Παρέμβαση Ανδριανού στη Βουλή για την ανάγκη καταβολής των ποσών από το πρόγραμμα Τουρισμός για Όλους 2021 στους δικαιούχους χωρίς περαιτέρω καθυστερήσεις.

 

Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός κατέθεσε στη ΒουλήΕρώτηση προς τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Α. Γεωργιάδη και τον Υπουργό Τουρισμού κ. Β. Κικίλιαμε θέμα την ανάγκη καταβολής των ποσών από το πρόγραμμα Τουρισμός για Όλους 2021 στους δικαιούχους χωρίς περαιτέρω καθυστερήσεις.
Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:
«Σύμφωνα με ενημέρωση που είχα, σε πολλούς επαγγελματίες του τουρισμού δεν έχουν καταβληθεί τα δικαιούμενα ποσά για τους μήνες Αύγουστο και Σεπτέμβριο από το πρόγραμμα Τουρισμός για Όλους 2021 ενώ ήδη ξεκινά το αντίστοιχο πρόγραμμα για το 2022. Οι εν λόγω επαγγελματίες επισημαίνουν ότι η σχετική πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων προς πληρωμή άργησε να ανοίξει, μόλις τον Μάρτιο, και έκτοτε έχουν καταβληθεί ελάχιστα ποσά.
Δεδομένου του ότι οι υποχρεώσεις των τουριστικών επιχειρήσεων τρέχουν καθώς καλούνται να πληρώσουν εγκαίρως όχι μόνο προσωπικό και προμηθευτές, αλλά και τα χρέη προς το κράτος, καθίσταται επιτακτική, ιδιαίτερα στο τρέχον περιβάλλον με τις πολλές και δύσκολες προκλήσεις που παρουσιάζει, η τάχιστη επίλυση των σχετικών προβλημάτων ώστε τα ποσά από το πρόγραμμα Τουρισμός για Όλους 2021 να καταβληθούν στους δικαιούχους χωρίς περαιτέρω καθυστερήσεις.
Κατόπιν αυτών,
ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ:
Με ποιες συγκεκριμένες δράσεις, και με ποιο σχετικό χρονοδιάγραμμα, θα επιλυθούν τα προβλήματα που έχουν παρουσιαστεί με την καταβολή των ποσών από το πρόγραμμα Τουρισμός για Όλους 2021 στους δικαιούχους ώστε οι πληρωμές να γίνουν χωρίς περαιτέρω καθυστερήσεις».

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

«Τραγούδια της Ξενιτιάς» – Ένα μουσικό ταξίδι μνήμης και συγκίνησης σήμερα στο Λυγουριό

Ο Προοδευτικός Σύλλογος Λυγουριού «Ο Καββαδίας», σε συνέχεια των πολιτιστικών δράσεων του φετινού καλοκαιριού, προσκαλεί το κοινό σε μια ξεχωριστή μουσική βραδιά – αφιέρωμα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Δυναμική πρεμιέρα για την έκθεση «Γεύσεις & Όψεις» στο Πορτοχέλι: Πλήθος κόσμου στα εγκαίνια

Σε κλίμα αισιοδοξίας για την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας και της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων της Αργολίδας, πραγματοποιήθηκαν χθες τα εγκαίνια της εκθεσιακής δραστηριότητας «Γεύσεις & Όψεις»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Επιμελητήριο Αργολίδας: Πρεμιέρα την Τετάρτη για το 13ο Φεστιβάλ “Γεύσεις και Όψεις” στο Πορτοχέλι – Το πρόγραμμα

Το Επιμελητήριο Αργολίδας σας προσκαλεί στα εγκαίνια του 13ου Φεστιβάλ Καλοκαιρινών Εκδηλώσεων «Γεύσεις και Όψεις» που θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 19 Αυγούστου 2026

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »