Το μήνυμα του Δημάρχου Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρου για τη δολοφονία του Ιωάννη Καποδίστρια

Σαν σήμερα συμπληρώνονται 191 χρόνια από τη δολοφονία στο Ναύπλιο του πρώτου Κυβερνήτη της Ελλάδος, Ιωάννη Καποδίστρια.

Εξαίρετος διπλωμάτης, ευγενής, αποφασιστικός, διορατικός και φιλόπατρης, ήταν κάποια από τα χαρακτηριστικά που τον συνόδευσαν στην πολιτική του σταδιοδρομία.

Για εμάς που ζούμε εδώ στο Ναύπλιο την πρώτη πρωτεύουσα του ελληνικού κράτους ο Ιωάννης Καποδίστριας αποτελεί μια εκ των σπουδαιότερων προσωπικοτήτων και εμβληματικών μορφών της σύγχρονης Ευρωπαϊκής και Ελληνικής ιστορίας, τη ζωντανή και λαμπρή ιστορία της πόλης μας.

Η παρακαταθήκη που άφησε στις επόμενες γενιές τεράστια γιατί ήταν αυτός που έθεσε τις βάσεις για μια Ελλάδα αντάξια του παρελθόντος της και της μελλοντικής προοπτικής της.

Για το σκοπό αυτό αφιερώθηκε πνευματικά, ψυχικά και σωματικά στη δημιουργία εκ του μηδενός, ενός σύγχρονου Ελληνικού Κράτους.

Υπό αυτές τις συνθήκες σήμερα τιμούμε τη μνήμη του Ιωάννη Καποδίστρια μέσα σε μία πολλαπλώς κρίσιμη συγκυρία όχι για να μνημονεύσουμε μόνο το παρελθόν και την Ιστορία αλλά για να προσπαθήσουμε να αντιληφθούμε ότι μόνο με ενότητα, ομοψυχία και συνεργασία μπορούμε να τα καταφέρουμε και να κοιτάξουμε το μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία και αποφασιστικότητα.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Ε.Π.Σ. Αργολίδας: Πότε και πού θα γίνει η κλήρωση για Πρωταθλήματα και Κύπελλο της νέας σεζόν

Σε ρυθμούς νέας αγωνιστικής περιόδου μπαίνει επίσημα το τοπικό ποδόσφαιρο, καθώς η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Αργολίδας ανακοίνωσε την ημερομηνία για την κλήρωση των διοργανώσεών της

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Κλειστά 29 σχολεία στην Πελοπόννησο λόγω έλλειψης μαθητών και κτιρίων-Τα 6 στην Αργολίδα

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Πελοποννήσου αποφάσισε την προσωρινή αναστολή λειτουργίας 26 σχολικών μονάδων για το 2026-2027, λόγω μηδενικών εγγραφών, έλλειψης του ελάχιστου

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Δυναμική πρεμιέρα για την έκθεση «Γεύσεις & Όψεις» στο Πορτοχέλι: Πλήθος κόσμου στα εγκαίνια

Σε κλίμα αισιοδοξίας για την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας και της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων της Αργολίδας, πραγματοποιήθηκαν χθες τα εγκαίνια της εκθεσιακής δραστηριότητας «Γεύσεις & Όψεις»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Επιμελητήριο Αργολίδας: Πρεμιέρα την Τετάρτη για το 13ο Φεστιβάλ “Γεύσεις και Όψεις” στο Πορτοχέλι – Το πρόγραμμα

Το Επιμελητήριο Αργολίδας σας προσκαλεί στα εγκαίνια του 13ου Φεστιβάλ Καλοκαιρινών Εκδηλώσεων «Γεύσεις και Όψεις» που θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 19 Αυγούστου 2026

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »