«Η Αυτοδιοίκηση στο απόσπασμα» : Γράφει η Ντίνα Νικολάκου

Το χρονικό του προαναγγελθέντος θανάτου της Αυτοδιοίκησης παίρνει σάρκα και οστά…

Μετά την απαξίωση του ανώτερου θεσμικού Συλλογικού Οργάνου της Αιρετής Περιφέρειας, του Περιφερειακού Συμβουλίου, με τη μεταφορά των αρμοδιοτήτων του στην Οικονομική Επιτροπή, ήρθε πλέον η ώρα για την απαξίωση και της Οικονομικής Επιτροπής.
Οι αποφάσεις που λαμβάνονταν από τα Συλλογικά Όργανα, αποτελούν πλέον υπόθεση μιας και μόνο υπογραφής…
Χαρακτηριστικό παράδειγμα η απαράδεκτη, αντιδημοκρατική και αντισυνταγματική τροπολογία που κατατέθηκε και ψηφίστηκε από την Κυβέρνηση ανοίγοντας τον …Ασκό του Αιόλου για τη «νόμιμη» εφαρμογή διαδικασιών απόλυτης αδιαφάνειας.
Με όχημα δήθεν την ευελιξία και τη συντόμευση των διαδικασιών για αντιπλημμυρικά έργα, η συγκεκριμένη τροπολογία (1070/169/20.9.2021) δίνει τη δυνατότητα στους Περιφερειάρχες να προχωρούν σε συμβάσεις απευθείας αναθέσεων μέχρι το ποσό 5.225.000€, κατ’εξαίρεση των διατάξεων του Ν. 4412/2016 που αφορά διαγωνισμούς έργων δημοσίων συμβάσεων και  χωρίς την έγκριση της Ανεξάρτητης Αρχής Διαφάνειας.  
«Η Αυτοδιοίκηση στο απόσπασμα»! Οφείλουμε όλοι οι Αιρετοί της Αυτοδιοίκησης ανεξαρτήτως αν ανήκουμε στη Συμπολίτευση ή στην Αντιπολίτευση να αντιληφθούμε ότι έχουμε υποχρέωση να αντιδράσουμε με δυναμικό τρόπο, δημιουργώντας ένα «τείχος» απέναντι στο μεθοδευμένο σχεδιασμό της εκμηδένισης του θεσμού της Αιρετής Περιφέρειας, κάτι που μπορεί να επιφέρει ανεξέλεγκτες και επικίνδυνες επιπτώσεις που θα οδηγήσουν στην οπισθοδρόμηση και πιθανόν και στην κατάργηση του. 
Οφείλουμε να δημιουργήσουμε ένα δίκτυο Αιρετών πανελλαδικής εμβέλειας, με στόχο την ανατροπή της πολιτικής επίθεσης που δέχεται η Αυτοδιοίκηση και του πολιτικού εγκλήματος που συντονισμένα και μεθοδευμένα προετοιμάζεται.
Μόνο αν ενώσουμε τις δυνάμεις μας, μπορούμε να νικήσουμε!
Η Περιφερειακή Σύμβουλος Πελοποννήσου
Κωνσταντίνα Νικολάκου
Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Ναύπλιο: Βαριές αιχμές Δεδεμπίλη και ιστορική «συγγνώμη»-Πότε θα απαντήσει ο Δήμαρχος για τις προσλήψεις στο Γηροκομείο; (βίντεο)

Σε γνώριμα επικοινωνιακά μονοπάτια επιλέγει να βαδίσει η δημοτική αρχή Ορφανού, επιστρατεύοντας τη θεωρία της «συνωμοσίας των πληκτρολογίων» κάθε φορά που έρχεται αντιμέτωπη με την κριτική

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Ε.Π.Σ. Αργολίδας: Πότε και πού θα γίνει η κλήρωση για Πρωταθλήματα και Κύπελλο της νέας σεζόν

Σε ρυθμούς νέας αγωνιστικής περιόδου μπαίνει επίσημα το τοπικό ποδόσφαιρο, καθώς η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Αργολίδας ανακοίνωσε την ημερομηνία για την κλήρωση των διοργανώσεών της

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Κλειστά 29 σχολεία στην Πελοπόννησο λόγω έλλειψης μαθητών και κτιρίων-Τα 6 στην Αργολίδα

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Πελοποννήσου αποφάσισε την προσωρινή αναστολή λειτουργίας 26 σχολικών μονάδων για το 2026-2027, λόγω μηδενικών εγγραφών, έλλειψης του ελάχιστου

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Γιάννης Μανώλης: «Η Πολιτιστική Ναυπλιάδα εμπλουτίζει τη ναυτική παράδοση του Ναυπλίου»

Στην καθοριστική σημασία της επανακαθιέρωσης της Ναυτικής Εβδομάδας, αλλά και στην εξέλιξη των πολιτιστικών θεσμών της πόλης, αναφέρθηκε με δημόσια παρέμβασή του ο πρώην Αντιδήμαρχος

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Καταδίκη της επίθεσης σε διασώστη του ΕΚΑΒ στο Άργος από την ΟΝΝΕΔ Αργολίδας

Η επίθεση σε διασώστη του ΕΚΑΒ στο Άργος, πριν περίπου μία εβδομάδα, που λειτουργούσε εν ώρα καθήκοντος και προσπαθούσε να προσφέρει τις υπηρεσίες του σε συνάνθρωπο μας , είναι πράξη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »