Ερμιονίδα: Επιμένει ο Τάσος Λάμπρου στη μείωση των Δημοτικών Τελών στους κοινόχρηστους χώρους

Με νέα επιστολή του προς την Αντιδήμαρχο Οικονομικών του Δήμου Ερμιονίδας, Αντωνία Αντωνοπούλου, ο Τάσος Λάμπρου επανέρχεται στο θέμα της επιβεβλημένης ανάγκης μείωσης των Δημοτικών Τελών στους κοινόχρηστους χώρους.

Ο επικεφαλής της ΠΡΟ.ΣΥ.ΕΡ. , συγκεκριμένα αναφέρει στην επιστολή του:

Σε συνέχεια της αρχικής επιστολής μου από 14-11-2022 και της απάντησης σας με ΑΡ.ΠΡΩΤ.9044/22-11-2022 που θα γνωστοποιήσω στους ενδιαφερόμενους δημότες μας, εγώ επιμένω ότι ήταν μεγάλο λάθος που το Δημοτικό μας συμβούλιο δεν προχώρησε σε ανάλογη απόφαση μείωση των δημοτικών τελών για τους κοινοχρήστους χώρους για τα οικονομικά έτη 2021-2022 όπως είχαμε αποφασίσει ανάλογα για το οικονομικό έτος 2020,λόγω της υγειονομικής κρίσης η οποία και περιόρισε των κύκλο εργασιών των καταστημάτων .

Η διοίκηση του Δήμου Ερμιονίδας ήταν υποχρεωμένη να τηρήσει τις ευεργετικές διατάξεις του αρμόδιου Υπουργείου ,που είχε προβλέψει τις ανάλογες μειώσεις για τα δημοτικά τέλη των κοινοχρήστων χώρων ,με την προυπόθεση τα Δημοτικά Συμβούλια να είχαν αποφασίσει ανάλογα. Αυτονόητο είναι ότι μπορώ να σας προσκομίσω αποφάσεις Δημοτικών συμβουλίων Δήμων από όλη την Ελλάδα ,τα οποία αποφάσισαν μειώσεις των δημοτικών τελών και για τα οικονομικά έτη 2021-2022.

Είναι κοινή διαπίστωση ,το γνωρίζουμε όλοι , ότι η υγειονομική κρίση και στην συνέχεια η ενεργειακή κρίση επηρέασε ,επηρεάζει την οικονομική ,επαγγελματική δραστηριότητα επιχειρήσεων, οργανισμών και νοικοκυριών, αυτό που χρειάζεται είναι να συνεχίζουμε να δείχνουμε κοινωνικές ευαισθησίες ,να στηρίζουμε την τοπική αγορά, την σύγχρονη επιχειρηματικότητα, να τηρούμε τον νόμο και να εφαρμόζουμε τις ευεργετικές διατάξεις που ανακουφίζουν τόσο οικονομικά τους ελεύθερους επαγγελματίες όσο και όλους εργαζόμενους-δημότες του τόπου μας. Η στάση αυτή να μην μένει στις απλές διακηρύξεις αλλά να γίνεται πράξη με ανάλογες σημαντικές αποφάσεις.

Ζητώ το θέμα να επανεξεταστεί σε επίπεδο ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ, το επιχείρημα σας ότι ο ΔΗΜΟΣ μας δεν έχει <επικαιροποιημένη > απόφαση για τα έτη 2021-2022 και δεν μπορεί να προχωρήσει στις μειώσεις των δημοτικών τελών είναι νομικά αβάσιμο ,είναι επιβεβλημένη η θεραπεία του.

Μπορούμε να αλλάξουμε τις χρεώσεις ,να προχωρήσουμε στην μείωση των δημοτικών τελών για τους κοινοχρήστους χώρους, σύμφωνα με τις διατάξεις του Αρμόδιου Υπουργείου, εκτός εάν δεν το επιθυμείτε. Το ένα λάθος έγινε να μην συνοδευτεί με ένα ακόμα λάθος.

ΕΙΜΑΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΣΑΣ ΝΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟΥΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΔΥΝΑΤΗ ΛΥΣΗ ,ΚΥΡΙΑ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΒΟΥΛΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ.

ΤΑΣΟΣ ΛΑΜΠΡΟΥ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΔΗΜΟΥ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ
ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΠΡΟ.ΣΥ.ΕΡ

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Καταδίκη της επίθεσης σε διασώστη του ΕΚΑΒ στο Άργος από την ΟΝΝΕΔ Αργολίδας

Η επίθεση σε διασώστη του ΕΚΑΒ στο Άργος, πριν περίπου μία εβδομάδα, που λειτουργούσε εν ώρα καθήκοντος και προσπαθούσε να προσφέρει τις υπηρεσίες του σε συνάνθρωπο μας , είναι πράξη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Χριστιανικός Φιλανθρωπικός Όμιλος «Η Αγία Αικατερίνη» Άργους: Υγεία και Πρόληψη στην Αλέα

Ο Χριστιανικός Φιλανθρωπικός Όμιλος «Η Αγία Αικατερίνη» Άργους, στο πλαίσιο του προγράμματος «Υγεία και Πρόληψη», βρέθηκε την Κυριακή 16 Αυγούστου 2026 στην Αλέα Αργολίδας, σε μια

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Λυγουριό: Παρουσίαση του βιβλίου «Εγώ… Μια Πέτρα» της Αναστασίας Ποθητού Σαρρή στο Μουσείο Κωτσιομύτη

Μια ξεχωριστή πολιτιστική βραδιά με επίκεντρο την ιστορία, τη φύση και τον άνθρωπο αναμένεται να πραγματοποιηθεί την Κυριακή 23 Αυγούστου 2026 στο Λυγουρίο. Στον φιλόξενο προαύλιο

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Ένταξη έργου 700.000 ευρώ για την Επ.Ο. Άργος – Πυργέλλα – Αγία Τριάδα – Αραχναίο από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Στην ένταξη ενός ακόμη σημαντικού έργου για τη συντήρηση και τη βελτίωση του οδικού δικτύου της Αργολίδας προχωρά η Περιφέρεια Πελοποννήσου, με απόφαση του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Υποβολή voucher για την εγγραφή βρεφών και νηπίων στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς Ναυπλιέων

Ο Δήμος Ναυπλιέων ενημερώνει, τους νόμιμους κηδεμόνες βρεφών και νηπίων που έλαβαν voucher ότι μπορούν να το καταθέσουν στα γραφεία της Διεύθυνσης, επί της οδού Ηρακλέους 6, προκειμένου

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »