ΔΕΥΑ Ναυπλιέων: Τα αποτελέσματα των βασικών αναλύσεων του νερού στο δίκτυο ύδρευσης

Η ΔΕΥΑ Ναυπλιέων άμεσα και με υπευθυνότητα, σας παρουσιάζει τα αποτελέσματα των βασικών αναλύσεων του νερού από το μεγαλύτερο τμήμα του δικτύου ύδρευσης του Δήμου Ναυπλιέων.

Αυτό κρίνεται αναγκαίο μετά και την χρήση νερού από τις πηγές του Ανάβαλου καθώς επίσης και τοπικά από Δημοτικές και Ιδιωτικές γεωτρήσεις έτσι ώστε να υπάρχει επάρκεια νερού στις βρύσες των καταναλωτών μετά τις εξαιρετικά δυσοίωνες προβλέψεις έλλειψης νερού λόγω λειψυδρίας και αυξημένων αναγκών κατά την θερινή περίοδο, όπως ήδη όλοι γνωρίζουμε.

Παρακάτω παρουσιάζονται τα αποτελέσματα στις τρεις βασικές παραμέτρους, Ηλεκτρική Αγωγιμότητα, Χλωριούχα και Νιτρικά, τα οποία και επηρεάζονται από αυτή την ενέργεια, τόσο για τις πηγές όσο και για συγκεκριμένα σημεία του δικτύου.

Συμπερασματικά, η ποιότητα του νερού στις πηγές της Λέρνης, παρουσιάζει σταδιακή επιδείνωση, παραμένοντας όμως μέχρι και αυτή τη στιγμή εντός των ορίων που ορίζει η νομοθεσία για το νερό ανθρώπινης κατανάλωσης. Η χρήση των πηγών του Ανάβαλου για τον εμπλουτισμό του δικτύου επιφέρει αύξηση της συγκέντρωσης των χλωριούχων συνολικά στο δίκτυο, με αποτέλεσμα να παρατηρείται υπέρβαση της συγκέντρωσης των χλωριούχων σε όλες τις περιοχές που εξυπηρετούνται από τις δεξαμενές Ακροναυπλίας και Προφήτη Ηλία Ναυπλίου.
Αυτές οι περιοχές περιλαμβάνουν όλη την ΔΕ Ναυπλίου, μέρος της ΔΕ Ασίνης (Ασίνη, Τολό, Δρέπανο, Βιβάρι), την ΔΕ Νέας Τίρυνθας και την ΤΚ Αργολικού της ΔΕ Μιδέας.

Αντίστοιχες συνθήκες ισχύουν και στις ΤΚ της ΔΕ Μιδέας που εξυπηρετούνται μέσω ΔΕΥΑΑΡΜ (όλες εκτός της ΤΚ Μιδέας), καθώς οι πηγές της Λέρνης αποτελούν την κύρια πηγή υδροδότησής τους.

Επιπλέον στις ΤΚ Τολού, Ασίνης και Ιρίων χρησιμοποιούνται γεωτρήσεις, δημοτικές και ιδιωτικές, που επηρεάζουν την ποιότητα του νερού των δικτύων των συγκεκριμένων Τοπικών Κοινοτήτων.

Τέλος, πολύ καλή ποιότητα έχουν οι ΤΚ Καρνεζέϊκων, Κάντιας της ΔΕ Ασίνης και Μιδέα της ΔΕ Μιδέας.

Η ΔΕΥΑΝ θα σας ενημερώνει τακτικά για τυχόν αλλαγές στην ποιότητα του νερού του δίκτυού της και για την ποιότητά του.

ΣΩΚΡΑΤΗΣ Π. ΔΩΡΗΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ. Δ.Ε.Υ.Α.Ν.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Δυναμική πρεμιέρα για την έκθεση «Γεύσεις & Όψεις» στο Πορτοχέλι: Πλήθος κόσμου στα εγκαίνια

Σε κλίμα αισιοδοξίας για την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας και της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων της Αργολίδας, πραγματοποιήθηκαν χθες τα εγκαίνια της εκθεσιακής δραστηριότητας «Γεύσεις & Όψεις»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Δήμος Ερμιονίδας: Τελετή Τιμής και Μνήμης για τον Διδυμιώτη Ήρωα της ΕΛ.ΔΥ.Κ. Κωνσταντίνο Μπροδήμα

Τελετή Τιμής & Μνήμης για τον Διδυμιώτη Ήρωα της ΕΛ.ΔΥ.Κ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ Δ. ΜΠΡΟΔΗΜΑ – Αποκαλυπτήρια Μνημείου πεσόντων Αξιωματικών και Οπλιτών της ΕΛ.ΔΥ.Κ. το 1974

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Επιμελητήριο Αργολίδας: Πρεμιέρα την Τετάρτη για το 13ο Φεστιβάλ “Γεύσεις και Όψεις” στο Πορτοχέλι – Το πρόγραμμα

Το Επιμελητήριο Αργολίδας σας προσκαλεί στα εγκαίνια του 13ου Φεστιβάλ Καλοκαιρινών Εκδηλώσεων «Γεύσεις και Όψεις» που θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 19 Αυγούστου 2026

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Σάλος στο Ναύπλιο: Καρκινογόνος αμίαντος σε ανεμογεννήτριες προκαλεί την παρέμβαση της Περιφέρειας

Έντονη ανησυχία και σοβαρά ερωτηματικά έχουν προκληθεί στην τοπική κοινωνία του Ναυπλίου, μετά την αποκάλυψη ότι εξοπλισμός ανεμογεννητριών που είναι αποθηκευμένος προσωρινά

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Απαγόρευση μετακίνησης των φιλάθλων του Άρη στην Τρίπολη για το ματς με την Καλαμάτα

Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με Απόφαση που εκδόθηκε από το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, απαγορεύεται

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »