Το αναπτυξιακό πλάνο της Πελοποννήσου, κεντρικό θέμα στην εθιμοτυπική συνάντηση Πτωχού-Βλάση

Τον βουλευτή Αρκαδίας της Νέας Δημοκρατίας Κώστα Βλάση υποδέχθηκε το πρωί της Παρασκευής 19 Ιανουαρίου 2024, στο γραφείο του στην έδρα της Περιφέρειας, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Πτωχός.

Η συνάντηση διεξήχθη σε πολύ θετικό κλίμα και τέθηκαν ζητήματα που αφορούν την Αρκαδία αλλά και την Πελοπόννησο. Αποτυπώθηκε η ανάγκη τακτικής και διαρκούς συνεργασίας μεταξύ θεσμών και φορέων με την Περιφέρεια, ενώ, συμφωνήθηκε η από κοινού εργασία για την υλοποίηση του στρατηγικού πλάνου ανάπτυξης της περιοχής.

Ο Περιφερειάρχης, πιο συγκεκριμένα, ανέφερε τα ακόλουθα:

«Είναι μία ιδιαίτερη ημέρα για εμένα. Υποδεχθήκαμε εδώ, στην έδρα της Περιφέρειας, τον βουλευτή Αρκαδίας Κωνσταντίνο Βλάση, για εμένα τον φίλο Κώστα. Είχαμε μια πολύ ωραία κουβέντα, συζητήσαμε θέματα για όλη την Πελοπόννησο και πολύ περισσότερο για την Αρκαδία. Συζητήσαμε για το αναπτυξιακό μας πλάνο, για όλα αυτά που σχεδιάζουμε να κάνουμε. Ανταλλάξαμε απόψεις και θεωρώ πως η κουβέντα μας ήταν παραγωγική και ουσιαστική. Όπως γνωρίζετε έχουμε έτοιμο το βασικό σχέδιό μας και για τις πέντε περιφερειακές ενότητες. Η συνεργασία με όλους τους φορείς και όλους τους θεσμούς, όπως είναι και η Κεντρική Κυβέρνηση, είναι ουσιαστική. Μαζί, μπορούμε να πετύχουμε πολλά πράγματα και προς αυτή την κατεύθυνση μπορούμε να δουλέψουμε και να συνεργαστούμε. Ευχαριστώ για ακόμη μία φορά τον Κώστα Βλάση για την επίσκεψη του. Πρέπει να την κάνουμε πιο τακτικά ώστε να μπορέσουμε να παρακολουθούμε την πορεία των όσων συζητήσαμε και, παράλληλα, να πετύχουμε ό,τι καλύτερο για την Αρκαδία και για την Πελοπόννησο».

Από την πλευρά του, ο βουλευτής Αρκαδίας, Κώστας Βλάσης, δήλωσε:

«Ευχαριστώ πολύ το Δημήτρη Πτωχό, Περιφερειάρχη Πελοποννήσου και καλό φίλο εδώ και χρόνια, για τα καλά του λόγια. Χαίρομαι που ένας νέος άνθρωπος βρίσκεται σε αυτό το πόστο με αποτέλεσμα να μπορούμε να έχουμε μια πολύ καλή επικοινωνία και εποικοδομητική συνεργασία προς όφελος των Πελοποννησίων και των Αρκάδων. Είχαμε μία μεγάλη και εποικοδομητική συνάντηση. Πήρα την πρωτοβουλία και ζήτησα να βρεθούμε από κοντά, εκφράζοντας κάποιες δικές μου ιδέες για το πώς μπορεί ο τόπος μας, η Αρκαδία και οι Δήμοι της να προχωρήσουν μπροστά. Χαίρομαι που διαπίστωσα ότι υπάρχει ήδη έτοιμο ένα σχέδιο από την Περιφέρεια και με τις δικές μας πινελιές και την προσωπική μου στήριξη θα προχωρήσουμε πολλά πράγματα. Αναφερθήκαμε σε επιμέρους αναπτυξιακά θέματα, όπως η ανάπτυξη του Πανεπιστήμιου Πελοποννήσου, μέσω ενός campus στο χώρο του παλιού Ψυχιατρείου, ο περιφερειακός δρόμος της Τρίπολης, το μέλλον της Μεγαλόπολης την επόμενη 5ετία αλλά και την τουριστική ενίσχυση της Γορτυνίας και της Κυνουρίας. Πολύ σύντομα θα υπάρχουν δείγματα γραφής λόγω της καλής δουλειάς που γίνεται στην Περιφέρεια και μέσα από την αποτελεσματική και εποικοδομητική συνεργασία της Κεντρικής Κυβέρνησης και της Περιφέρειας, όλα θα πάνε προς το καλύτερο».

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Ναύπλιο: Περίεργη απάντηση – παρέμβαση στήριξης της δημοτικής αρχής από τους εκδότες βιβλίων και μαθήματα δημοσιογραφίας !!!

Είναι αυτό που λένε: «Εσένα τώρα ποιος σου μίλησε και πήρες θέση;». Αυτό το ερώτημα μάλλον ταιριάζει απόλυτα στους διοργανωτές της Έκθεσης Βιβλίου στο Ναύπλιο, οι οποίοι, εκτός από βιβλία,

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Κλειστά 29 σχολεία στην Πελοπόννησο λόγω έλλειψης μαθητών και κτιρίων-Τα 6 στην Αργολίδα

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Πελοποννήσου αποφάσισε την προσωρινή αναστολή λειτουργίας 26 σχολικών μονάδων για το 2026-2027, λόγω μηδενικών εγγραφών, έλλειψης του ελάχιστου

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Σάλος στο Ναύπλιο: Καρκινογόνος αμίαντος σε ανεμογεννήτριες προκαλεί την παρέμβαση της Περιφέρειας

Έντονη ανησυχία και σοβαρά ερωτηματικά έχουν προκληθεί στην τοπική κοινωνία του Ναυπλίου, μετά την αποκάλυψη ότι εξοπλισμός ανεμογεννητριών που είναι αποθηκευμένος προσωρινά

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Καταδίκη της επίθεσης σε διασώστη του ΕΚΑΒ στο Άργος από την ΟΝΝΕΔ Αργολίδας

Η επίθεση σε διασώστη του ΕΚΑΒ στο Άργος, πριν περίπου μία εβδομάδα, που λειτουργούσε εν ώρα καθήκοντος και προσπαθούσε να προσφέρει τις υπηρεσίες του σε συνάνθρωπο μας , είναι πράξη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »