Παρέμβαση Ανδριανού στη Βουλή για τους παραγωγούς κλημεντίνης που δεν έλαβαν την αποζημίωση

Παρέμβαση Ανδριανού στη Βουλή για την ανάγκη επίλυσης του προβλήματος παραγωγών κλημεντίνης που δεν έλαβαν τα 70 ευρώ ανά στρέμμα λόγω COVID-19 εξαιτίας δήλωσης στον ΟΣΔΕ της γενικής κατηγορίας «μανταρίνια» αντί του ειδικού «κλημεντίνη»

Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός κατέθεσε στη Βουλή Ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γ. Γεωργαντά με θέμα την ανάγκη επίλυσης του προβλήματος παραγωγών κλημεντίνης που δεν έλαβαν τα 70 ευρώ ανά στρέμμα λόγω COVID-19 εξαιτίας δήλωσης στον ΟΣΔΕ της γενικής κατηγορίας ‘μανταρίνια’ αντί του ειδικού ‘κλημεντίνη’.

Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

«Σύμφωνα με ενημέρωση που είχα, ικανός αριθμός παραγωγών κλημεντίνης στην Αργολίδα δεν έλαβε την επιδότηση των 70 ευρώ ανά στρέμμα λόγω COVID-19, καθώς στις σχετικές δηλώσεις στον ΟΣΔΕ είχαν δηλώσει την γενική κατηγορία «μανταρίνια» αντί του ειδικού «κλημεντίνη».

Δεδομένου ότι το πρόβλημα αυτό προφανώς οφείλεται σε λάθος, και είναι πρακτικά εφικτή η διόρθωση των δηλώσεων, αλλά και ο επιτόπιος έλεγχος ώστε να επιβεβαιωθεί ότι πρόκειται πράγματι για παραγωγούς κλημεντίνης, είναι επιτακτική η χορήγηση της δυνατότητας διόρθωσης, καθώς οι παραγωγοί αυτοί έχουν υποστεί μεγάλη οικονομική ζημιά και η επιδότηση αυτή αποτελεί μια ουσιαστική στήριξη για να συνεχίσουν να καλλιεργούν.

Κατόπιν αυτών,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ:

1. Αν θα δοθεί η δυνατότητα διόρθωσης της δήλωσης στον ΟΣΔΕ στους παραγωγούς κλημεντίνης που είχαν δηλώσει την γενική κατηγορία «μανταρίνια» ώστε να επωφεληθούν από την καταβολή επιδότησης 70 ευρώ ανά στρέμμα λόγω COVID-19».

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Μήνυμα μηδενικής ανοχής από το ΕΚΑΒ Αργολίδας: «Αδιανόητο να δεχόμαστε βία την ώρα που σώζουμε ζωές»

«Η σημερινή αναβολή της διαδικασίας για δικονομικούς λόγους δεν αλλάζει την ουσία του μηνύματος που θέλουμε να στείλουμε προς κάθε κατεύθυνση. Οι διασώστες του ΕΚΑΒ βρίσκονται

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Ναύπλιο: «Λουκέτο» διαρκείας στο Κολυμβητήριο με υπογραφή Μαντζαβράκου και δικαιολογίες-γρίφους

Σε ένα απέραντο επικοινωνιακό «θολό τοπίο» εξελίσσεται η διαχείριση των έργων στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Ναυπλίου. Με μια νέα, προκλητικά αόριστη ανακοίνωση, η δημοτική αρχή παρατείνει

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Ναύπλιο: Βαριές αιχμές Δεδεμπίλη και ιστορική «συγγνώμη»-Πότε θα απαντήσει ο Δήμαρχος για τις προσλήψεις στο Γηροκομείο; (βίντεο)

Σε γνώριμα επικοινωνιακά μονοπάτια επιλέγει να βαδίσει η δημοτική αρχή Ορφανού, επιστρατεύοντας τη θεωρία της «συνωμοσίας των πληκτρολογίων» κάθε φορά που έρχεται αντιμέτωπη με την κριτική

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »