Η Σουηδία σταματάει τις πληρωμές για τα εμβόλια στην Pfizer

Η υπηρεσία Υγείας της Σουηδίας σταμάτησε τις πληρωμές για τα εμβόλια κατά της COVID-19 στην Pfizer και ζητεί διευκρινίσεις για τις δόσεις που είναι διαθέσιμες σε κάθε φιαλίδιο, γράφει σήμερα η σουηδική εφημερίδα Dagens Nyheter.
Η Σουηδία ζητεί διευκρινίσεις για τον αριθμό των δόσεων που έχει χρεωθεί, καθώς η Pfizer χρέωσε έξι δόσεις σε κάθε φιαλίδιο παρότι είχε συμφωνηθεί χρέωση για πέντε δόσεις. Η Σουηδία θέλει τώρα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Pfizer να καταλήξουν σε συμφωνία όσον αφορά το πόσες δόσεις περιέχονται σε κάθε φιαλίδιο.
“Ως τότε, είπαμε στην εταιρεία ότι θα πρέπει να περιμένουμε όσον αφορά τα τιμολόγια που είναι διαθέσιμα έως ότου λάβουμε διευκρινίσεις σχετικά με το τι εφαρμόζεται”, δήλωσε ο επικεφαλής επιδημιολόγος της χώρας Άντερς Τέγκνελ στην Dagens Nyheter.
Η Pfizer Σουηδίας αρνήθηκε να σχολιάσει στο Reuters σχετικά με το δημοσίευμα αυτό, αλλά δήλωσε στην Dagens Nyheter ότι είχε χρεώσει για έξι δόσεις ανά φιαλίδιο.
Η ΕΕ και η Pfizer είχαν αρχικά συμφωνήσει ότι κάθε φιαλίδιο περιελάμβανε 5 δόσεις, αλλά αργότερα ανακαλύφθηκε ότι 6 δόσεις μπορούσαν να εξαχθούν αν χρησιμοποιείτο ειδική σύριγγα.
“Αυτό είναι απαράδεκτο. Αν μια χώρα έχει τη δυνατότητα να βγάλει μόνον πέντε δόσεις, έχει λάβει λιγότερες δόσεις στην ίδια τιμή”, δήλωσε ο συντονιστής του εμβολιασμού στην Σουηδία Ρίτσαρντ Μπέργκστρομ.
Εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Υγείας της Σουηδίας δήλωσε ότι δεν είναι σε θέση αυτή τη στιγμή να σχολιάσει το δημοσίευμα αυτό.
ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Αργολική απόβαση στη Λυών: 14 αθλητές του Choy Lee Fut στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κουνγκ Φού

Ο σύλλογός μας ανακοινώνει τη συμμετοχή δεκατεσσάρων (14) αθλητών και αθλητριών στο 20ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ΓουΣού Κουνγκ Φού, το οποίο θα διεξαχθεί στη Λυών της Γαλλίας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Σύλλογος Αργείων «Ο Δαναός»: Παρουσίαση βιβλίου του Βασίλη Βαμβακά με τίτλο «Το αλωνάκι»

Ο Σύλλογος Αργείων ο Δαναός σας προσκαλεί στην παρουσίαση βιβλίου του κυρίου Βασίλη Βαμβακά με τίτλο Το αλωνάκι, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 19 Απριλίου 2026 στο Μέγαρο του

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »