Ο Δήμος Ερμιονίδας εντάσσει ακόμα ένα έργο στο Πρόγραμμα “ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ”

Από το Γραφείο του Δημάρχου Ερμιονίδας, Γιάννη Γεωργόπουλου, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Σήμερα, Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου 2023, ύστερα από την προγραμματισμένη συνάντηση του Δημάρχου Ερμιονίδας, κ. Ιωάννη Γεωργόπουλου, με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, κ. Στυλιανό Πέτσα, είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την ένταξη ενός ακόμα έργου του Δήμου Ερμιονίδας στο Πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ».

Συγκεκριμένα, το Πρόγραμμα αφορά στην «Ανάπτυξη της υπαίθρου – Αγροτική Οδοποιία Δήμου Ερμιονίδας», με α) Υποέργο 1. Βελτίωση Αγροτικής Οδοποιίας και β) Υποέργο 2. Αρχαιολογικές εργασίες και έρευνες, συνολικού προϋπολογισμού 3,677.400,00 € στην Πρόσκληση ΑΤ05 του Προγράμματος Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης για την Τοπική Αυτοδιοίκηση «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ», το οποίο υπάγεται στον Άξονα προτεραιότητας «Ποιότητα ζωής και εύρυθμη λειτουργία των πόλεων, της υπαίθρου και των οικισμών» με τίτλο «Ανάπτυξη της υπαίθρου – Αγροτική Οδοποιία».

Το έργο αφορά σε παρεμβάσεις και βελτίωση του αγροτικού δικτύου όλων των Κοινοτήτων του Δήμου Ερμιονίδας, με εργασίες τσιμεντόστρωσης και ασφαλτόστρωσης πολλών χιλιομέτρων.

Με την υλοποίηση του έργου αυτού, το οποίο είχε τεθεί στην πρώτη θέση των προτεινόμενων έργων (με ομόφωνη Απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Ερμιονίδας), επιτυγχάνεται η βελτίωση των αγροτικών δρόμων που παρέχουν πρόσβαση σε γεωργική γη ή κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις, με σκοπό την κάλυψη των αναγκών των δημοτών και την ταχύτερη πρόσβαση των γεωργικών μηχανημάτων.

Επισημαίνεται ότι πρόκειται για το τρίτο έργο που η Δημοτική Αρχή εντάσσει στο Πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ», αφού ήδη έχει εγκριθεί η Αναβάθμιση εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων Κρανιδίου με σκοπό την επαναχρησιμοποίηση μέρους της εκροής για επωφελείς χρήσεις και η Ενεργειακή αναβάθμιση υποδομών ύδρευσης ΔΕΥΑ Ερμιονίδας, συνολικού προϋπολογισμού των τριών έργων 9.377.667,60 €.

Η έγκριση της χρηματοδότησης σηματοδοτεί μία ιδιαίτερα ευχάριστη εξέλιξη αφού το έργο θα εξυπηρετήσει όχι μόνο αγρότες, επαγγελματίες και επισκέπτες αλλά και θα συμβάλει στην περαιτέρω οικονομική ανάπτυξη της Ερμιονίδας.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Ναύπλιο: Η παρουσίαση του βιβλίου «Όρθια με κάθε κόστος» της Έλενας Λεζέ στο Βουλευτικό

Υπό την αιγίδα του Δήμου Ναυπλιέων, οι Εκδόσεις Κύκνος και η συγγραφέας Έλενα Λεζέ σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου της βιβλίου με τίτλο «Όρθια με κάθε κόστος», το οποίο αναδεικνύει τη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Επερώτηση Λαϊκής Συσπείρωσης για τις Δημόσιες δομές ψυχικής υγείας στην Πελοπόννησο

Πρόσφατα στη Νεάπολη Λακωνίας, μια 30χρονη γυναίκα με σοβαρό πρόβλημα εξάρτησης από το αλκοόλ, βρέθηκε να περιπλανιέται δεμένη πισθάγκωνα από την οικογένειά της. Σύμφωνα με όσα έχουν

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »