Μήνυμα Δημάρχου Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρου για την Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου

Η 3η Ιουνίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου ένα προσιτό, αξιόπιστο και φιλικό προς το περιβάλλον μεταφορικό μέσο που η χρήση του συμβάλει σε έναν υγιεινό τρόπο ζωής αλλά και αποτελεί ένα εναλλακτικό μέσο μετακίνησης.

Με το ποδήλατο μετακινούμαστε γρήγορα, εύκολα και χωρίς κόστος, βελτιώνουμε την υγεία μας προστατεύουμε το περιβάλλον και μειώνουμε την κυκλοφοριακή συμφόρηση.

Ο Δήμος Ναυπλιέων κάνει μια μεγάλη προσπάθεια προκειμένου να εισαγάγει το ποδήλατο στη ζωή των συμπολιτών και των επισκεπτών μας.

Ετοιμάζουμε τον πρώτο ποδήλατο δρόμο μήκους 1600 m που μέσω αυτού θα μπορούν οι ποδηλάτες με ασφάλεια να φτάνουν στον πεζόδρομο της βασιλέως Κωσταντίνου και από κει έως και την παραλία. Ήδη εγκρίθηκαν από το δημοτικό συμβούλιο οι μελέτες για δίκτυο ποδηλατόδρομων στην πόλη. Αυτά είναι κομμάτια του σχεδίου βιώσιμης αστικής κινητικότητας που εκπονείται και βρίσκεται στο τελικό στάδιο.

Φιλοδοξούμε να δώσουμε μια νέα ρότα βιώσιμης ανάπτυξης και κινητικότητας μέσα από τη δημιουργία στο προσεχές διάστημα ενός σύγχρονου δικτύου ποδηλατοδρόμων.

Επιδιώκουμε να βοηθήσουμε την πόλη του Ναυπλίου να γίνει ακόμα ομορφότερη με καλύτερες, βιώσιμες και ασφαλέστερες μετακινήσεις για όλους ώστε να κινούμαστε διαφορετικά, αθόρυβα, χωρίς ρύπανση, καθαρά και με έναν τρόπο που βοηθάει και την υγεία μας και το πορτοφόλι μας.

Η ενεργειακή κρίση και το υψηλό κόστος των μετακινήσεων (αν και αρνητικά γεγονότα) ας αποτελέσουν και αυτά αφορμές για να εντάξουμε το ποδήλατο στην καθημερινότητα μας.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Κλειστά 29 σχολεία στην Πελοπόννησο λόγω έλλειψης μαθητών και κτιρίων-Τα 6 στην Αργολίδα

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Πελοποννήσου αποφάσισε την προσωρινή αναστολή λειτουργίας 26 σχολικών μονάδων για το 2026-2027, λόγω μηδενικών εγγραφών, έλλειψης του ελάχιστου

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Γ. Ανδριανός: Υπογράφηκαν οι συμβάσεις για τα υλικά δακοκτονίας 2026–2028 και ξεκίνησαν ήδη οι παραδόσεις

Για πρώτη φορά πολυετής προγραμματισμός – Ταχύτερες προμήθειες, εξόφληση εντός του οικονομικού έτους και δυνατότητα αποθέματος για έκτακτες ανάγκες

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Από τα χαρτιά στο κινητό: Ο εδαφολογικός χάρτης της Πελοποννήσου γίνεται ψηφιακός

Ένα σημαντικό έργο για την ψηφιοποίηση και αξιοποίηση της εδαφολογικής πληροφορίας στην Πελοπόννησο βρίσκεται σε εξέλιξη, δημιουργώντας ένα σύγχρονο εργαλείο για τον πρωτογενή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »