Σε λειτουργία η πλατφόρμα για μείωση του φόρου εισοδήματος των αγροτών κατά 50%

Με απόφαση των υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γ. Γεωργαντά, υπουργού Αναπληρωτή Οικονομικών, Θ. Σκυλακάκη και υφυπουργού Οικονομικών, Απ. Βεσυρόπουλου, τέθηκε σε λειτουργία, από χθες, 12 Δεκεμβρίου 2022, η πλατφόρμα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, που δημιουργήθηκε ειδικά για την υποβολή στοιχείων συμβάσεων συμβολαιακής γεωργίας, με σκοπό τη μείωση του φόρου εισοδήματος, κατά 50%, για τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, ήδη από το φορολογικό έτος 2022.

Για τη διευκόλυνση των δικαιούχων τα δεδομένα των συμβάσεων (ποσότητα, τιμή κ.λπ.) που αφορούν πωλήσεις προϊόντων εντός του 2022 υποβάλλονται μέχρι και τις 28/2/2023 και επιβεβαιώνονται ή απορρίπτονται από τους αγοραστές μέχρι και τις 31/3/2023.

Στις ίδιες ημερομηνίες υποβάλλονται και επιβεβαιώνονται, αντίστοιχα, και τα δεδομένα των συμβάσεων που συνάφθηκαν από 26/5/2022 και έως 31/12/2022, από παραγωγούς για τη χορήγηση της μείωσης φόρου εισοδήματος κατά 30% από το επόμενο φορολογικό έτος.

Υπενθυμίζεται ότι για τη χορήγηση της απαλλαγής από τον φόρο εισοδήματος των κατά κύριο επάγγελμα αγροτών, κατά 50%, απαιτείται η πώληση του 75% των προϊόντων τους σε συλλογικά αγροτικά σχήματα ή μέσω συμβάσεων συμβολαιακής γεωργίας.

Υλοποιείται έτσι ένα από τα σημαντικότερα αναπτυξιακά μέτρα της κυβερνητικής πολιτικής για τη στήριξη και την ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα και αποδεικνύεται η συνέπεια και η σταθερότητα της Κυβέρνησης ως προς την εφαρμογή μέτρων για τη μεγέθυνση της οικονομίας και τη στήριξη της κοινωνίας.

• Η πλατφόρμα είναι προσβάσιμη μέσα από την ηλεκτρονική διεύθυνση: myAADE//Εφαρμογές//Επιχειρήσεις//mybusinessSuport.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Δήμος Ερμιονίδας: Στο ανώτερο 25% των δήμων της χώρας βάσει του Δείκτη Συνολικών Επιδόσεων

Με βάση τον Δείκτη Συνολικών Επιδόσεων του Υπουργείου Εσωτερικών για το έτος 2024, ο Δήμος Ερμιονίδας με βαθμό 0,45 κατετάγη στην 83η θέση μεταξύ των 313 Δήμων για τους οποίους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Το Περιφερειακό Επιμελητηριακό Συμβούλιο Πελοποννήσου ζητά επανεξέταση των ΚΑΔ που αφαιρέθηκαν από τη Δράση «Παράγουμε στην Ελλάδα»

Επιστολή στον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών, Νικόλαο Παπαθανάση, με θέμα «Επανεξέταση προσθήκης των ΚΑΔ που αφαιρέθηκαν από τη Δράση “Παράγουμε

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Αργολική απόβαση στη Λυών: 14 αθλητές του Choy Lee Fut στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κουνγκ Φού

Ο σύλλογός μας ανακοινώνει τη συμμετοχή δεκατεσσάρων (14) αθλητών και αθλητριών στο 20ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ΓουΣού Κουνγκ Φού, το οποίο θα διεξαχθεί στη Λυών της Γαλλίας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »