«Ένα ταξίδι στην ιστορία με οδηγό τα άστρα»: Συγκλόνισε η εκδήλωση στο Κρανίδι

Την Τετάρτη 22 Ιουνίου στην αίθουσα του Γυμνασίου Κρανιδίου, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση που διοργάνωσε το ΣΔΕ Ναυπλίου – παράρτημα Κρανιδίου μαζί με την Δημοτική Βιβλιοθήκη Κρανιδίου με θέμα: «Ένα ταξίδι στην ιστορία με οδηγό τα άστρα».

Παρουσιάστηκε η ερευνητική, επιστημονική έρευνα – εργασία με τίτλο: «Η αστρονομική χρονολόγηση του τέλους του Τρωικού πολέμου και της επιστροφής του Οδυσσέα στην Ιθάκη».

Στην εκδήλωση απεύθυνε χαιρετισμό ο καθηγητής και Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Ερμιονίδας κ. Τάσος Λάμπρου εκ μέρους του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας που λειτουργεί στο Κρανίδι, μίλησε για την πρωτοβουλία να διοργανωθεί αυτή η εκδήλωση, τόνισε την σημασία του ΣΔΕ Κρανιδίου, που εδώ και 15 χρόνια προσφέρει ένα σημαντικό εκπαιδευτικό και κοινωνικό έργο στην τοπική κοινωνία της Ερμιονίδας και παρουσίασε τους ομιλητές:

– Τον Δρ.Γεώργιο Κόνδη, καθηγητή Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, ο οποίος παρουσίασε συνοπτικά το ιστορικό και κοινωνικό περιβάλλον της εποχής του Τρωικού πολέμου.

-Τον MSC Φυσικό, Αστρονόμο Ζαχαρία Ζαχαρόπουλο, μέλος της Ε.Ε.Φ, ο οποίος παρουσίασε συνοπτικά την διεπιστημονική μελέτη που έχει ως θέμα, πως μέσω της Αστρονομίας και πολλών άλλων επιστημών υπάρχει η δυνατότητα ακριβής χρονολόγησης των ιστορικών γεγονότων.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τον χαιρετισμό του Δημάρχου Ερμιονίδας κ. Γιάννη Γεωργοπούλου, ο οποίος έδωσε συγχαρητήρια στους ομιλητές, έδωσε την υπόσχεση να ξαναπαρουσιαστεί η επιστημονική αυτή έρευνα και σε άλλα σχολεία του Δήμου μας με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιά και τέλος τόνισε το θετικό ρόλο του Σχολείου Δεύτερης ευκαιρίας Κρανιδίου στην τοπική μας κοινωνία.

Η εκδήλωση έκλεισε με την παράδοση αντιγράφων της επιστημονικής μελέτης, η οποία έχει εκκριθεί από την Ακαδημία Αθηνών, από τον κεντρικό ομιλητή κ. Ζαχαρία Ζαχαρόπουλο στο Δήμο Ερμιονίδας, στο Γυμνάσιο Κρανιδίου και στα σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας Ναυπλίου και Κρανιδίου.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν η αντιδήμαρχος κ. Αντωνία Αντωνοπούλου,η Διευθύντρια του Γυμνασίου Κρανιδίου κ. Ελένη Στογιάννου, η Διευθύντρια του ΣΔΕ Ναυπλίου και Κρανιδίου κ. Έφη Ντασκαγιάννη, συνάδελφοι καθηγητές, τα μέλη των Εκπαιδευτικών κοινοτήτων των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας και ενεργοί πολίτες του τόπου μας με ενδιαφέροντα στον τομέα της Ιστορίας, της Αρχαιολογίας,της Αστρονομίας και του πολιτισμού.

Οι εκπαιδευτικοί του ΣΔΕ Κρανιδίου

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Εθελοντική Αιμοδοσία της ΟΝΝΕΔ Αργολίδας-Το μήνυμα του προέδρου, Δημήτρη Παπανικολάου (βίντεο)

Η ΟΝΝΕΔ Αργολίδας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη, αναλαμβάνει πρωτοβουλία κοινωνικής προσφοράς διοργανώνοντας εθελοντική αιμοδοσία και καλώντας τους πολίτες,

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Ανακοινώθηκαν οι αντιπεριφερειάρχες: Στην θέση του ο Σιδέρης μέχρι το τέλος του χρόνου-Σταθεροί Γανώσης και Μαντζούνης

Μία νέα παράταση στην θητεία του ως Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας κέρδισε ο Βασίλης Σιδέρης που παραμένει στην θέση του μέχρι το τέλος του έτους. Στις ίδιες θέσεις παρέμειναν τόσο ο Αναστάσιος Γανώσης

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Ο Πρόεδρος της Ε.Ι.Ε.Τ. στη Γνωμοδοτική Επιτροπή για την Παιδεία στα Μέσα

Στο πλαίσιο της εφαρμογής του Ν. 5253/2025, συστήθηκε και συγκροτήθηκε Γνωμοδοτική Επιτροπή για την Παιδεία στα Μέσα, η οποία θα απαρτίζεται από εμπειρογνώμονες, εκπροσώπους ανεξάρτητων αρχών,

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Αναστασία Αργυροπούλου: «Η παράδοση δεν κοιτάζει μόνο πίσω. Ξέρει και να κοιτάζει μπροστά»

Στη διαχρονική αξία της παράδοσης και στη δυναμική της να καθοδηγεί το μέλλον αναφέρθηκε η Αντιδήμαρχος Διοίκησης του Δήμου Άργους – Μυκηνών, Αναστασία Αργυροπούλου, με αφορμή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Δήμος Άργους – Μυκηνών: «Η λειτουργία των οικίσκων ανακύκλωσης είναι ευθύνη της ιδιωτικής εταιρείας»

Ο Δήμος Άργους – Μυκηνών ενημερώνει τους δημότες ότι η λειτουργία των οικίσκων ανακύκλωσης αποτελεί αποκλειστική ευθύνη της ιδιωτικής εταιρείας που έχει αναλάβει τη διαχείρισή τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »