Εκπαίδευση Πρώτων Βοηθειών στους εργαζόμενους του Δήμου Άργους Μυκηνών

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 4 Απριλίου 2022 Εκπαίδευση Πρώτων Βοηθειών στους εργαζόμενους του Δήμου Άργους Μυκηνών, από το περιφερειακό τμήμα Άργους του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Η εκπαίδευση έγινε από την Προϊσταμένη Νοσηλευτική Υπηρεσίας του τμήματος κ. Μαρία Σταματοπούλου, παρουσία της εθελόντριας και μέλους του ΔΣ κ. Ελένης Γαβρίλη.
Σύντομο χαιρετισμό εκ μέρους του Δημάρχου απηύθυνε ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Άργους Μυκηνών κ. Βαγγέλης Κομπόσης.Την πρωτοβουλία και τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε ο κ. Θάνος Νταβέλος, ιατρός εργασίας του Δήμου μας και Αντιπρόεδρος του περιφερειακού τμήματος Άργους του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.
Αναλύθηκαν θεωρητικά οι βασικές ενέργειες για την καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση και άλλες επείγουσες καταστάσεις ενώ ακολούθησε πρακτική εξάσκηση. Υπήρχε έντονο ενδιαφέρον και ενεργή συμμετοχή από όλους τους συμμετέχοντες, οι οποίοι αναγνώρισαν τη σημασία της απόκτησης βασικών γνώσεων πρώτων βοηθειών που μπορεί να αποδειχθούν εξαιρετικά χρήσιμες σε μια κρίσιμη στιγμή.
Η εκπαίδευση πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, σε ομάδα 20 εργαζομένων ώστε να διασφαλιστεί η τήρηση των προβλεπόμενων μέτρων έναντι της πανδημίας COVID-19, ενώ λόγω της εκδήλωσης ενδιαφέροντος από πολύ περισσότερους εργαζομένους θα επαναληφθεί και τον επόμενο μήνα.Ο Δήμος Άργους Μυκηνών ευχαριστεί το περιφερειακό τμήμα Άργους του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και δεσμεύεται ότι θα συνεχίζει να υλοποιεί δράσεις με στόχο την διασφάλιση της υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων του.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Πανηγυρίζει το Ιερό Παρεκκλήσιο Αγίου Φανουρίου του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Ναυπλίου

Στις 27 Αυγούστου 2026,εορτὴ του Αγίου ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Φανουρίου, πανηγυρίζει το Ιερό Παρεκκλήσιο Αγίου Φανουρίου του Ιερού Ναού «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑΣ» Ναυπλίου, το οποίο βρίσκεται

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Τριήμερο δράσεων στη Βόρεια Κυνουρία για την προστασία ιστορίας και περιβάλλοντος

Ο Όμιλος Μελέτης Ιστορίας, Πολιτισμού & Περιβάλλοντος Παραλίου Άστρους «ΠΥΡΑΜΙΑ», σε συνεργασία με τη Μονάδα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Νότιας Πελοποννήσου του ΟΦΥΠΕΚΑ,

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Ο Γιάννης Ανδριανός στα εγκαίνια του 13ου Φεστιβάλ Καλοκαιρινών Εκδηλώσεων «Γεύσεις και Όψεις» στο Πορτοχέλι

Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Ανδριανός, παρέστη στα εγκαίνια του 13ου Φεστιβάλ «Γεύσεις και Όψεις» στο Πορτοχέλι

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Καταδίκη της επίθεσης σε διασώστη του ΕΚΑΒ στο Άργος από την ΟΝΝΕΔ Αργολίδας

Η επίθεση σε διασώστη του ΕΚΑΒ στο Άργος, πριν περίπου μία εβδομάδα, που λειτουργούσε εν ώρα καθήκοντος και προσπαθούσε να προσφέρει τις υπηρεσίες του σε συνάνθρωπο μας , είναι πράξη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »