Ξεκινά ερευνητικό πρόγραμμα για την προστασία του μονοπατιού της Αρβανιτιάς-Απόλυτη ικανοποίηση Κωστούρου για το αποτέλεσμα δύο ετών αθόρυβης προετοιμασίας

 

Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος υποδέχθηκε σήμερα Σάββατο 27 Μαρτίου στο Ναύπλιο, τον καθηγητή Δυναμικής Τεκτονικής Εφαρμοσμένης Γεωλογίας & Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών του τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και πρόεδρο του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ) Ευθύμιο Λέκκα.

Στη σημερινή συνάντηση υπογράφηκε μεταξύ των δύο πλευρών η προγραμματική σύμβαση για την προστασία του μονοπατιού της Αρβανιτιάς και έτσι όπως δήλωσε ο κος Λέκκας…«Τελείωσε η γραφειοκρατική και διοικητική διαδικασία μετά από σχεδόν δύο χρόνια και έχουν παρθεί οι απαιτούμενες άδειες για την εκπόνηση του ερευνητικού προγράμματος».
Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων από την πλευρά του δήλωσε μεταξύ άλλων πως …«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που μετά από έναν αγώνα αντοχής δύο ετών, σήμερα μπορούμε να πούμε πως ξεκινάμε το ερευνητικό έργο, έτσι ώστε να μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε την προστασία του μονοπατιού της Αρβανιτιάς».
Ο κος Λέκκας και η ομάδα του, μέσα από το σφιχτό χρονοδιάγραμμα που προβλέπεται, θα αναλάβουν γρήγορα δράση, ώστε το χρόνιο πρόβλημα με τις κατολισθήσεις των βράχων σε έναν από τους πιο ωραίους περιπάτους της Ελλάδας να σταματήσει να υφίσταται και να μπορούν κάτοικοι και επισκέπτες να τον απολαμβάνουν, χωρίς τον κίνδυνο για την σωματική τους ακεραιότητα.
Η δημοτική αρχή δουλεύοντας αθόρυβα όλο αυτό το διάστημα κατάφερε και ξεπέρασε όλα τα εμπόδια της γραφειοκρατίας έτσι ώστε την πολύ σημαντική σημερινή ημέρα να είμαστε έτοιμοι για την εκκίνηση της συνεργασίας όλων των φορέων για την προστασία του μονοπατιού της Αρβανιτιάς.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

ΔΕΥΑΑΡ-Μ: Ενημέρωση σχετικά με τις ενέργειες αντιμετώπισης των προβλημάτων ύδρευσης της Τ.Κ. Προσύμνης

Η Δ.Ε.Υ.Α.ΑΡ.Μ., με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους κατοίκους της Τ.Κ Προσύμνης, κατανοεί πλήρως την αναστάτωση και την ταλαιπωρία που έχει προκληθεί από τα σοβαρά προβλήματα στην

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »