Στίβος: Στην κορυφή της Ευρώπης ο Μίλτος Τεντόγλου με…πτήση στα 8,35μ. στο μήκος (βίντεο)

Πρωταθλητής Ευρώπης στέφθηκε ο Μίλτος Τεντόγλου στον κλειστό στίβο, πραγματοποιώντας την κορυφαία επίδοση στον κόσμο για φέτος στη διοργάνωση που διεξάγεται στην Πολωνία.

Ο Μίλτος Τεντόγλου έδειξε με την πρώτη προσπάθεια την πρόθεσή του να διατηρήσει τον τίτλο του στο μήκος, στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου του Τορούν, αφού στον τελικό του αγωνίσματος προσγειώθηκε στα 8.35μ, που είναι και η κορυφαία εφετινή επίδοση στον κόσμο.
Ο Τεντόγλου έχει ατομικό ρεκόρ στον κλειστό 8.38μ από τη νίκη του το 2019 στη Γλασκώβη και φέτος είχε κάνει 8.21μ. Έτσι έγινε ο δεύτερος Έλληνας αθλητής μετά την Κατερίνα Θάνου (60μ, πρώτη το 1996 στη Στοκχόλμη και το 2000 στη Γάνδη) που κατακτά δύο χρυσά μετάλλια στη διοργάνωση, στην οποία η χώρα μας έχει πάρει συνολικά επτά χρυσά.
«Είναι χαρούμενος για το αποτέλεσμα, παρά το πρόβλημα που αντιμετώπισα. Ήξερα ότι μπορώ να κάνω ένα πολύ μεγάλο άλμα. Ήταν ένας απίστευτος αγώνα με καλά άλματα από τους αθλητές. Θα κάνω τώρα κάποιες θεραπείες στο γόνατο και στη συνεχεία θα ξεκινήσω προετοιμασία για τον ανοικτό. Μου αρέσει να αγωνίζομαι και για το λόγο αυτό σήμερα ένιωθα ότι το κάνω σαν αγγαρεία», δήλωσε ο Έλληνας πρωταθλητής.
Τα συγχαρητήρια στον Μίλτο Τεντόγλου για την μεγάλη διάκριση έστειλε άμεσα ο Υφυπουργός Αθλητισμούς, Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος σε σχετική ανάρτηση στα social media έγραψε χαρακτηριστικά: «Θερμά συγχαρητήρια στον Πρωταθλητή Ευρώπης για ακόμα μία φορά, Μιλτιάδη Τεντόγλου. Παρά τα προβλήματα τραυματισμών, ανέβηκε ξανά στην κορυφή της ηπείρου μας πρώτης θέσης. Μπράβο Μίλτο, πάμε τώρα για το Τόκιο».

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Νέα παρέμβαση 730.000 ευρώ από την Περιφέρεια Πελοποννήσου στον «Δρόμο των Αρχαιοτήτων» στην Αργολίδα

Στην υπογραφή σύμβασης συνολικού ύψους 730.000 ευρώ, από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, για την υλοποίηση του έργου «Συντήρηση Επαρχιακής Οδού 19Α (από Ισόπεδο Κόμβο Πουλακίδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Επιμελητήριο Αργολίδας: Πρεμιέρα την Τετάρτη για το 13ο Φεστιβάλ “Γεύσεις και Όψεις” στο Πορτοχέλι – Το πρόγραμμα

Το Επιμελητήριο Αργολίδας σας προσκαλεί στα εγκαίνια του 13ου Φεστιβάλ Καλοκαιρινών Εκδηλώσεων «Γεύσεις και Όψεις» που θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 19 Αυγούστου 2026

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Δήμος Ναυπλιέων: Τα πραγματικά στοιχεία για τη στήριξη του Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών

Με αφορμή την ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Ναυπλίου – Ερμιονίδας, ο Δήμος Ναυπλιέων θεωρεί αναγκαίο, προς ενημέρωση των πολιτών, να αποσαφηνίσει τα πραγματικά στοιχεία σχετικά

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Φραγκιουδάκης: Κατηγορία Κινδύνου 5″ στα χαρτιά – Μία “Ωρολογιακή Βόμβα” στην καρδιά του Ναυπλίου

Σήμερα, Πέμπτη 13 Αυγούστου 2026, ο Δήμος Ναυπλιέων εξέδωσε μια ορθή και αναγκαία ανακοίνωση, ενημερώνοντας πολίτες και επισκέπτες ότι η περιοχή μας βρίσκεται σε Κατάσταση Συναγερμού

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »