«Απογειώθηκε» η κίνηση στα ελληνικά αεροδρόμια το πρώτο δίμηνο του 2022

Μεγάλη αύξηση παρουσίασε η επιβατική κίνηση στα ελληνικά αεροδρόμια το πρώτο δίμηνο του 2022, περίοδος κατά την οποία ο συνολικός αριθμός των διακινηθέντων επιβατών έφθασε τα 2,6 εκατομμύρια.
Πρόκειται για άνοδος της τάξης του 261,6% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2021 που είχαν διακινηθεί 718.330 επιβάτες.
Οι πτήσεις στα αεροδρόμια της χώρας ανήλθαν σε 35.095, παρουσιάζοντας άνοδο +75,5%, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2021 που είχαν πραγματοποιηθεί 19.998 πτήσεις. Από τις 35.095 αυτές πτήσεις οι 22.063 ήταν εσωτερικού και οι 13.032 εξωτερικού.
Εντυπωσιακή αύξηση επιβατών τον φετινό Φεβρουάριο
Από τα προσωρινά στατιστικά στοιχεία της ΥΠΑ για την επιβατική κίνηση των αεροδρομίων τον Φεβρουάριο του 2022, προκύπτει ότι ο συνολικός αριθμός των διακινηθέντων επιβατών ανήλθε στους 1.347.795, παρουσιάζοντας άνοδο +305,7% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2021 όπου είχαν διακινηθεί 332.200 επιβάτες.
Οι πτήσεις σε όλα τα αεροδρόμια της χώρας ανήλθαν στις 16.877, από τις οποίες 10.749 ήταν εσωτερικού και 6.128 εξωτερικού, παρουσιάζοντας άνοδο +81,7%, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα Φεβρουαρίου του 2021 όπου είχαν πραγματοποιηθεί 9.290 πτήσεις.
Ειδικότερα, για τις αφίξεις επιβατών πτήσεων εξωτερικού Φεβρουαρίου του 2022 είχαμε άνοδο +537,2% που αναλογεί σε 321.225 επιβάτες, σε σχέση με τον Φεβρουάριο του ΄21 που οι αφίξεις εξωτερικού ήταν 50.410 επιβάτες.
Η σύγκριση με πριν την πανδημία
Συγκρίνοντας τα στατιστικά στοιχεία με το δίμηνο Ιανουαρίου/Φεβρουαρίου του 2019 που οι πτήσεις ήταν 42.149, φέτος το α΄ δίμηνο του έτους υπάρχει πτώση -16,7% στην κίνηση αεροσκαφών. Στο σύνολο της επιβατικής κίνησης που ήταν 4.178.269 το δίμηνο Ιανουαρίου/Φεβρουαρίου του 2019, τώρα για το ίδιο εξεταζόμενο χρονικό διάστημα υπάρχει πτώση -37,8%.
Συγκρίνοντας τα στατιστικά στοιχεία με τον Φεβρουάριο του 2019 που οι πτήσεις ήταν 19.930, φέτος τον Φεβρουάριο υπάρχει πτώση -15,3% στην κίνηση αεροσκαφών. Στο σύνολο της επιβατικής κίνησης (διακίνηση αναχωρήσεων και αφίξεων) που ήταν 2.042.595 τον Φεβρουάριο του 2019, τώρα για το ίδιο εξεταζόμενο χρονικό διάστημα υπάρχει πτώση -34%. Όσον αφορά ειδικά στις αφίξεις επιβατών πτήσεων εξωτερικού, τον Φεβρουάριο του 2019 ήταν 542.007, τώρα για το ίδιο εξεταζόμενο χρονικό διάστημα υπάρχει πτώση -40,7%.
moneyreview.gr

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Ένταξη έργου 700.000 ευρώ για την Επ.Ο. Άργος – Πυργέλλα – Αγία Τριάδα – Αραχναίο από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Στην ένταξη ενός ακόμη σημαντικού έργου για τη συντήρηση και τη βελτίωση του οδικού δικτύου της Αργολίδας προχωρά η Περιφέρεια Πελοποννήσου, με απόφαση του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Από τα χαρτιά στο κινητό: Ο εδαφολογικός χάρτης της Πελοποννήσου γίνεται ψηφιακός

Ένα σημαντικό έργο για την ψηφιοποίηση και αξιοποίηση της εδαφολογικής πληροφορίας στην Πελοπόννησο βρίσκεται σε εξέλιξη, δημιουργώντας ένα σύγχρονο εργαλείο για τον πρωτογενή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Τριήμερο δράσεων στη Βόρεια Κυνουρία για την προστασία ιστορίας και περιβάλλοντος

Ο Όμιλος Μελέτης Ιστορίας, Πολιτισμού & Περιβάλλοντος Παραλίου Άστρους «ΠΥΡΑΜΙΑ», σε συνεργασία με τη Μονάδα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Νότιας Πελοποννήσου του ΟΦΥΠΕΚΑ,

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »