Ξεκίνησε η διανομή τροφίμων του προγράμματος ΤΕΒΑ σε Αργολίδα, Λακωνία, Μεσσηνία

Ξεκίνησε από τη Μεγάλη Τρίτη 19 Απριλίου και θα ολοκληρωθεί την Μεγάλη Πέμπτη 21 του μήνα, η διανομή από την Περιφέρεια Πελοποννήσου τροφίμων και βασικών ειδών, προς τους ωφελούμενους του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής (ΤΕΒΑ) στις Π.Ε. Αργολίδας, Λακωνίας και Μεσσηνίας.

Παράλληλα, με σχετικές αποφάσεις του περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα προσδιορίζεται πού θα κατευθυνθούν οι τυχόν αδιάθετες ποσότητες προϊόντων, νωπών και οπωροκηπευτικών.

Συγκεκριμένα:

Α) στην Αργολίδα οι ποσότητες αδιάθετων προϊόντων νωπών και οπωροκηπευτικών θα κατευθυνθούν σε δοµές συσσιτίων της Π.Ε. Αργολίδας και συγκεκριμένα, α) στη δοµή συσσιτίου Ευαγγελιστρίας Ναυπλίου τα αδιάθετα νωπά προϊόντα από τον Δήμο Ναυπλίου, β) στη δοµή συσσιτίου του Δήμου Άργους – Μυκηνών τα αδιάθετα νωπά προϊόντα από το Δήμο Άργους -Μυκηνών και γ) στη δοµή συσσιτίου του Νομικού Προσώπου Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Δήμου Ερμιονίδα τα αδιάθετα νωπά προϊόντα του Δήμου Ερμιονίδας.

Β) στη Λακωνία, οι ποσότητες αδιάθετων προϊόντων, νωπών και οποροκηπευτικών θα κατευθυνθούν στη δοµή “Εκκλησιαστικό Ιδρυμα κατ’ οίκον φροντίδας ηλικιωμένων και ατόμων µε αναπηρία” της Μητρόπολης Μονεμβασίας και Σπάρτης.

Γ) στη Μεσσηνία οι ποσότητες αδιάθετων προϊόντων νωπών και οπωροκηπευτικών θα κατευθυνθούν σε δοµές συσσιτίων της Π.Ε. Μεσσηνίας και συγκεκριμένα, α) στο Δημοτικό Συσσίτιο για απόρους του Δήμου Καλαμάτας, ποσοστό 30% των αδιάθετων προϊόντων, β) στο Ίδρυμα Απόρων Ανιάτων “Η Στέγη της Εκκλησίας”, ποσοστό 30%, γ) στο “Αλεξανδράκειο Κληροδότημα – Πτωχοκομείο – Γηροκομείο”, ποσοστό 20% και δ) στην “Κιβωτό του Κόσμου”, ποσοστό 20%.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Μήνυμα μηδενικής ανοχής από το ΕΚΑΒ Αργολίδας: «Αδιανόητο να δεχόμαστε βία την ώρα που σώζουμε ζωές»

«Η σημερινή αναβολή της διαδικασίας για δικονομικούς λόγους δεν αλλάζει την ουσία του μηνύματος που θέλουμε να στείλουμε προς κάθε κατεύθυνση. Οι διασώστες του ΕΚΑΒ βρίσκονται

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Οι αστυνομικοί έλεγχοι στοχεύουν στην πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας, αλλά και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »