Στα Ίρια ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος σε σύσκεψη για το θέμα των εργατών γης

Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος συμμετείχε την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στα Ίρια με βασικό θέμα συζήτησης το μεγάλο πρόβλημα που έχει ανακύψει με τους αλλοδαπούς εργάτες γης στον πρωτογενή τομέα.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν πολλοί παραγωγοί, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών, Βουλευτές του Νομού Αργολίδας, εκπρόσωποι της Περιφέρειας, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, της Τοπικής Κοινότητας και συμπολίτες μας.

Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος στην τοποθέτηση του πρότεινε να παγώσουν άμεσα και για ένα χρονικό διάστημα οι έλεγχοι και τα εξοντωτικά πρόστιμα που επιβάλλονται από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς.

Να πιστοποιηθούν και να νομιμοποιηθούν με γρήγορες διαδικασίες οι υπάρχοντες εργάτες έτσι ώστε να μπορούν να εργάζονται με προσωρινά έγγραφα.

Να διαμορφωθεί το νομοθετικό πλαίσιο έτσι ώστε το ζήτημα των εργατών γης να μπει σε πορεία λύσης.

Παράλληλα τόνισε την ανάγκη να εξευρεθεί άμεση λύση από την μεριά της Πολιτείας για την ελαχιστοποίηση των γραφειοκρατικών αγκυλώσεων και των χρονοβόρων διαδικασιών στην έκδοση των απαραίτητων εγγράφων προκειμένου οι ξένοι εργάτες να εργάζονται νόμιμα στην χώρα μας.

Ο κ. Κωστούρος πρότεινε να υπάρξει ψήφισμα το οποίο έγινε αποδεκτό από τους παρευρισκόμενους προς το Υπουργείο και τους αρμόδιους φορείς προκειμένου να ενημερώσουν για το πρόβλημα που έχει ανακύψει και να εξευρεθεί άμεσα η επωφελέστερη λύση σε μια περίοδο που υπάρχει έντονη η ανάγκη εργατικού δυναμικού για τη συγκομιδή των προϊόντων των παραγωγών μας.

Η σύσκεψη ολοκληρώθηκε με την προοπτική μιας εκ νέου συνάντησης αν οι ενέργειες που θα γίνουν δεν θα έχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Γιάννης Μανώλης: «Η Πολιτιστική Ναυπλιάδα εμπλουτίζει τη ναυτική παράδοση του Ναυπλίου»

Στην καθοριστική σημασία της επανακαθιέρωσης της Ναυτικής Εβδομάδας, αλλά και στην εξέλιξη των πολιτιστικών θεσμών της πόλης, αναφέρθηκε με δημόσια παρέμβασή του ο πρώην Αντιδήμαρχος

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Οδηγίες Ιατρικού Συλλόγου Αργολίδας για την προστασία από τον ιό του Δυτικού Νείλου

Η Ελλάδα συγκαταλέγεται φέτος στις ευρωπαϊκές χώρες που αντιμετωπίζουν αυξημένη επιδημιολογική επιβάρυνση από τον ιό του Δυτικού Νείλου. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ΕΟΔΥ, η φετινή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Ο Γιάννης Ανδριανός στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για τον Κωνσταντίνο Δ. Μπροδήμα στα Δίδυμα

Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Ανδριανός παρέστη στα Δίδυμα στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για τον έφεδρο

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »