Πουλάς: «Η κυβέρνηση έχει εγκαταλείψει τους παραγωγούς ακτινιδίων στην τύχη τους»

Από το Πολιτικό Γραφείο του βουλευτή Αργολίδας και Υπεύθυνου του Κοινοβουλευτικού Τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Ανδρέα Πουλά, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Την Π.Ε. Πιερίας επισκέφτηκε ο βουλευτής Αργολίδας και υπεύθυνος του Κοινοβουλευτικού Τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής Ανδρέας Πουλάς. Κατά τη διάρκεια της περιοδείας του συμμετείχε σε σύσκεψη με την Ν.Ε Πιερίας του Κινήματος Αλλαγής, επισκέφτηκε τον Αγροτικό Συνεταιρισμό ΠΕΣΚΟ, συναντήθηκε με αγρότες της περιοχής και συζήτησε το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν φέτος με την πολύ χαμηλή σε σχέση με πέρυσι τιμή διάθεσης των ακτινιδίων. Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με την υπέρογκη αύξηση του κόστους παραγωγής δεν αφήνει κανένα περιθώριο κέρδους για τους παραγωγούς αντίθετα συρρικνώνει σε πολύ μεγάλο βαθμό το εισόδημά τους και απειλεί την οικονομική και επαγγελματική τους επιβίωση.

Επίσης, η πολιτική των ανοικτών τιμών που ακολουθείται από τους εμπόρους δημιουργεί μεγάλη ανασφάλεια και αβεβαιότητα στους παραγωγούς των ακτινιδίων οι οποίοι παραδίδουν το προϊόν χωρίς να γνωρίζουν τι ποσό θα λάβουν στο τέλος. Έντονο προβληματισμό προκαλεί το πρόβλημα της έλλειψης εργατών γης καθώς και η μεγάλη ψαλίδα των τιμών από το χωράφι στο ράφι που λειτουργεί εις βάρος τόσο των παραγωγών όσο και των καταναλωτών σε μία ιδιαίτερα δύσκολη οικονομική περίοδο για όλους.

Ο κ. Πουλάς από την πλευρά του τόνισε την ανάγκη στήριξης από την πολιτεία του εισοδήματος των παραγωγών με όλα τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία, υιοθέτησης μέτρων για την ελάφρυνση του κόστους παραγωγής και ενίσχυσης των Συνεταιρισμών και των Ομάδων Παραγωγών για την διαπραγμάτευση με καλύτερους όρους των τιμών εμπορίας των προϊόντων και προμήθειας των αγροτικών εφοδίων.

Σήμερα είναι περισσότερο αναγκαία από ποτέ η στήριξη των παραγωγών από όλους τους εμπλεκόμενους στην οικονομική αλυσίδα, παραγωγής, επεξεργασίας, μεταποίησης και εμπορίας με κύριο γνώμονα την επιβίωση των αγροτών και την προστασία της αγροτικής παραγωγής.
Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής βρίσκεται κοντά στους αγρότες, ακούει τα προβλήματα τους και στηρίζει τα δίκαια αιτήματά τους.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Μήνυμα μηδενικής ανοχής από το ΕΚΑΒ Αργολίδας: «Αδιανόητο να δεχόμαστε βία την ώρα που σώζουμε ζωές»

«Η σημερινή αναβολή της διαδικασίας για δικονομικούς λόγους δεν αλλάζει την ουσία του μηνύματος που θέλουμε να στείλουμε προς κάθε κατεύθυνση. Οι διασώστες του ΕΚΑΒ βρίσκονται

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Υποβολή voucher για την εγγραφή βρεφών και νηπίων στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς Ναυπλιέων

Ο Δήμος Ναυπλιέων ενημερώνει, τους νόμιμους κηδεμόνες βρεφών και νηπίων που έλαβαν voucher ότι μπορούν να το καταθέσουν στα γραφεία της Διεύθυνσης, επί της οδού Ηρακλέους 6, προκειμένου

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Επιμελητήριο Αργολίδας: Πρεμιέρα την Τετάρτη για το 13ο Φεστιβάλ “Γεύσεις και Όψεις” στο Πορτοχέλι – Το πρόγραμμα

Το Επιμελητήριο Αργολίδας σας προσκαλεί στα εγκαίνια του 13ου Φεστιβάλ Καλοκαιρινών Εκδηλώσεων «Γεύσεις και Όψεις» που θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 19 Αυγούστου 2026

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »