Παναγιώτης Νίκας: «Το να φύγω τώρα είναι δική μου απόφαση και της οικογένειάς μου»

Ανακοίνωση εξέδωσε το γραφείο του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Παναγιώτη Νίκα, αναφορικά με την απόφασή του να αποχωρήσει στο τέλος της θητείας του όπως δήλωσε χθες, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε από την έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη.

Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

Την βούλησή του να αποχωρήσει στο τέλος της θητείας του, ξεκαθαρίζοντας ότι αυτό αποτελεί δική του απόφαση, ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας σε συνέντευξη Τύπου προς τα μέσα ενημέρωσης της Περιφέρειας, το μεσημέρι της Δευτέρας 17 Ιουλίου, στην Τρίπολη.

“Το να φύγω τώρα είναι δική μου απόφαση και της οικογένειάς μου. Όποτε εκτέθηκα με τίμησε ο λαός με την ψήφο του. Είμαι υπερήφανος και τυχερός για τις τόσες εκλογές και τις τόσες νίκες. Πικραίνεται αυτός που τον διώχνει ο λαός” σημείωσε χαρακτηριστικά ο περιφερειάρχης Π. Νίκας. Επισήμανε δε ότι αφ’ ενός ποτέ δεν έκρυψε την ιδεολογική του αναφορά, στην οποία παραμένει πάντα πιστός, και αφ’ ετέρου ότι ανέκαθεν υπήρξε αυτοδιοικητικός, για να τονίσει στο σημείο αυτό την 30χρονη πορεία του στην αυτοδιοίκηση -ως αντινομάρχης Μεσσηνίας, δήμαρχος Καλαμάτας για 3 τετραετίες και εν τέλει περιφερειάρχης Πελοποννήσου.

Όπως γνωστοποίησε ο Π. Νίκας, ήδη σε συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, πριν περίπου έναν χρόνο, είχε ο ίδιος ζητήσει να αλλάξει ο επικεφαλής του συνδυασμού. “Καταλαβαίνω ότι είναι αναγκαίες οι ισορροπίες για μείζονα ζητήματα” συνέχισε ο Π. Νίκας, αποκαλύπτοντας πάντως ότι από την πλευρά του -στην πιο πάνω συνάντηση-, είχε κάνει από τότε συγκεκριμένη πρόταση για την διάδοχη κατάσταση, μέσα από την παράταξη της τωρινής περιφερειακής Αρχής.

Ακόμα, ο περιφερειάρχης ανακοίνωσε ότι οι περιφερειακοί σύμβουλοι της παράταξής του είναι ελεύθεροι να επιλέξουν τι θα πράξουν στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές. Ωστόσο, όπως είπε, δεν θα ανεχθεί να χρησιμοποιηθεί η τωρινή ιδιότητά τους για προεκλογικούς σκοπούς, ενώ με έμφαση σημείωσε ότι η Περιφέρεια ως θεσμός θα παραμείνει αυστηρά ουδέτερη.

Ο περιφερειάρχης, στη συνέχεια αναφέρθηκε σε δυσκολίες και προσκόμματα που κλήθηκε να αντιμετωπίσει κατά την διάρκεια της θητείας του, ενώ με κατηγορηματικό τρόπο απέκλεισε το ενδεχόμενο ανεξάρτητου συνδυασμού υπ’ αυτόν -“δεν θέλω με το ζόρι προσφορά, δεν ανταποκρίνεται στον χαρακτήρα μου” δήλωσε χαρακτηριστικά ο Π. Νίκας, για να καταλήξει με μια φράση του ιδρυτή της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Καραμανλή: “Είναι μικρό το κακό αν χάσουμε τις εκλογές, αλλά είναι μεγάλο αν χάσουμε τον αξιακό μας κώδικα”.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Ο Γιάννης Ανδριανός στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για τον Κωνσταντίνο Δ. Μπροδήμα στα Δίδυμα

Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Ανδριανός παρέστη στα Δίδυμα στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για τον έφεδρο

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Ανεμογεννήτριες ή μόλυνση από αμίαντο σε Ναύπλιο, Παραλιακή και Ζάβιτσα; – Του Τόλη Κοΐνη

Υποτίθεται ότι καταστρέψαμε τα βουνά μας για να βάλουμε τις απόλυτα φιλικές για το περιβάλλον ανεμογεννήτριες. Υποτίθεται ότι είχαν προηγηθεί σοβαρές μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Yψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για τις ΠΕ Αργολίδας και Κορινθίας την Τρίτη 18 Αυγούστου 2026

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, τον οποίο εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας για την Τρίτη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Δήμος Ερμιονίδας: Τελετή Τιμής και Μνήμης για τον Διδυμιώτη Ήρωα της ΕΛ.ΔΥ.Κ. Κωνσταντίνο Μπροδήμα

Τελετή Τιμής & Μνήμης για τον Διδυμιώτη Ήρωα της ΕΛ.ΔΥ.Κ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ Δ. ΜΠΡΟΔΗΜΑ – Αποκαλυπτήρια Μνημείου πεσόντων Αξιωματικών και Οπλιτών της ΕΛ.ΔΥ.Κ. το 1974

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »