Με 17 συλλήψεις έκλεισε η νέα επιχείρηση της Αστυνομίας στην Αργολίδα

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών, πραγματοποιήθηκαν από την 16.6.2022 έως και το τέλος Ιουνίου (30.6.2022), ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις, τμηματικά, στις ευρύτερες περιοχές της Αργολίδας, της Αρκαδίας, της Κορινθίας, της Λακωνίας και της Μεσσηνίας.
Οι επιχειρήσεις οργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου.
Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων, έγιναν έλεγχοι σε χίλια εκατόν είκοσι τρία (1.123) άτομα, εκ των οποίων οκτακόσια τριάντα (830) ήταν ημεδαποί και διακόσια ενενήντα τρία (293) ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε επτακόσια τριάντα δύο (732) οχήματα.
Επιπλέον, προσήχθησαν εκατόν είκοσι τέσσερα (124) άτομα, από τα οποία εβδομήντα ένα (71) ήταν ημεδαποί και πενήντα τρία (53) ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν εβδομήντα επτά (77) άτομα.
Πιο αναλυτικά συνελήφθησαν:
• Τέσσερις (4) ημεδαποί στην Αργολίδα, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας.
• Δύο (2) ημεδαποί στην Αργολίδα, για μη έκδοση Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας.
• Πέντε (5) ημεδαποί και τέσσερις (4) αλλοδαποί στην Αργολίδα, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
• Επτά (7) αλλοδαποί στην Αργολίδα, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.
• Ένας (1) ημεδαπός στην Αρκαδία, για ναρκωτικά.
• Τρεις (3) ημεδαποί στην Αρκαδία, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας.
• Ένας (1) ημεδαπός στην Αρκαδία, για μη έκδοση Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας.
• Τέσσερις (4) ημεδαποί στην Αρκαδία, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
• Δύο (2) αλλοδαποί στην Αρκαδία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.
• Μία (1) ημεδαπή στην Κορινθία, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας και για παράβαση της νομοθεσίας περί Προστασίας του Περιβάλλοντος.
• Δύο (2) ημεδαποί στην Κορινθία, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
• Δύο (2) αλλοδαποί στην Κορινθία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.
• Τρεις (3) ημεδαποί και ένας (1) αλλοδαπός στη Λακωνία, για ναρκωτικά.
• Τέσσερις (4) ημεδαποί και ένας (1) αλλοδαπός στη Λακωνία, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
• Επτά (7) αλλοδαποί στη Λακωνία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους .
• Τρεις (3) ημεδαποί στη Μεσσηνία, για ναρκωτικά.
• Δύο (2) ημεδαποί στη Μεσσηνία, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας.
• Πέντε (5) ημεδαποί στη Μεσσηνία, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
• Δεκατρείς (13) αλλοδαποί στη Μεσσηνία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά τριακόσιες οκτώ (308) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, ενώ κατασχέθηκαν:
• -40- μέτρα καλωδίου, στην Αργολίδα,
• -6- δενδρύλλια κάνναβης και μικροποσότητα κάνναβης, στην Αρκαδία,
• μικροποσότητες κάνναβης, στη Λακωνία,
• τσιγαριλίκι και μικροποσότητα κάνναβης, μικροποσότητα ηρωίνης, -10- ναρκωτικά δισκία και σύριγγα με εναιώρημα ηρωίνης, στη Μεσσηνία. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους, κατά τόπο, Εισαγγελείς.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Ε.Π.Σ. Αργολίδας: Πότε και πού θα γίνει η κλήρωση για Πρωταθλήματα και Κύπελλο της νέας σεζόν

Σε ρυθμούς νέας αγωνιστικής περιόδου μπαίνει επίσημα το τοπικό ποδόσφαιρο, καθώς η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Αργολίδας ανακοίνωσε την ημερομηνία για την κλήρωση των διοργανώσεών της

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Μήνυμα μηδενικής ανοχής από το ΕΚΑΒ Αργολίδας: «Αδιανόητο να δεχόμαστε βία την ώρα που σώζουμε ζωές»

«Η σημερινή αναβολή της διαδικασίας για δικονομικούς λόγους δεν αλλάζει την ουσία του μηνύματος που θέλουμε να στείλουμε προς κάθε κατεύθυνση. Οι διασώστες του ΕΚΑΒ βρίσκονται

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Χριστιανικός Φιλανθρωπικός Όμιλος «Η Αγία Αικατερίνη» Άργους: Υγεία και Πρόληψη στην Αλέα

Ο Χριστιανικός Φιλανθρωπικός Όμιλος «Η Αγία Αικατερίνη» Άργους, στο πλαίσιο του προγράμματος «Υγεία και Πρόληψη», βρέθηκε την Κυριακή 16 Αυγούστου 2026 στην Αλέα Αργολίδας, σε μια

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Από τα χαρτιά στο κινητό: Ο εδαφολογικός χάρτης της Πελοποννήσου γίνεται ψηφιακός

Ένα σημαντικό έργο για την ψηφιοποίηση και αξιοποίηση της εδαφολογικής πληροφορίας στην Πελοπόννησο βρίσκεται σε εξέλιξη, δημιουργώντας ένα σύγχρονο εργαλείο για τον πρωτογενή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »