Στον Υπουργό Περιβάλλοντος για την προστασία του υγροβιότοπου ο Γιάννης Ανδριανός

 

Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Κατά τη συνάντησή μου με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αρμόδιο για θέματα προστασίας του περιβάλλοντος κ. Γιώργο Αμυράτου έθεσα το ζήτημα της ανάδειξης και αξιοποίησης της παραλιακής ζώνης Ναυπλίου – Νέας Κίου – Μύλων που περιλαμβάνει και τον εκεί σημαντικό υδροβιότοπο, προκειμένου μεταξύ άλλων να προστατευθεί το σπάνιο φυσικό περιβάλλον της περιοχής,  να αναδειχθεί η ιδιαίτερη ταυτότητα, η ιστορία και τα πολιτιστικά χαρακτηριστικά της και να αποδοθεί μια αναβαθμισμένης παραλιακή ζώνη στις τοπικές κοινότητες με διασφάλιση των προϋποθέσεων για την αειφόρο ανάπτυξή τους και την ένταξή της σε ένα ευρύτερο δίκτυο ιστορικού, περιβαλλοντικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος.
Με τον Υφυπουργό συζητήσαμε το περιεχόμενο της σχετικής μελέτης που έχεικαταρτιστεί από το Πολυτεχνείο και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την κατασκευή συστημάτων προστασίας (καθαρισμοί και εξυγίανση), τη δημιουργία δικτύων διαδρόμων για πεζούς, ποδήλατα και ανθρώπους με αναπηρία, και παρεμβάσεις όπως την εξασφάλιση θέσεων στάθμευσης και την επισήμανση σημείων ενδιαφέροντος με παρατηρητήρια φύσης.
Ο Υπουργός δεσμεύθηκε ότι μόλις οι συνθήκες της πανδημίας το επιτρέψουν θα επισκεφθεί τον υδροβιότοπο, ενώ εξέφρασε τη βούληση να επικαιροποιηθεί η μελέτη σε συνεργασία με αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου, το Πολυτεχνείο και την Περιφέρεια Πελοποννήσου».
Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Ναύπλιο: Μάχη για τη ζωή του δίνει 70χρονος που κινδύνεψε να πνιγεί στην Αρβανιτιά

Σοβαρό περιστατικό σημειώθηκε σήμερα, Τρίτη 11 Αυγούστου, γύρω στις 12:00 το μεσημέρι, στην παραλία της Αρβανιτιάς στο Ναύπλιο, όταν ένας άνδρας περίπου 70 ετών κινδύνεψε να πνιγεί

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Εργατικό Κέντρο Ναυπλίου: Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 7ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών

Ένα τριήμερο γεμάτο παράδοση, ρυθμό, μουσική και συγκίνηση ολοκληρώθηκε το βράδυ της Κυριακής 9 Αυγούστου στο Ναύπλιο. Το 7ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών, το οποίο διοργάνωσε

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Κλειστά 29 σχολεία στην Πελοπόννησο λόγω έλλειψης μαθητών και κτιρίων-Τα 6 στην Αργολίδα

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Πελοποννήσου αποφάσισε την προσωρινή αναστολή λειτουργίας 26 σχολικών μονάδων για το 2026-2027, λόγω μηδενικών εγγραφών, έλλειψης του ελάχιστου

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »