Πουλάς: «Να σταματήσουν οι μετακινήσεις πυροσβεστών από τις Π. Υ. Αργολίδας προς το Π.Κ. Τροιζήνας»

Συζήτηση επίκαιρης ερώτησης στη Βουλή
Πουλάς: «Να σταματήσει η πρακτική των μετακινήσεων πυροσβεστών από τις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες Αργολίδας προς το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Τροιζήνας»

Το θέμα της μεταφοράς πυροσβεστών από τις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες Αργολίδας προς το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Τροιζήνας συζήτησε ο βουλευτής Αργολίδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Ανδρέας Πουλάς στη Βουλή με τον Υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κ. Ευάγγελο Τουρνά στο πλαίσιο σχετικής επίκαιρης ερώτησης που κατέθεσε ο κ. Πουλάς.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο βουλευτής του Ν. Αργολίδας οι μεταφορές προσωπικού γίνονται με τον όρο μετακίνηση και όχι με τον όρο απόσπαση τη στιγμή που το Π.Κ. Τροιζήνας ανήκει γεωγραφικά από το 1925 και εντεύθεν με ΦΕΚ στο Νομό Αττικής και πλέον στην Περιφερειακή Ενότητα Νήσων της Περιφέρειας Αττικής κατόπιν του ν.3852/2010 (Πρόγραμμα «Καλλικράτης»). Ο Νόμος όμως 4662/20 στο άρθρο 161 και 164 δεν προβλέπει ρητά κινητικότητα υπαλλήλων με την μορφή μετακίνησης από τον ένα γεωγραφικά νομό στον άλλο, αλλά μόνο εντός ιδίου νομού.

Για το λόγο αυτό ο κ. Πουλάς επεσήμανε ότι το σωστό και νόμιμο θα ήταν να καλούνται οι πυροσβέστες να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για απόσπαση στο Π.Κ. Τροιζήνας και με οικονομική αποζημίωση όπως ορθώς γίνεται για τα κλιμάκια Σπετσών και Πόρου τα οποία επίσης ανήκουν γεωγραφικά στην Περιφερειακή Ενότητα Νήσων της Περιφέρειας Αττικής. Οι αποφάσεις για μετακινήσεις πυροσβεστών από την Αργολίδα στο Π.Κ. Τροιζήνας αποδυναμώνουν τις πυροσβεστικές υπηρεσίες της Αργολίδας, δεν συνάδουν με το υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο και δεν περιλαμβάνουν οικονομική αποζημίωση για τους εν λόγω υπαλλήλους με αποτέλεσμα να αναγκάζονται να μετακινούνται αρκετά χιλιόμετρα για να υπηρετήσουν στη νέα τους θέση, επωμιζόμενοι εξ’ ολοκλήρου το οικονομικό βάρος της απόφασης αυτής.

Από την πλευρά του ο Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κ. Ευάγγελος Τουρνάς παρουσίασε μία έκθεση ιδεών για το σχεδιασμό του Υπουργείου και δεν έδωσε ξεκάθαρες απαντήσεις στο ερώτημα με βάση ποιο νομοθετικό πλαίσιο αποφασίζονται και πραγματοποιούνται οι μετακινήσεις πυροσβεστών από τις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες του Ν. Αργολίδας προς το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Τροιζήνας ρίχνοντας το μπαλάκι των εν λόγω αποφάσεων αποκλειστικά στο Πυροσβεστικό Σώμα και στον Διοικητή της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Πελοποννήσου.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Ο Γιάννης Ανδριανός στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για τον Κωνσταντίνο Δ. Μπροδήμα στα Δίδυμα

Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Ανδριανός παρέστη στα Δίδυμα στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για τον έφεδρο

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Μήνυμα μηδενικής ανοχής από το ΕΚΑΒ Αργολίδας: «Αδιανόητο να δεχόμαστε βία την ώρα που σώζουμε ζωές»

«Η σημερινή αναβολή της διαδικασίας για δικονομικούς λόγους δεν αλλάζει την ουσία του μηνύματος που θέλουμε να στείλουμε προς κάθε κατεύθυνση. Οι διασώστες του ΕΚΑΒ βρίσκονται

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Οι αστυνομικοί έλεγχοι στοχεύουν στην πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας, αλλά και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »