Μνήμης για τον Διδυμιώτη Ήρωα της ΕΛ.ΔΥ.Κ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ Δ. ΜΠΡΟΔΗΜΑ – Αποκαλυπτήρια Μνημείου πεσόντων Αξιωματικών και Οπλιτών της ΕΛ.ΔΥ.Κ. το 1974

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »