Πτωχός : Στόχος η ενοποίηση των μνημείων και των πολιτιστικών χώρων

«Στόχος μας να ενοποιήσουμε τα μνημεία και πολιτιστικούς μας χώρους, και να υλοποιούμε το πρόγραμμα “Ένας Περίπατος στην Ιστορία”» τόνισε o Δημήτρης Πτωχός από το Ναύπλιο, το πρωί της Τετάρτης 27 Σεπτεμβρίου.
Ο Δημήτρης Πτωχός μαζί με το Βουλευτή Αργολίδας Γιάννη Ανδριανό, το Βουλευτή Ημαθίας Απόστολο Βεσυρόπουλο και το Γενικό Γραμματέα Πολιτισμού Γιώργο Διδασκάλου, επισκέφτηκαν το Αρχαιολογικό, το Λαογραφικό και το Πολεμικό Μουσείο του Ναυπλίου, τονίζοντας ότι «ως παράταξη δίνουμε μεγάλη σημασία στον πολιτισμό. Στόχος μας να ενοποιήσουμε τα μνημεία και πολιτιστικούς μας χώρους, και να υλοποιούμε το πρόγραμμα “Ένας Περίπατος στην Ιστορία”. Η πρώτη πρωτεύουσα της Ελλάδας, το Ναύπλιο έχει πλούσιο πολιτιστικό απόθεμα που είναι σκοπός μας να το αναδείξουμε ακόμα περισσότερο».
Στην διάρκεια της επίσκεψης του στα μουσεία της πόλης, ο Δημήτρης Πτωχός επανέλαβε την δέσμευση του να ενισχύσει την αναγνωρισιμότητα του σημαντικού πολιτιστικού αποθέματος της Πελοποννήσου «θέλουμε να πραγματοποιήσουμε ένα σύνολο παρεμβάσεων για την προστασία, τη συντήρηση και την ανάδειξη του πολιτιστικού μας πλούτου. Επιπλέον έχουμε μιλήσει για αναβάθμιση των υποδομών και το φωτισμό των εμβληματικών μνημείων».
Νωρίτερα ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου είχε επισκεφτεί τη λαϊκή αγορά του Ναυπλίου.
Ο Δημήτρης Πτωχός συζήτησε με πολίτες, παραγωγούς και εμπόρους για την κατάσταση στην αγορά, για το ζήτημα των ανατιμήσεων στην αγορά και για τις επιπτώσεις τους στους καταναλωτές. Συνομιλώντας με τους ανθρώπους του κλάδου τόνισε ότι «όσοι ζούμε στην Πελοπόννησο, γνωρίζουμε ότι πρόκειται για έναν τόπο με σπουδαία αγροκτηνοτροφική παραγωγή, η οποία μπορεί να αναβαθμιστεί κι άλλο». Χαρακτηριστικά επισήμανε ότι «θέλουμε να ενθαρρύνουμε την υιοθέτηση σύγχρονων, περιβαλλοντικά ορθών πρακτικών για την ενίσχυση της εξωστρέφειας των τοπικών προϊόντων. Γνωρίζουμε ότι οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι μας χρειάζονται στήριξη και καθοδήγηση για να πετύχουν αυτή τη μετάβαση».

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Μήνυμα μηδενικής ανοχής από το ΕΚΑΒ Αργολίδας: «Αδιανόητο να δεχόμαστε βία την ώρα που σώζουμε ζωές»

«Η σημερινή αναβολή της διαδικασίας για δικονομικούς λόγους δεν αλλάζει την ουσία του μηνύματος που θέλουμε να στείλουμε προς κάθε κατεύθυνση. Οι διασώστες του ΕΚΑΒ βρίσκονται

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Οδηγίες Ιατρικού Συλλόγου Αργολίδας για την προστασία από τον ιό του Δυτικού Νείλου

Η Ελλάδα συγκαταλέγεται φέτος στις ευρωπαϊκές χώρες που αντιμετωπίζουν αυξημένη επιδημιολογική επιβάρυνση από τον ιό του Δυτικού Νείλου. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ΕΟΔΥ, η φετινή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Δήμος Άργους – Μυκηνών: Με μεγάλη επιτυχία η συναυλία της Μιρέλας Πάχου στους Μύλους

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής, στον Σιδηροδρομικό Σταθμό Μύλων, η συναυλία της αγαπημένης ερμηνεύτριας και μουσικού Μιρέλας Πάχου, στο πλαίσιο των

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Δυναμική πρεμιέρα για την έκθεση «Γεύσεις & Όψεις» στο Πορτοχέλι: Πλήθος κόσμου στα εγκαίνια

Σε κλίμα αισιοδοξίας για την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας και της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων της Αργολίδας, πραγματοποιήθηκαν χθες τα εγκαίνια της εκθεσιακής δραστηριότητας «Γεύσεις & Όψεις»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Χριστιανικός Φιλανθρωπικός Όμιλος «Η Αγία Αικατερίνη» Άργους: Υγεία και Πρόληψη στην Αλέα

Ο Χριστιανικός Φιλανθρωπικός Όμιλος «Η Αγία Αικατερίνη» Άργους, στο πλαίσιο του προγράμματος «Υγεία και Πρόληψη», βρέθηκε την Κυριακή 16 Αυγούστου 2026 στην Αλέα Αργολίδας, σε μια

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »