Δημοπρατείται η ανάπλαση των οδών Μπουμπουλίνας και Σέκερη στο Τολό

Ο Δήμος Ναυπλιέων στην προσπάθειά της ποιοτικής αναβάθμισης της εικόνας όλων των Δημοτικών Κοινοτήτων και της βελτίωσης του μικροκλίματος, με στόχο την περαιτέρω τουριστική προβολή και ανάπτυξη σε περιοχές που εμφανίζουν μεγάλο τουριστικό ενδιαφέρον, στις 17 Αυγούστου 2022 δημοπρατεί την ανάπλαση των οδών Μπουμπουλίνας και Σέκερη στο Τολό, μέσω της ανοιχτής διαδικασίας του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΣΗΔΗΣ).
Η συγκεκριμένη ανάπλαση που έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» προϋπολογισμού σχεδόν 2.000.000€ σε μια τουριστική περιοχή όπως το Τολό, πόλο έλξης τόσο για τους συμπολίτες μας όσο και για τους χιλιάδες επισκέπτες μας με την εφαρμογή μέτρων και πρακτικών βιώσιμης ανάπτυξης, θα προσδώσει με την ολοκλήρωση της μεγαλύτερη προστιθέμενη αξία προβάλλοντας ακόμα περισσότερο το τουριστικό στοιχείο με έμφαση στη φύση, στην ιστορία και στον πολιτισμό του τόπου μας.
Η ανάπλαση των οδών Μπουμπουλίνας και Σέκερη θα βασιστεί στην ανακατασκευή και διαπλάτυνση πεζοδρομίων, στη βελτίωση της προσβασιμότητας πεζών και ατόμων με κινητικές δυσκολίες, στην εφαρμογή νέων φυτεύσεων, στην εγκατάσταση νέου δικτύου ηλεκτροφωτισμού, στην κατασκευή δικτύου ομβρίων υδάτων, στην προμήθεια κατάλληλου αστικού εξοπλισμού, στη διευθέτηση της κυκλοφορίας των οχημάτων, στη δημιουργία χώρων στάθμευσης και διαβάσεων, στη χάραξη ποδηλατόδρομου και στην ανάπλαση χώρων πρασίνου.
Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος μετά και την τελευταία εξέλιξη, δήλωσε: «Ως Δημοτική Αρχή θα εργαστούμε με ιδιαίτερο ζήλο και σε αγαστή συνεργασία με το Τοπικό Συμβούλιο, επαγγελματικούς φορείς, συλλόγους και πολίτες της περιοχής για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Επιδιώκουμε το Τολό στο τέλος της διαδικασίας να γίνει ακόμα πιο όμορφο, πιο φιλόξενο μια σύγχρονη περιοχή που με τις αισθητικές και λειτουργικές παρεμβάσεις που θα συντελεστούν, να τις «αγκαλιάσουν» οι κάτοικοι, οι επιχειρηματίες και οι επισκέπτες του.
Σύλλογοι , τοπικό συμβούλιο , πολίτες και δημοτική αρχή συνεργαζόμαστε για μια καλύτερη επόμενη μέρα.
Απόψεις , σκέψεις , γνώμες και μεγάλη αισιοδοξία για το αποτέλεσμα.
Βελτιώνουμε όχι μόνο τον τρόπο που ζούμε αλλά και τον τόπο που δημιουργούμε».

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Τριήμερο δράσεων στη Βόρεια Κυνουρία για την προστασία ιστορίας και περιβάλλοντος

Ο Όμιλος Μελέτης Ιστορίας, Πολιτισμού & Περιβάλλοντος Παραλίου Άστρους «ΠΥΡΑΜΙΑ», σε συνεργασία με τη Μονάδα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Νότιας Πελοποννήσου του ΟΦΥΠΕΚΑ,

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Οι αστυνομικοί έλεγχοι στοχεύουν στην πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας, αλλά και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Επιμελητήριο Αργολίδας: Πρεμιέρα την Τετάρτη για το 13ο Φεστιβάλ “Γεύσεις και Όψεις” στο Πορτοχέλι – Το πρόγραμμα

Το Επιμελητήριο Αργολίδας σας προσκαλεί στα εγκαίνια του 13ου Φεστιβάλ Καλοκαιρινών Εκδηλώσεων «Γεύσεις και Όψεις» που θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 19 Αυγούστου 2026

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Το Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Ναυπλίου καταδικάζει την επίθεση σε διασώστη του ΕΚΑΒ Αργολίδας

Τη σωματική επίθεση σε βάρος διασώστη του ΕΚΑΒ Αργολίδας καταδικάζει το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου Ναυπλίου. Το θλιβερό περιστατικό σημειώθηκε κατά την προσπάθεια του

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »