Κοινή Ανακοίνωση των 17 αιτούντων για την διεξαγωγή της ειδικής συνεδρίασης, Περιφερειακών Συμβούλων Πελοποννήσου

Ενώ: 1. Η ιστορική απόφαση της ολομέλειας του ΣτΕ έχει γίνει γνωστή σε όλους, εδώ και 1 μήνα και τονίζει με απόλυτη σαφήνεια ότι οι ρυθμίσεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη, να αλλοιώσει πραξικοπηματικά, τα αποτελέσματα των εκλογών του 2019 και να δώσει στις παρατάξεις των Δημάρχων και Περιφερειαρχών το 67 % των μελών των Οικονομικών Επιτροπών και επιπλέον να μεταφέρει από τα Δημοτικά και Περιφερειακά Συμβούλια τις, πιο σημαντικές αρμοδιότητες στις Οικονομικές Επιτροπές, είναι αντισυνταγματικές και παράνομες.
2. Οι αποφάσεις,των Οικονομικών Επιτροπών από 2 Δεκεμβρίου 2022 και εντεύθεν είναι παράνομες,
3. Το σύνολο των παρατάξεων της Δημοκρατικής Αντιπολίτευσης ζήτησε αμέσως μετά τη γνωστοποίηση της απόφασης του ΣτΕ να γίνει συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου ώστε να, εφαρμοστεί άμεσα η απόφαση του ΣτΕ.
4. 17 Περιφερειακοί Σύμβουλοι μετά την άρνηση του Περιφερειάρχη κ. Νίκα καταθέσαμε αίτημα διεξαγωγής ειδικής συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου εντός 6 ημερών όπως ο νόμος ορίζει από τις 20 Δεκεμβρίου, μέχρι σήμερα ο Πρόεδρος και ο Περιφερειάρχης δεν έχουν προσδιορίσει την ημερομηνία συνεδρίασης όπως όφειλαν.
Τους τονίζουμε ότι η άρνηση τους αυτή δεν παραβιάζει μόνο τον κανονισμό λειτουργίας του Περιφερειακού Συμβουλίου και τη νομιμότητα αλλά συνεχίζει να καθιστά παράνομες και όλες τις αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής εδώ και ένα μήνα. Συνεπώς οι ευθύνες τους είναι πολύ μεγάλες διότι πέραν της άρνησης να σεβαστούν τη Δημοκρατία θα έχουν την απόλυτη και μοναδική ευθύνη για την ακύρωση όλων των παρανόμως ληφθέντων αποφάσεων τους.

Οι αιτούντες και υπογράφοντες Περιφερειακοί Σύμβουλοι

1. Πετράκος Αθανάσιος
2. Δρούγκας Δημοσθένης
3. Δέδες Γεώργιος
4. Μιχαήλ Μιχάλης
5. Δημητρακοπούλου Ευγενία
6. Καρούζος Χρήστος
7. Καρσιώτης Χρήστος
8. Μποζίκης Αναστάσιος
9. Πουλοκέφαλος Γεώργιος
10. Λυμπεροπούλου Δήμητρα
11. Κάτσαρης Παναγιώτης
12. Γόντικας Νικόλαος
13. Κελάρης Ιωάννης
14. Μπουντρούκας Ιωάννης
15. Γκιλίτσης Ιωάννης
16. Νικολάκου Κωνσταντίνα
17. Ρουμελιώτης Γεώργιος

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Χριστιανικός Φιλανθρωπικός Όμιλος «Η Αγία Αικατερίνη» Άργους: Υγεία και Πρόληψη στην Αλέα

Ο Χριστιανικός Φιλανθρωπικός Όμιλος «Η Αγία Αικατερίνη» Άργους, στο πλαίσιο του προγράμματος «Υγεία και Πρόληψη», βρέθηκε την Κυριακή 16 Αυγούστου 2026 στην Αλέα Αργολίδας, σε μια

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Λυγουριό: Παρουσίαση του βιβλίου «Εγώ… Μια Πέτρα» της Αναστασίας Ποθητού Σαρρή στο Μουσείο Κωτσιομύτη

Μια ξεχωριστή πολιτιστική βραδιά με επίκεντρο την ιστορία, τη φύση και τον άνθρωπο αναμένεται να πραγματοποιηθεί την Κυριακή 23 Αυγούστου 2026 στο Λυγουρίο. Στον φιλόξενο προαύλιο

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Από τα χαρτιά στο κινητό: Ο εδαφολογικός χάρτης της Πελοποννήσου γίνεται ψηφιακός

Ένα σημαντικό έργο για την ψηφιοποίηση και αξιοποίηση της εδαφολογικής πληροφορίας στην Πελοπόννησο βρίσκεται σε εξέλιξη, δημιουργώντας ένα σύγχρονο εργαλείο για τον πρωτογενή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »