Στα 329 κρούσματα covid-19 η Περιφέρεια Πελοποννήσου την Πέμπτη 5 Μαΐου – 71 οι νοσηλείες

Σε 329 ανέρχονται τα κρούσματα covid-19 που καταγράφηκαν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου σήμερα Πέμπτη 5 Μαΐου.

Την κατιούσα έχει πάρει ο αριθμός των νοσηλειών στα νοσοκομεία της Περιφέρειας, ενώ μία από αυτές είναι σε ΜΕΘ.

Η ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ

Στην Ελλάδα, σύμφωνα με την τακτική ημερήσια ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ (eody.gov.gr), τα νέα κρούσματα του κορονοϊού covid-19 που καταγράφηκαν σήμερα Πέμπτη 5 Μαΐου μέχρι τις 9 το πρωί ανέρχονταν σε 5.191.

Ακολουθεί η ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό (covid-19) που εξέδωσε ο ΕΟΔΥ σήμερα Πέμπτη 5 Μαΐου:

“Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό (covid-19) – Δεδομένα έως 5 Μαΐου 2022, ώρα 09:00

Τα στοιχεία που παρουσιάζονται αφορούν περιστατικά από την επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου από τον νέο κορονοϊό (covid-19), με βάση τα δεδομένα που έχουν δηλωθεί στον ΕΟΔΥ και καταγραφεί μέχρι τις 5 Μαΐου (ώρα 09:00).

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου (άτομα) που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες ήταν 5.191. Ο συνολικός αριθμός των ατόμων που νόσησαν ανέρχεται σε 3.348.756 (ημερήσια μεταβολή +0,1%), εκ των οποίων 48,9% άνδρες. Ο αριθμός πιθανών νέων επαναλοιμώξεων που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες ήταν 459 ενώ από την αρχή της πανδημίας SARS-CoV-2 ο συνολικός αριθμός εκτιμάται σε 124.822 (3,6% του συνολικού αριθμού των θετικών αποτελεσμάτων).

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 224 (63,8% άνδρες) με διάμεση ηλικία 70 έτη. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 118 (52,68%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 106 (47,32%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 4.616 ασθενείς. Οι νέες εισαγωγές ασθενών covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 131 (ημερήσια μεταβολή -15,48%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 153 ασθενείς. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 36 έτη.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με covid-19 είναι 30 ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 29.315 θάνατοι. Το 95,6% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω, ενώ η διάμεση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 79 έτη”.

Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Όσον αφορά την Περιφέρεια Πελοποννήσου, σήμερα Πέμπτη 5 Μαΐου καταγράφηκαν 329 κρούσματα, με τον αριθμό των συνολικά προσβληθέντων από την αρχή της πανδημίας να φθάνει πλέον τους 157.764.

Αναλυτικά, σήμερα καταγράφηκαν στην Π.Ε. Αργολίδας 74, στην Π.Ε. Αρκαδίας 37, στην Π.Ε. Κορινθίας 85, στην Π.Ε. Λακωνίας 26 και στην Π.Ε. Μεσσηνίας 107.

Εξ άλλου, με βάση την ενημέρωση που έγινε το πρωί σήμερα, Πέμπτη 5 Μαΐου, στις κλινικές covid-19 των νοσοκομείων της Περιφέρειας νοσηλεύονταν -μέχρι και χθες Τετάρτη 4 Μαΐου- συνολικά 71 άτομα (το 1 σε ΜΕΘ) και συγκεκριμένα, στο Νοσοκομείο Αργους 8, στο Νοσοκομείο Ναυπλίου 9, στο Παναρκαδικό Τρίπολης 5, στο Νοσοκομείο Κορίνθου 27 (ένα σε ΜΕΘ), στο Νοσοκομείο Σπάρτης 14 και στο Νοσοκομείο Καλαμάτας 8.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΜΕΝΑ ΔΟΛΩΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΠΑΡΝΩΝΑ: ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΟΦΥΠΕΚΑ ΚΑΙ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΠΑΡΤΗΣ ΑΠΕΤΡΕΨΕ ΣΟΒΑΡΟ ΠΛΗΓΜΑ ΣΤΗΝ ΑΓΡΙΑ ΠΑΝΙΔΑ

Ενενήντα πέντε δηλητηριασμένα δολώματα και έναν νεκρό σκύλο εντόπισαν σε κοινή επιχείρηση οι Ειδικές Μονάδες Ανίχνευσης Δηλητηριασμένων Δολωμάτων (ΕΜΑΔΔ) του Κυνηγετικού

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Ναύπλιο: Η παρουσίαση του βιβλίου «Όρθια με κάθε κόστος» της Έλενας Λεζέ στο Βουλευτικό

Υπό την αιγίδα του Δήμου Ναυπλιέων, οι Εκδόσεις Κύκνος και η συγγραφέας Έλενα Λεζέ σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου της βιβλίου με τίτλο «Όρθια με κάθε κόστος», το οποίο αναδεικνύει τη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Φαντασμαγορικές οι Εκδηλώσεις για το “Κάψιμο του Ιούδα” σε Πορτοχέλι και Ερμιόνη

Με εξαιρετική επιτυχία και πρωτοφανή συμμετοχή του κόσμου, ολοκληρώθηκαν τα πασχαλινά δρώμενα του Δήμου Ερμιονίδας, με επίκεντρο τα δύο εντυπωσιακά έθιμα με το Κάψιμο του Ιούδα,

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Οικονομικό Επιμελητήριο Πελοποννήσου: «Αίτημα παράτασης για την εφαρμογή της Β’ Φάσης του Ψηφιακού Δελτίου Αποστολής»

Το Περιφερειακό Τμήμα Πελοποννήσου του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας, δέχεται τις τελευταίες ημέρες σειρά ερωτημάτων από συναδέλφους λογιστές

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »